GENEL - 04 Mayıs 2018 Cuma 23:36

Bolu’da, Uluslararası Mutfak Günleri başladı

A
A
A
Bolu’da, Uluslararası Mutfak Günleri başladı

Bolu’da, 3 gün sürecek olan 4’üncü Bolu İzzet Baysal Uluslararası Mutfak Günleri, balık yemekleri kategorisi ile başladı.

Bolu’da, 3 gün sürecek olan 4’üncü Bolu İzzet Baysal Uluslararası Mutfak Günleri, balık yemekleri kategorisi ile başladı.


Bolu Valiliği, Bolu Belediyesi, Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yeniçağa Profesyonel Aşçılar Derneği (YEPAD) tarafından organize edilen 4’üncü Bolu İzzet Baysal Uluslararası Mutfak Günleri, 7 ülkeden 426 aşçının ve 16 ülkeden katılan usta şef ve aşçılardan oluşan jürinin katılımıyla başladı.


Balık yemekleri ile başlayan ve ardından Osmanlı Mutfağı ile devam eden organizasyonda konuşan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Bolu Belediyesi olarak doğa, spor, sağlık ve kültür turizminde Türkiye için öncü projeleri hayata geçiriyoruz. Kentimizin yöresel lezzetleri ile markalaşması, Bolu mutfak kültürünün Türkiye ve dünyada tanınması, Tabiatın Kalbi’ni gastronominin de kalbi yapmak en büyük hedefimiz. Bu yıl uluslararası katılımla 4’üncüsünü düzenlediğimiz Bolu İzzet Baysal Uluslararası Mutfak Günleri de bu hedef doğrultusunda attığımız en önemli adımlardan” dedi.


Osmanlı yemeklerinin tadına Sultan Abdülhamit’in torunu baktı


Almanya, Arnavutluk, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kazakistan, Mauritius, Mısır, Moldova, Özbekistan, Rusya, Sırbistan, Slovenya, Türkiye, Ukrayna ve Yunanistan’dan deneyimli aşçı ve usta şeflerin yer aldığı jürinin özel konuğu ise Sultan 2. Abdülhamit’in beşinci kuşak torunu Nilhan Osmanoğlu’ydu. Osmanlı mutfağının dünyanın diğer mutfaklarına kıyasla yapımı daha zor ve zahmetli yemeklere sahip olduğunu vurgulayan Osmanoğlu, “Uzun pişme süreleri ve malzeme çeşitliliğiyle dikkat çeken Osmanlı mutfağının yemeklerini günümüze taşımak çok önemli. Osmanlı’nın, içinde kuru yemişlerin, meyvelerin, etin bir arada yer aldığı sağlıklı yemekleri ile tanışmak için Bolu Belediyesi’nin öncülüğünde gerçekleşen bu tarz organizasyonların diğer illerde de yaygınlaşmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Devrek’te 19 Mayıs coşkusu akşam da devam etti Zonguldak’ın Devrek ilçesinde Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları akşam da düzenlenen etkinliklerle devam etti. Devrek Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinliklerde, halk oyunları ekiplerinin gösterileri, bando takımının konseri, animasyon şovlar, canlı langırt turnuvası, çocuklar için şişme oyun parkurları, canlı dart turnuvasının yanı sıra daha birçok etkinlik hazırlandı. Organize edilen etkinliklerin hemen ardından akşam saatlerinde DJ Emircan Saltabaş tarafından davetlilere müzik ziyafeti gerçekleştirildi. “Dev Fest Gençlik Festivali” adı altında hazırlanan ve yeni hizmete giren Egemenlik Mesire Alanı’nda gerçekleştirilen, programa Kaymakamı Muhammed Evlice, Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, başkan yardımcıları Ayhan Kazkondu ve Özcan Özmekik ve çok sayıda davetli katıldı. Gençlerin doyasıya eğlendiği kutlamalarda özel eğitim gören çocuklar ’’Başkan Ulupınar’’ tezahüratları attı. Herkesin bayramını kutlayan Başkan Ulupınar ise, ’’Kutlamalar öncesinde 20 gün mesire alanın bakımını yaptık ve festivale hazırladık. Gençlerimizle birçok program yapacağız, gençlerimizin her zaman yanındayız, onları her konuda destekleyeceğiz. En büyük zenginliğimiz gençlerimiz olduğunu biliyoruz. Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın ve bize yeniden bir istiklal savaşı yaşatmasın, bu toprakları vatan yapan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, gazilerimize ve şehitlerimize şükranlarımızı sunuyoruz’’ diye konuştu.