EĞİTİM - 24 Aralık 2024 Salı 15:10

Tatvan’da “Polislik hayalime ilk adım” projesi kapsamında etkinlik düzenlendi

A
A
A
Tatvan’da “Polislik hayalime ilk adım” projesi kapsamında etkinlik düzenlendi

Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü, “Polislik hayalime ilk adım” projesi çerçevesinde lise öğrencilerini ağırladı.


Bitlis Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro ekipleri, “Polislik hayalime ilk adım” projesi kapsamında Tatvan Valide Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini ağırladı. Proje kapsamında öğrencilere polislik mesleği tanıtılarak emniyet müdürlüğünde yer alan birimler gezdirildi.


Etkinlikle ilgili açıklama yapan Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli Komiser Müge Bostan, “Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak bu zamana kadar yüzden fazla öğrencimizi ağırladık. Öncesinde öğrencilerimizi okullarda ziyaret ederek meslekle ilgili bilgi veriyor, sonrasında ise burada ağırlayarak birimlerimizi tanıtıyoruz. Etkinliklerimiz eğitim-öğretim süresi boyunca devam edecek. Bugün Tatvan Valide Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 20 öğrenciyi ağırladık. Buradaki amacımız, polis olmak isteyen öğrencilere mesleği daha etkin bir şekilde tanıtmak” dedi.


Tatvan Valide Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi rehber öğretmeni Esmanur Erdoğan ise ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, “Öğrencilerimizle birlikte Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü ziyarete geldik. Öğrencilerimizin polislik mesleği ile ilgili soruları oluyordu ve burada bu soruların yanıtlarını aldık. Güzel bir mesleki deneyim yaşatıldı. Herkese teşekkür ederiz” diye konuştu.


Proje kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerin, polislik mesleğine ilgi duyan öğrenciler için rehber olacağı ifade edildi.



Tatvan’da “Polislik hayalime ilk adım” projesi kapsamında etkinlik düzenlendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu TEM Otoyolu’nun Bolu geçişi Ankara istikametinde 3 tırın yolu kapatması sonucu ulaşım durdu TEM Otoyolu’nun Bolu geçişinde, Ankara istikametinde 3 tırın yolu kapatması sonucu ulaşım bir süre durdu. Karayolları ekiplerinin ters yönden ulaşarak yaptığı müdahale ile trafik akışı kısmen sağlanırken, bölgede uzun araç kuyrukları oluştu. TEM Otoyolu’nun ve D-100 karayolunun Bolu geçişinde yoğun kar yağışı devam ediyor. Kış lastiği veya zincir takmadan yola çıkan araçlar ulaşımın aksamasına neden oldu. TEM otoyolunun Ankara istikametinde Çaydurt bölgesinde 3 şeridi, 3 tırın tedbirsizliği sonucu kapandı. Tırların yolu kapatmasıyla birlikte Ankara istikametinde ulaşım tamamen kesildi ve bölgede kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Ekipler ters şeritten müdahale etti Konuyla ilgili olarak Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamada, "Anadolu Otoyolu’nun Ankara yönünde, Çaydurt Otoyol Dinlenme Tesisi’nin yaklaşık 1 kilometre gerisinde saat 23.15’te, 3 şeridin tamamında, 3 adet tırın tedbirsizliği sonucu yolu kapatması nedeniyle ulaşım geçici olarak kesintiye uğramıştır. Karayolları ekiplerince ters yönden müdahale edilerek otoyolda trafik akışı kısmen sağlanmış olup, ulaşımın normale dönmesi için çalışmalara devam edilmektedir" denildi. Bolu geçişinde zor anlar Otoyolun Bolu geçişinde yoğunluk ve kış şartları nedeniyle trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Güzergah üzerinde yolda kalan tırlar ve otomobiller nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanırken, sürücüler zor anlar yaşadı. Öte yandan D-100 karayolunda da ulaşımda güçlükler yaşandı. Yolda kalan bir tır, Karayolları ekiplerine ait greyderin halatla çekmesi sonucu bulunduğu yerden kurtarıldı. Ekiplerin, TEM Otoyolu’nda ulaşımı normale döndürmek ve yolda kalan araçları kurtarmak için başlattığı çalışmalar aralıksız sürüyor.