GENEL - 08 Eylül 2019 Pazar 09:49

Tatvan’daki Kırtasiyeciler Okul Sezonuna Hazır

A
A
A
Tatvan’daki Kırtasiyeciler Okul Sezonuna Hazır

Bitlis’in Tatvan ilçesindeki kırtasiyeciler, başlamasına kısa bir süre kalan 2019-2020 eğitim öğretim sezonu için hazırlıklarını tamamladı.

Bitlis’in Tatvan ilçesindeki kırtasiyeciler, başlamasına kısa bir süre kalan 2019-2020 eğitim öğretim sezonu için hazırlıklarını tamamladı.


Yeni eğitim öğretim sezonunun başlamasına kısa bir süre kala iş yerlerinde son hazırlıklarını yapan kırtasiyeciler, dört gözle okulların açılmasını bekliyor. Yeni eğitim öğretim yılında velilerin çocuklarının sağlığı için kaliteli ve Sağlık Bakanlığının kontrolünden geçen ürünleri almalarını tavsiye eden kırtasiyeciler, çocukların sağlığı açısından da alınacak olan kırtasiye ürünlerinin sadece kırtasiyecilerden alınması gerektiğine dikkat çektiler. Yeni eğitim öğretim sezonu için gerekli tüm hazırlıkları yaptıklarını belirten Kırtasiyeci Hakan Yayla, yeni eğitim öğretim sezonuna hazır olduklarını söyledi. Tatvan’daki kırtasiyeciler olarak bugünlerde tatlı bir telaş içinde olduklarını ifade eden Yayla, "Kırtasiye olarak sezon öncesi tatlı bir telaş içine girdik. Genel anlamda tüm hazırlıklarımızı tamamladığımızı söyleyebiliriz. Bu açıdan özellikle kırtasiye alışverişinde öğrenci velilerine sağlığa zararlı olan kırtasiye ürünlerinden uzak durmalarını tavsiye ediyoruz. Çocuklarımızın sağlığı söz konusu iken maalesef piyasada sağlıksız ürünler de satılıyor. Velilerimizin bunlara dikkat etmesi, çocuklarının sağlığı için kaliteli ve Sağlık Bakanlığının kontrolünden geçen ürünleri almaları önem arz etmektedir. Bu anlamda da bizlerde öğrencilerimiz için tüm bunları göz önünde bulundurarak, en sağlıklı ve kaliteli ürünlerimizi hazırladık. Şimdiden tüm öğrenci ve velileri okul alışverişine bekliyoruz" diye konuştu.


Kırtasiyeci Eren Sönmez ise, sezonun yaklaşmasıyla birlikte satışlarda da hareketlilik başladığını kaydederek, "Tüm kırtasiye, çanta ve kitap çeşitleriyle sezona hazır durumdayız. Okul alışverişi telaşı da yavaş yavaş başlamış durumdadır. Şu anda genelde okul ve kırtasiye alışverişi için anasınıfı ve ilkokul öğrencileri geliyor. En fazla satılanlar arasında gramofon kağıdı, renkli simler, boyama kitapları, oyun hamurları, mukavva karton, pastel boyalar, kuru boyalar, suluk, yapıştırıcı ve el işi ürünlerinin birçok farklı seçenekleri yer alıyor. Okul araç ve gereçlerinde geçen yıla göre fazla artış olmadı. Fiyatlarımız gayet uygun, ürünlerimiz ise marka ve kaliteli ürünlerdir. Şu an için özellikle anaokuluna başlayacak olanlar, ilköğretim 1’inci sınıfa başlayacak olan öğrencilerin velileri geliyor. Anaokulu öğrencilerinin aldığı malzemeler okuluna göre değişiyor. Bu vesile ile yeni sezonun gerek öğrenciler ve gerekse velilerimiz açısından hayırlı olmasını diliyor, tüm öğrenci ve velilerimizi okul alışverişine bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Adalet Bakanlığı engelli bireyler için video broşür yayınladı Adalet Bakanlığı Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, kırılgan gruplar arasında yer alan engelli bireylerin adalet hizmetlerinden yararlanırken sahip oldukları hakları anlatan video broşürler yayınladı. Suç mağdurlarına yönelik adli süreçler, bazı temel haklar ve suç türleri hakkındaki bilgilerin yer aldığı video broşürler, https://magdur.adalet.gov.tr/ adresinde dijital ortamda erişime açıldı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, engelli vatandaşların adalete erişimini kolaylaştırmak için pek çok adım atıldığını belirterek, “2024-2028 yılları arasındaki dönemde uygulanacak olan Adalet Bakanlığı Stratejik Planı’nda engelli vatandaşlarımızın adalete erişimini güçlendirecek hedefleri belirledik. Ayrıca engelli haklarının korunması ve engelli bireylere yönelik kolaylaştırıcı uygulamaların geliştirilmesi amacıyla hazırlanan internet sitesi ve broşürlerle engelli dostu adalet hizmetlerine erişimi güçlendirmeyi amaçlıyoruz” dedi. “Engelli vatandaşlarımıza yönelik hedeflerimizi artırdık” Adalet Bakanlığı Stratejik Planı ile engelli vatandaşların adalete erişimini daha güçlendirmeyi amaçlandıklarını vurgulayan Bakan Tunç, “Stratejik Plan’da engelli vatandaşlarımıza yönelik hedeflerimizi artırdık. Bu kapsamda adli yardım başvuru formları engellilerin engel durumlarına özgülenerek erişilebilir hale getirilecek. Mağdur ve tanık haklarına ilişkin hazırlanan materyaller engelli bireyler için erişilebilir hale getirilecek. Yaşlı ve engelli mağdurların ifadelerinin AGO’larda alınmasına yönelik farkındalık artırıcı çalışmalar yapılacak. İşitme engelli bireylerin adli süreçte beyanlarını daha rahat ifade etmelerine yarayacak görüntülü işaret dili tercümanlığı hizmeti sunulacak. Yine işitme engelli bireylerin adliyelerdeki iş ve işlemleri için ihtiyaç duyabilecekleri bilgilendirme ve yönlendirme hizmetlerine mobil uygulama aracılığıyla ulaşılması sağlanacak. Çalışmalar kapsamında ayrıca adalet personeline yönelik olarak engellilerin adalete erişiminde faydalanabilecekleri eğitim modülü da hazırlanacak” diye konuştu.
Zonguldak AK Parti il başkanının oğlunun öldüğü kazada sürücüye 4 yıl 2 ay hapis cezası Zonguldak’ta AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan’ın oğlu Muhammet Ali Arslan ve arkadaşı Gökhan Katıoğlu’nun hayatını kaybettiği kazayla ilgili yargılanan otomobil sürücüsüne 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi. Geçen yıl 21 Ağustos günü Devrek ilçesine bağlı Çaydeğirmeni beldesinde AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan’ın 35 yaşındaki oğlu Muhammet Ali Arslan’ın idaresindeki 34 GTV 014 plakalı motosiklet, hatalı dönüş yapan Şahin G. idaresindeki 34 FG 8938 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada Muhammet Ali Arslan kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Motosiklette yolcu olarak bulunan Gökhan Katıoğlu ise üç ay süren yoğun bakım tedavisinin ardından tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Tam kusurlu olduğu bilirkişi raporunca kabul edilen Şahin G. hakkında, taksirle ölüme neden olma suçundan açılan davada, Gökhan Katıoğlu’nun da hayatını kaybetmesi dolayısıyla ek iddianame hazırlandı. Sürücü Şahin G. hakkında taksirle iki kişinin ölümüne neden olma suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis talep edilerek 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılamasına devam edildi. Mahkeme geçen 14 Mart günü sanığın tutuklulukta geçirdiği süreyi dikkate alarak suçun taksirli suç olmasını ve tutuklamanın tedbir niteliğini göz önüne alarak tahliyesine karar verdi. Bugün görülen duruşmada ise takdiri indirimle Şahin G.’ye 4 yıl 2 ay hapis cezası kararı verildi. Sanık hakkında yurtdışı çıkış yasağı kaldırıldı.