GENEL - 19 Mart 2020 Perşembe 09:28

Bolu Dağı’nda kar yağışı sürüyor

A
A
A
Bolu Dağı’nda kar yağışı sürüyor

Bolu’da dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, D-100 karayolu Bolu Dağı kesiminde etkisini artırarak devam ediyor.

Bolu’da dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, D-100 karayolu Bolu Dağı kesiminde etkisini artırarak devam ediyor.


Bolu’da hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte kent merkezi ve yüksek kesimlerde dün akşam saatlerinde kar yağışı başladı. Yüksek kesimleri beyaz örtüyle kaplayan kar, D-100 karayolunun Yumrukaya, Abant Kavşağı, Elmalık, Bakacak, Seymenler, Karanlıkdere, Bıçkıyanı, Sarıçökek ve TEM Otoyolu Bolu Dağı Tüneli mevkiilerinde etkili oluyor. Kar yağışıyla birlikte karayolları ekipleri, trafikte olumsuzluk yaşanmaması için önemli güzergahlarda kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Polis ekipleri, sürücüleri hız yapmamaları ve takip mesafelerini korumaları yönünde uyarıyor. Güzergah boyunca ekili olan yoğun sis nedeniyle ise bazı bölgelerde görüş mesafesi yer yer 20 metreye kadar düşüyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Şanlıurfa Şanlıurfa’da “Hayat Boyu Öğrenme Haftası” etkinlikleri başladı Şanlıurfa’da "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" etkinlikleri çerçevesinde el emeği, göz nuru ürünler sergilendi. Haliliye Halk Eğitim Merkezi bahçesinde düzenlenen serginin açılışı programına, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Haliliye Kaymakamı Serap Özmen Çetin, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, halk eğitim müdürleri, kurs eğitmenleri, kursiyerler ile vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından minik folklor ekibi tarafından gösteri yapıldı, türküler okundu. Gösterilerin ardından kurdele kesilerek, serginin açılışı gerçekleştirildi. Vali Hasan Şıldak ve beraberindekiler, Haliliye, Karaköprü ve Eyyübiye Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri tarafından yapılan ve stantlarda sergilenen el emeği, göz nuru eserleri inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Sergiyi gezen Vali Hasan Şıldak, “Hakikaten halk eğitim merkezi sergileri işe yarıyor. Çok sayıda kurs türü ile artık binleri aşan modül seçenekleri ile insanımızın hem günlük hayatını kolaylaştıran hem onlara yeniliklere yönelik açılımlar getiren bu faydayı sağlayan, zaman geçirmelerini sosyal bir ortamda kendilerine katkı sunmalarını, gelişmelerini sağlayan çok önemli aktivite merkezleridir. Halk eğitim merkezi kursları olmadan aslında Türkiye’de pek çok şeyin eksik kalacağını görüyoruz. Bütün kurslarımızda yıl boyunca çalışan, gayret eden, kurs eğitimcilerimizin, usta öğreticilerimizi, kadrolu öğreticilerimizi, sözleşmeli çalışanlarımızın hepsini tebrik ediyorum. Bu çalışmaları başarıyla tamamladılar. Yine kursiyerlerimizi, onların ailelerini de tebrik etmek isterim, zira onlar da kendilerini geliştirmek adına bu güzel faaliyetlere katıldılar ve sonunda bu serginin açılışında buluştuk, hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Kurs eğitmeni Mukaddes Kurnaz Sulu, "Halk eğitimde her yıl bu haftayı, bu şekilde kutluyoruz. Yaygın eğitimin öneminden bahsediyoruz. Bütün yıl boyunca yaptığımız ürünlerimizi sergiliyoruz. Sevgili valimiz, kaymakamlarımız, milli eğitim müdürümüz, bize bu konuda çok destek veriyorlar. Bugün hepsi geldiler, burada hep birlikte sergimizi gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz geldiler, halk talep doğrultusunda geldi. Ürünlerimizi gördüler, yıl boyu neler yaptığımızı anlattık. Birlikte inceledik, canlı performanslar sergiledik, güzel bir gündü, güzel dönüşler aldık" şeklinde konuştu. Haliliye Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinden Betül Alakuş ise “Hocalarımız tarafından aldığımız eğitimler doğrultusunda keçe eğitimi aldık. Çocuklar için bebekler yaptık, tablolar yaptık, hediyelik ve süs eşyaları yaptık. Bugün de bizim için çok önemli bir gün, bir yıl boyunca yaptığımız eserleri bugün sergiledik" ifadelerini kullandı. Sergi, 2 gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak.
Sakarya SERMEK Yıl Sonu Sergisine görkemli açılış 2023-2024 eğitim-öğretim yılı Serdivan Belediyesi ve Serdivan Halk Eğitimi Merkezi SERMEK kursları yıl sonu sergi açılışı gerçekleştirildi. Serdivan Belediyesi ve Serdivan HEM bünyesinde mesleki, sosyal ve kültürel kurslarda yapılan el emeği göz nuru ürünler davetlilerin beğenisine sunuldu. Serdivan Belediye Başkanı Osman Çelik ev sahipliğinde ilçede bulunan bir AVM’de gerçekleştirilen birbirinden güzel eserlerin ilgiyle gezildiği stantların bulunduğu sergi açılışına Sakarya’ya bir takım ziyaretler için gelen KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’da katıldı. Açılışta konuşan Serdivan Belediye Başkanı Osman Çelik, “Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından Serdivan Halk Eğitim Merkezi’nin yürüttüğü ve Serdivan Belediyesi olarak her zaman ve her konuda destek verdiğimiz programda amacımız herkes için, her yaş grubu için eğitimin ve öğretimin mümkün olduğunu vurgulamaktır. Bugün burada bulunan öğretmen ve usta öğreticimizle yaklaşık binlerce eserin sunumu yapıldı. Emeği geçen başta kurum müdürü, idareci, öğretmen, usta öğretici ve kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Kendilerine teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi. Konuşmaların ardından kurdele keserek sergi açılışını gerçekleştiren protokol, el emeği ürünlerin sergilendiği stantları gezerek usta öğretici ve kursiyerlerden bilgi aldı. Serdivan Belediye Başkanı Osman Çelik, kursiyerlerin yapmış olduğu 100. Yıl filografi tablosunu günün anısına KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a hediye etti.