GENEL - 28 Şubat 2012 Salı 17:06

İBDA-C LİDERİNE DESTEK İÇİN CEZAEVİNE GELDİLER

A
A
A
İBDA-C LİDERİNE DESTEK İÇİN CEZAEVİNE GELDİLER

Bolu F Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’nda hükümlü bulunan İBDA-C Lideri Salih Mirzabeyoğlu için örgüt üyeleri, 28 Şubat sürecinin ve Mirzabeyoğlu’nun tutuklanışının 15’nci yıldönümünde slogan atarak basın açıklaması yaptılar.
F Tipi Cezaevi önünde toplanan yaklaşık 100 kişi, kar yağışı altında küçük çocuklarla birlikte açtıkları pankartlarla ve attıkları sloganlarla Salih Mirzabeyoğlu’na destek verdi. 28 Şubat sürecinin ve Salih Mirzabeyoğlu’nun tutuklanışının 15’nci yıldönümünde liderlerini yalnız bırakmayan örgüt üyeleri, slogan atıp seslerini duyurmaya çalıştı. İBDA-C lideri Salih Mirzabeyoğlu’nun avukatı Ali Rıza Yaman, en büyük zulümlerden birinin Atlantik Okyanusu ötesinden gelen emirler olduğunu söyleyerek,
"Mirzabeyoğlu, hâla haksız yere cezaevinde tutulmaktadır. Kendisinin sürekli işkenceye maruz kaldığını biliyoruz" dedi.
Grup daha sonra olaysız dağıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Başkan Türkel, Anneler Günü’nde şehit anneleri ve emekçi kadınlarla bir araya geldi Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, Anneler Günü’nde şehit anneleri ve geçimlerini el emeği ürünleri ile sağlayan emekçi kadınlarla bir araya geldi. Annelerin gününü kutlayan Başkan Türkel, onların her zaman yanında olacaklarını söyledi. Atakum Belediyesi ile CHP İlçe Atakum Kadın Kolları işbirliğinde Atakum Belediyesi Down Kafe Park’ta düzenlenen ‘Anneler Günü Kadın El Emeği Panayırı’ sona erdi. Üretici kadınlar, 3 gün süren etkinlikte süs eşyası, çini eserleri, mefruşat ve gıda ürünleri gibi birçok el emeği ürünü pazarla buluşturdu. Samsun’un yöresel halk oyunları, modern danslar, sokak tiyatro gösterileri ve workshoplar gibi özel etkinliklerin yer aldığı program, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Etkinlikte konuşan Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, “Vatanımızı, memleketimizi gözünü kırpmadan koruyan vatan evlatlarının annelerinin, öncelikle şehit annelerinin, gazi annelerinin Anneler Günü’nü kutluyorum. Memleketimizde birlikte huzurla, mutlulukla aydınlığa koşacağımız günlerde nice anneler gününüz olsun. Hep mutlulukla olsun. Karamsarlık hiç bizde olmasın. Atakum Belediyesi sizin belediyeniz. Evladınız, kardeşiniz olarak özellikle annelerimize söylüyorum. Her zaman yanınızda olacağız. Bu yoğun tempo içerisinde özellikle size vakit ayıracağıma emin olun” diye konuştu. Panayırda stant açan kadınlarla bir araya gelen Başkan Türkel, belediyenin Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından üretilen sukulent, fesleğen gibi değişik türdeki bitki fidelerini vatandaşlara takdim etti. Belediyenin İşletme ve İştirakler Müdürlüğü ile Kadın ve Aile Müdürlüğü tarafından Atakum Belediyesi Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen Anneler Günü özel programı büyük beğeni topladı. Şehit ailelerine ziyaret Belediye Başkanı Türkel, Anneler Günü’nde şehit anneleri ve yakınlarını da ziyaret etti. Geçen günlerde eşi tarafından öldürülen Saadet Çay’ın annesi Ayşe Dilber, şehit jandarma komando çavuşun annesi Satu Torun, şehit Uzman Çavuş Mehmet Boşnak’ın eşi Emel Boşnak, şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Selçuk Karabakla’nın eşi Ayşegül Karabakla ile bir araya gelen Başkan Türkel, acılı ailelerin duygularını paylaştı. Duygusal anlar yaşanan ziyaretlerle ilgili Başkan Türkel, “Annelerimiz için son derece hassas bir günde onların duygularını paylaştık. Ellerinden öptük. Şehitlerimiz için, acı kayıplarımız için dua ettik. Bu duygunun tarifi yok. Yüreklerindeki acıyı hafifletmeyecek belki ama desteğimiz her zaman onlarla olacak” ifadelerine yer verdi.
İstanbul İsmail Kartal’dan Kayserispor maçında 4 değişiklik Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, ligde son oynanan Konyaspor müsabakası 11’ine göre Kayserispor karşısına 4 değişiklik ile çıktı. Trendyol Süper Lig’in 36. haftasında Fenerbahçe, sahasında Kayserispor ile karşılaşıyor. Teknik Direktör İsmail Kartal, Konyaspor maçı 11’inden 4 değişikliğe giderek, Bright Osayi Samuel, İrfan Can Kahveci, Mert Hakan Yandaş ve Edin Dzeko’nun yerine Jayden Oosterwolde, Cengiz Ünder, Çağlar Söyüncü ve Michy Batshuayi’ye görev verdi. Ferdi Kadıoğlu zorunlu olarak sağ bekte maça başladı. Sarı-lacivertlilerde 5 eksik Sarı-lacivertlilerde sakatlığı bulunan İsmail Yüksek ve İrfan Can Kahveci’nin yanı sıra sarı kart cezalısı Mert Müldür kadroda yer almadı. Serdar Aziz ve Rade Krunic ise teknik heyet kararıyla maç kadrosunda bulunmuyor. Oosterwolde formasına kavuştu Fenerbahçe’nin Olympiakos ile oynadığı UEFA Avrupa Konferans Ligi maçında sakatlanarak oyundan çıkan, sonrasında menisküs ameliyatı geçiren Jayden Oosterwolde 32 gün sonra maça çıktı. Tedavisinin ardından kısa sürede takımla birlikte çalışmalara başlayan başarılı oyuncu, sarı-kırmızılılara karşı 11’de sahaya çıktı. İsmail Kartal, Kayserispor karşısına şu 11 ile çıktı: "Dominik Livakovic, Ferdi Kadıoğlu, Rodrigo Becao, Çağlar Söyüncü, Jayden Oosterwolde, Alexander Djiku, Fred, Cengiz Ünder, Sebastian Szymanski, Dusan Tadic ve Michy Batshuayi." Sarı-lacivertlilerde, İrfan Can Eğribayat, Furkan Onur Akyüz, Mert Hakan Yandaş, Edin Dzeko, Joshua King, Leonardo Bonucci, Bright Osayi Samuel, Miha Zajc, Serdar Dursun ve Efekan Karayazı ise yedek bekledi. Takım sahada kenetlendi Seremoni sonrası Fenerbahçe’de yedek oyuncular ve teknik heyet sahaya girerek, 11’deki futbolcularla birlikte orta sahada kenetlendi. Kısa süreli toplantı yapan sarı-lacivertlilere tribünler de alkışlarla karşılık verdi.