GENEL - 18 Haziran 2017 Pazar 12:59

Kılıçdaroğlu’na tepki yürüyüşüne izin çıkmadı

A
A
A
Kılıçdaroğlu’na tepki yürüyüşüne izin çıkmadı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı yürüyüşe karşı, Bolu’dan Ankara’ya yürümek isteyen vatandaşın yürüyüşü, polis ekipleri tarafından başlamadan sonlandırıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı yürüyüşe karşı, Bolu’dan Ankara’ya yürümek isteyen vatandaşın yürüyüşü, polis ekipleri tarafından başlamadan sonlandırıldı.


Bolu’da, sabah erken saatlerde elinde “Terör örgütlerine adalet değil, terör örgütlerine idam istiyoruz, Şehitler için, Şehitler ölmez vatan bölünmez” yazılı pankartla Kent Meydanı’na gelen Adalet Karadayı isimli vatandaş, terör örgütü mensuplarına idam cezası gelmesi için ve Kılıçdaroğlu’nun başlattığı adalet yürüyüşüne karşı günde 40 kilometre yürüyerek Ankara’ya gitmek istedi. Üzerine astığı Türk bayrağı ve elindeki pankartla yürüyüşünü başlatan Karadayı, teröre karşı tüm partilerin birlikte yürümesi gerektiğini belirterek, “Terör örgütlerine adalet istemiyorum ben. Ben şehitlere adalet istiyorum. 15 Temmuz darbe girişiminde bir günde 244 tane şehit verdik. MİT tırlarını durduranlara karşı yürümek istiyorum. Ben Türk askeri katliamcı diyenlere destek verenlere karşı yürüyorum. Kaos çıkarmak isteyenlere karşı yürüyorum” dedi.


Yürüyüşünün Ankara’ya kadar olacağını ifade eden Karadayı, “Cumhurbaşkanımız idamı meclise getirin ben imzalayacağım diyor. Özellikle Cumhuriyet Halk Partisi milletvekillerinin idamı meclise getirmelerini istiyorum. Diğer partiler zaten buna destek vereceklerini söylediler. Şehitlere sahip çıkmak için yürüyorum. Bunlar benim evladım da olabilirdi. 22-23 yaşında dün yine şehitler verdik” şeklinde konuştu.


Kılıçdaroğlu’nun adalet yürüyüşüne tepki olarak da yürüdüğünü söyleyen Adalet Karadayı şunları kaydetti:


"Çünkü Atatürk’ün kurduğu bir parti terör örgütlerine adalet isteyemez. Ben Kemal Kılıçdaroğlu’na bir cenazede söylemiştim. Akıllandığını zannediyordum. Ama yine, ‘Genel başkanım şehitler için yürüyüş yapalım’ demeyi düşünüyorum. Gaziler için yürüyüş yapalım demeyi düşünüyorum. Günde 40 kilometre yürüyerek 5. gün Cumhurbaşkanımızın yanına halkın mektubunu götüreceğim. Halk idam istiyor."


Karadayı yaptığı açıklamanın ardından Kent Meydanı’ndan İzzet Baysal Caddesi’ne girerek yürüyüşüne devam ettiği sırada İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube ekipleri, yürüyüş için gerekli izinlerin alınmadığı gerekçesiyle Adalet Karadayı’nın yürüyüşünü sonlandırmasını istedi. Polis ekiplerine zorluk çıkarmayan Karadayı, Kent Meydanı’nda başlattığı yürüyüşünü İzzet Baysal Caddesi’nde sonlandırdı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Valisi Davut Gül’e tehdit ve hakaret içerikli mesaj atan sanığa tahliye İstanbul’da geçtiğimiz yıl İstanbul Valisi Davut Gül’ün telefon numarasına tehdit ve hakaret içerikli mesaj atarak menfaat sağlamaya çalıştığı iddia edilen ve 14 yıla kadar hapis cezası talep edilen sanığın tahliyesine hükmedildi. İstanbul’da geçtiğimiz yıl İstanbul Valisi Davut Gül’ün telefon numarasına, bir mesajlaşma uygulaması üzerinden tehdit ve hakaret içerikli mesaj atan ve menfaat sağlamaya çalıştığı iddia edilen sanık Hamza K.’nın 4 ayrı suçtan 14 yıla kadar hapis talebiyle yargılanmasına devam edildi. İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık Hamza K. ile tarafların avukatları hazır bulundu. Duruşmada savunma yapan sanık avukatı, olaya ilişkin hedefin Ankara Valiliği ya da başka bir Valilik olmadığını belirterek, Valiliğin sadece isim olarak kullanıldığını söyledi. Müşteki avukatı “Müştekilerin suçtan zarar görme ihtimaline karşı sanığın tutukluluk halinin devamına hükmedilmesini talep ediyoruz” şeklinde konuştu. Duruşmada görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı, sanığın tutuklulukta geçirdiği süreyi de dikkate alarak sanığın adli kontrol şartıyla tahliye edilmesini talep etti. Sanık tahliye edildi Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Hamza K.’nın yurt dışına çıkış yasağı tedbiri konularak tahliye edilmesine hükmetti. Heyet, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi. İddianameden İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, İstanbul Valisi Davut Gül’ün kullanımında olan telefon numarasına, mesajlaşma uygulaması üzerinden bir mesaj geldiği, mesajda çok sayıda tehdit ve hakaret bulunduğu ve şikayetçi olunması üzerine soruşturma işlemlerine başlandığı anlatıldı. Hazırlanan iddianamede, mesajı atan şüphelinin kimliğinin tespit edildiği, tespit edilen şüphelinin Hamza K. (24) olduğu, şüphelinin açık hat temin ederek müşteki Gül’e yönelik eylemi gerçekleştirdiği, mesaj içeriği incelendiğinde ise şüphelinin, müştekiyi tehdit ederek kendisine menfaat sağlamaya çalıştığı ifade edildi. İddianamede, şüphelinin suçu işlemeye elverişli hareketlerle eylemine başlamışsa da elinde olmayan sebeple suçun tamamlanamayarak teşebbüs aşamasında kaldığı, atılan mesajın onur, şeref ve saygınlığı rencide edecek nitelikte olduğu, müşteki Gül’e ait iletişim bilgilerinin rızası dışında hukuka aykırı olarak ele geçirildiği ve mesaj atılmak suretiyle kullanıldığı kaydedildi. Ayrıca, şüphelinin haksız çıkar sağlamaya yönelik olarak müştekiye yükümlü olmadığı bir şeyi yapmaya zorladığı da belirtildi. Hazırlanan iddianamede şüpheli Hamza K.’nın ‘başkasını bir malı teslimi veya malın alınmasına karşı koymamaya mecbur kılmak suretiyle yağmaya teşebbüs’, ‘kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak’, ‘şantaj’ ve ‘kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret’ suçlarından toplamda 7 yıldan 14 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.
Gaziantep SANKO Okulları bölge elemelerinde iki birincilik kazandı SANKO Ortaokulu öğrencileri, Adana’da düzenlenen 18. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Elemelerinden iki birincilik ve dört üçüncülük dereceleri ile döndü. Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi spor salonunda düzenlenen bölge elemelerinde SANKO Okulları öğrencilerinden Kerem Utku Kaleli ve Neva Doktoroğlu, öğretmenleri Fatih Mehmet Günaydın rehberliğinde hazırladıkları “Otomobil Lastiklerinden Kaynaklanan Mikroplastiklerin Kaynağında Toplanması” projesiyle Fizik Kategorisinde, BuğlemTaşkesen ve Ömer Rüzgar Özgüven, öğretmenleri Nuray Özcan rehberliğinde hazırladıkları “Görme Engelliler İçin Yüzme Sporunu Kolaylaştırma Teknolojisi” projesiyle Teknolojik Tasarım Kategorisinde bölge birincisi olarak Türkiye Finallerine katılmaya hak kazandı. Biyoloji Kategorisinde Elif Azra Dilsiz ve Sezgi Sezen, öğretmenleri İbrahim Erdem Bakar rehberliğinde hazırladıkları “Yol Kenarı Bitkilerine Otomobil Lastiklerinden Kaynaklanan Mikroplastiklerin Etkisi” projesi, Yazılım Kategorisinde Nazenin İpek Söylemez, Nurdeniz Ocak ve Rüzgar Ata Kuday, öğretmenleri Elif Kızıklı rehberliğinde hazırladıkları “Yeşil Gelecek için Akıllı Tarım: Sürdürülebilirlik Hedefinde Tarımsal Ürünlerin Renk Analiziyle Olgunluk Seviyelerinin Ölçümlenmesi” projesi, Teknolojik Tasarım Kategorisinde Çınar Aydoğdu ve İsa Emir Aslan öğretmenleri Elif Kızıklı rehberliğinde hazırladıkları “Hastanelerdeki Konsültasyon Sistemine Yeni Nesil Yaklaşım: Online Hasta Durum Takip Sistemi” projesi, Türkçe Kategorisinde ise Beril Kurnaz, Ela Ersönmez ve Duru Uğurlu öğretmenleri Seda Bozfırat rehberliğinde hazırladıkları “Yapay Hikaye Dedektifi: Geleneksel ve Dijital Hikaye Anlatıcılığı çerçevesinde Oyunlaştırma Yöntemiyle Yapay Zeka İçeriklerinin Tespiti” projesiyle bölge üçüncüsü oldu. SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, ortaokul kategorisinde öğrencilerinin Gaziantep elemelerini geçen sekiz proje ile bölge finallerine katıldığını belirterek, iki projenin bölge birincisi, dört projenin de bölge üçüncüsü olmasından gururunu yaşadıklarını söyledi. Asyalı, yarışmaya katılan tüm öğrenci ve öğretmenlerini kutlayarak Türkiye finallerinde başarılar diledi.