GÜNDEM - 27 Kasım 2024 Çarşamba 13:10

Trafik polislerinden örnek davranış

A
A
A
Trafik polislerinden örnek davranış

Bitlis Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğünde görevli trafik polisleri, yolda kalan sürücüye yardım ederek zincir taktı.


Bitlis’te 3 günden beridir aralıklarla devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, sürücüler ve ekiplerde zor anlar yaşıyor. Önceki gün kent merkezinde trafik akışını sağlamak üzere görevli olan trafik ekipleri, lastiği patlayan bir sürücüye yardım etti. Kentte dün etkisini artıran kar yağışı sonrası gece saatlerinde seyir halindeki otomobil tekerleği patlayınca yolda kaldı. Aracıyla yolda kalan sürücünün yardımına devriye görevi yapan Bitlis Emniyet Müdürlüğü trafik polisleri yetişti. Trafik polisleri, yolda gerekli önlemleri aldıktan sonra aracın lastiğini değiştirerek sürücünün yoluna devam etmesini sağladı.


Sürücü, lastiğini değiştiren polislere teşekkür etti.


Bitlis Emniyet Müdürlüğü, cep telefonu kamerasına yansıyan o görüntüleri sosyal medya hesabından "Sizin ve sevdiklerinizin can güvenliği için 7/24 görev başındayız" notuyla paylaştı.


Trafik ekipleri, il genelinde araçlı ve yaya devriye görevlerini aralıksız sürdürüyor.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hakkari Yüksekova’da öğrencilerin bilimsel çalışmaları görücüye çıktı Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde İsmet Alkan Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan projeler, "TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı" kapsamında sergilendi. İsmet Alkan Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen fuarın açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol üyeleri, stantları tek tek ziyaret ederek öğrencilerin hazırladığı çalışmaları inceledi. Bilim fuarlarının gençlerin gelişimi üzerindeki etkisine değinen Kaymakam Mustafa Akın, projelerin hayırlı olmasını dileyerek, öğrencilerin gelecekte daha büyük başarılara imza atacaklarına inandığını ifade etti. Okul Müdürü Engin Töreci ise fuarın öğrencilerin bilimsel meraklarını uyandırmak ve özgüvenlerini artırmak adına kritik bir platform olduğunu vurguladı. Töreci, "Bu yıl fuarımızda sıfır atık, geri dönüşüm, erişilebilir yaşam teknolojileri, STEAM uygulamaları ve dijital oyun tasarımı gibi 10 farklı temada toplam 14 özgün proje yer alıyor. Ekolojik okuryazarlık ve kültürel miras gibi konulara odaklanan bu çalışmalar, öğrencilerimizin çevreye duyarlılığını ve çözüm üretme becerilerini yansıtıyor" dedi. Töreci, projelerin hazırlanma sürecinde 13 danışman öğretmen ve 33 öğrencinin büyük emek verdiğini belirterek katkısı olan herkese teşekkür etti. Fuarın kendileri için büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu söyleyen öğrencilerden Sümeyye Yalçın ise "Biyoloji, kimya, matematik ve edebiyat gibi birçok branşta projelerimizi sergiledik. Bilimle iç içe olmak çok güzel bir deneyim. Gelecekte daha farklı projelerle yer almayı hedefliyoruz" diye konuştu. Yüksekova Kaymakamı Mustafa Akın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Çetin, kurum amirleri, öğretmenler, veliler ve çok sayıda öğrencinin katıldığı fuar, projelerin yakından incelemesi ve öğrencilerin sunumlarının ardından sona erdi.
Sinop Kış lastiği zorunluluğu sona erdi, sürücüler yaz lastiğine yöneldi Sinop’ta sürücüler araçlarında yaz lastiklerine geçiş yapmaya başladı.Geçen yıl yapılan düzenlemeyle 1 Aralık-1 Nisan arasında uygulanan kış lastiği zorunluluğu, mevsimsel şartlar nedeniyle 15 Kasım-15 Nisan arasına çekilmiş ve uygulama süresi 5 aya çıkarılmıştı. Bu kapsamda zorunlu kış lastiği uygulaması 15 Nisan 2026 tarihinde sona erdi.Sanayi sitesinde oto lastik ustası Hasan Üçüncüoğlu, "Bildiğimiz gibi Ulaşma Bakanlığı’nın almış olduğu daha önceden 1 Aralık-1 Nisan kış lastiği uygulamasını bu seneye 15 Kasım-15 Nisan olarak 5 aya çıkardı. Biz de 15 Nisan’a ulaşmış bulunuyoruz. Müşterilerimizin taktırmış olduğu kış lastiklerini randevu alarak değiştirmeye geliyorlar. Şu anlık yoğunluğumuz var. Bunu dönemsel bir yoğunluk olarak görüyoruz. Gelen müşterilerimiz hizmetlerini verip emniyetli bir şekilde yaz lastiğini takarak gönderiyoruz. 51 yıldır bu sektördeyiz. Sinop’ta rot balans olarak başladık. 1975 yılında babam aynı zamanda ustam Sinop’ta ilk defa rot ve balansı açarak 2 bin yılından itibaren de ben 26 yıldır da ben idame ettirmekteyim işletmemizi. Rot balans ayarı ile başladık. Birbiriyle alakalı olan, ilintili olan lastikle devam etmeye başladık. 2009 yılı itibariyle de lastik sektörüne girdik. Bununla birlikte müşterilerimiz geldiğinde her markadan lastik bulunabilirlik teminini sağlıyoruz" dedi."Rot ayarı lastiklerin de ömrünü uzatırÜçüncüoğlu, bakım ve kontrolün önemini belirterek, "Ben müşterilerime tavsiyelerde bulunuyorum. Dönemsel olarak hem kışın hem yazın lastiğini değiştirdiğimiz gibi araçların periyodik olarak rot ayarlarının da yapılması gerektiğini söylüyorum. Rot ayarı sadece bir ayardan ibaret değil. Rot ayar yapılması için önceden ön takım tespiti yapılması gerekiyor. Sürücü aracının ön takımında herhangi bir arızalı parça olup olmadığını anlamayabilir ama biz burada tespit ediyoruz. Dolayısıyla bozuk bir parça seyahat halinde olası bir çıkma, kopma gibi bir durum olduğu zaman kazaya sebebiyet veriyor. Bu da en hafifinden yaralamalı veya maddi hasarlı bir kazaya sebep olabiliyor. Dolayısıyla müşteri geldiği zaman ön takım tespitini yapalım. Onun dışında lastiklerinizin düzenli aşınması için rot ayarına ihtiyacı varsa rot ayarı yapalım. En azından lastiklerin de ömrünü uzatırız. Bu manada bozuksa bile yakıt tasarrufu düzeldiği zaman yakıt tasarrufu sağlanmış olur" diye konuştu.