ASAYİŞ - 02 Haziran 2021 Çarşamba 15:05

Bir anlık dalgınlıkla ellerini pres makinesinde kaptırdı

A
A
A
Bir anlık dalgınlıkla ellerini pres makinesinde kaptırdı

Bolu Organize Sanayi Bölgesi’nde sac kalıp üretimi yapan fabrikada çalışan işçi, bir anlık dalgınlıkla ellerini pres makinesine kaptırdı.

Bolu Organize Sanayi Bölgesi’nde sac kalıp üretimi yapan fabrikada çalışan işçi, bir anlık dalgınlıkla ellerini pres makinesine kaptırdı. Sağ eli feci şekilde ezilen işçinin diğer elinde de hasar oluştu.


Olay, dün gece saatlerinde Organize Sanayi Bölgesinde bulunan kalıp üretim fabrikasında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, fabrikada çalışan İsa Tayşi (38) isimli işçi bir anlık dalgınlıkla ellerini pres makinesine kaptırdı. Sağ eli tamamen pres makinesinin altında kalarak ezilen Tayşi’nin sol elinde de hasar oluştu. Tayşi’nin yardım istemesi üzerine işçiler pres makinesini genç işçinin ellerinin üzerinden kaldırdı. İhbar üzerine olay yerine 112 sağlık ekipleri sevk edildi.


Sağ eli pres makinesinin altında tamamen ezilen Tayşi, ambulansla İzzet Basyal Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne gastronomi ödülü Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin sahip olduğu zengin mutfak kültürünü turizme kazandırmak amacıyla yaptığı çalışmalar dolayısıyla Gastro Bursa Dergisi tarafından ödüle layık görüldü. Osmanlı saray mutfağının doğduğu şehir olan ve günümüz gastronomi lezzetlerinin önemli duraklarından olan Bursa’nın tescilli lezzetlerini dünyaya duyurmak amacıyla önemli çalışmalara imza atan Bursa Büyükşehir Belediyesi, sektörün bileşenlerine desteklerini de sürdürüyor. Gastro Bursa Dergisi tarafından düzenlenen ‘Dergiye Değer Katanlar’ töreninde, Bursa Büyükşehir Belediyesi de ödüle layık görüldü. Şehir yöneticileri, kamu kurumlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gastronomi turizmi bileşenleri ve sosyal medya fenomenlerinin katıldığı geceye, Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız katıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız, ödülünü Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni İhsan Önder Uçar’ın elinden aldı. “Marmara’da ilk sıradayız” Bursa’nın, Türkiye’nin köklü tarihini ve kültürel zenginliğini en iyi şekilde temsil eden şehirlerden biri olduğunu söyleyen Mehmet Yıldız, “Şehrimizin lezzetli yemekleri, tarih boyunca yaşanan göçler ve kültürel etkileşimlerle birleşerek benzersiz bir çeşitliliğe dönüşmüştür. Bursa kebabı, İnegöl köfte, Mustafakemalpaşa tatlısı, pideli köfte, cevizli lokum, tahinli pide, cendere baklavası, Bağdat hurma tatlısı ve kestane şekeri Bursa ile anılan lezzetlerden bazıları. Şehrimizde coğrafi işaretle tescil edilmiş 30 farklı kategoride ürün ve yemek bulunması, Bursa’mızın tarım ve gıda alanındaki zenginliğini ve kalitesini de gözler önüne sermektedir. Bir lokmanın içinde binlerce yılın hikâyesi gizlidir. Sahip olduğumuz coğrafi işaret sayısıyla Marmara Bölgesi’nde ilk sırada yer alıyoruz. Şehrin marka değerini yukarılara taşıyan çalışmalarımızı Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak devam ettireceğiz. Bursa’yı dünyanın önemli gastronomi merkezlerinden birisi hâline getirmek istiyoruz” dedi. Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Araştırmacı-Yazar İhsan Önder Uçar ise, gastronomi turizmiyle ilgili bütün birleşenleri bir araya getirmek ve Bursa’daki gastronomi turizminin sıkıntılarının konuşulması amacıyla dergiyi kaleme aldıklarını ifade etti. Bursa mutfağının çok zengin olduğunu dile getiren Uçar, dergiyle Bursa gastronomisine ve gastronomi turizmine değer katmak istediklerini belirtti.