YEREL HABERLER - 12 Mart 2012 Pazartesi 16:59

BÖLGESEL AMATÖR LİGİ 13.GRUP

A
A
A
BÖLGESEL AMATÖR LİGİ 13.GRUP

Türkiye Bölgesel Amatör Ligi 13. Grup’ta play-off mücadelesi veren Zonguldak Kozluspor, deplasmanda Geredespor’u tek golle mağlup etti.
İlk iki takımın play-off’lara katılma şansı kazanacağı Bölgesel Amatör Ligi 13’ncü Grup’ta zirve mücadelesi veren Zonguldak Kozluspor, 19’ncu hafta karşılaşmasında Geredespor’a konuk oldu. Karaçayır Tesisleri’nde oynanan karşılaşmaya ev sahibi Geredespor Muhammet, Abdullah, Nazif, Murat, Serdar, Mustafa, Adnan, Fesih, Yasin, Murat Gür ve Ufuk on biriyle başlarken, konuk takım Kozluspor ise Seyhun, Emir, Salih, Gökhan, Barış, Uğur, Emre, Emrah, Yüksel, Uğur ve Samet on biriyle mücadele etti. Zonguldak’tan gelen 20 taraftarın desteğiyle maça başlayan Kozluspor, ev sahibi ekibe ilk 45 dakikalık bölümde üstünlük sağlayamadı. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sonuçlandı.
İkinci yarıda ev sahibi Geredespor Ufuk ve Yasin’le gol pozisyonlarından yararlanamazken, rakibine de gol şansı vermedi. Ancak karşılaşmanın 72’nci dakikasında sonradan oyuna giren Kozluspor’lu Engin Cicem, attığı golle takımını öner geçirdi. Bu golden sonra rahatlayan konuk takım, geride kalan dakikalarda rakibine gol pozisyonu dahi vermedi. 90 dakikanın son düdüğü çaldığında Kozluspor puanını 35’e yükseltirken, Geredespor ise 20 puanla 9. sırada kaldı.
Karşılaşma sonrası açıklamalarda bulunan Kozluspor Antrenörü Bülent Öztürk, "Ligin sonların geliyoruz. Kaybetmeye tahammülümüz yok. Play-off’lar için dört maç kaldı. Avantajlı duruma gelmek istiyorduk. Geredespor maçının zor olacağını tahmin ediyorduk. Ama oyunu zora çeviren kendimiz olduk. Basit pozisyonları atamadık. Oynanan oyundan çok alınan 3 puan önemliydi. Önemli olan bu yarışta öne geçip söz sahibi olmak istiyoruz" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Erzincan’da ramazan hazırlığı: Geleneksel lezzetler imeceyle sofralara taşınıyor Erzincan’da ramazan öncesi ev hanımları kete, börek, baklava, sırın ve katmer hazırlıklarına başladı. İmece usulü yapılan geleneksel lezzetler hem ibadete zaman kazandırıyor hem de kültürel mirası yaşatıyor. Erzincan’da ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte mutfaklarda tatlı bir telaş yaşanıyor. Özellikle Akyazı Mahallesi başta olmak üzere birçok mahalle ve köyde ev hanımları, Ramazan boyunca ibadete daha fazla vakit ayırabilmek için geleneksel lezzetleri önceden hazırlamaya başladı. Kete, börek, baklava, sırın, katmer ve gözleme gibi yöresel tatlar imece usulüyle hazırlanıyor. Kadınlar bir araya gelerek hem üretim yapıyor hem de dayanışma kültürünü canlı tutuyor. Hazırlanan yiyecekler özenle paketlenerek derin dondurucularda muhafaza ediliyor. Böylece Ramazan ayında günlük yemek telaşı azalırken, iftar sofraları da boş kalmıyor. İbadete zaman, sofraya bereket Kalabalık ailelerin vazgeçilmezi olan bu yöresel ürünler, özellikle iftar sofralarında önemli bir yer tutuyor. Önceden yapılan hazırlıklar sayesinde ev hanımları hem zamandan tasarruf sağlıyor hem de Ramazan’ın manevi atmosferine daha fazla odaklanabiliyor. Ev hanımlarından Şehnaz Demirol, her yıl olduğu gibi bu Ramazan öncesinde de hazırlıkları erkenden yaptıklarını belirterek, "Eskiden nenelerimiz, annelerimiz nasıl yapıyorsa biz de aynı şekilde yapıyoruz. Hazır gıda almamak için her şeyi evde hazırlamaya çalışıyoruz." dedi. Münife Demirol ise ramazan hazırlıklarının sadece yemek yapmak olmadığını vurgulayarak, "Ekmek pişiriyoruz, kete yapıyoruz, sırın bağlayacağız. Daha çok ibadet edebilmek için önceden hazırlık yapıyoruz" ifadelerini kullandı. Kültürel miras yaşatılıyor Erzincan’da her yıl tekrar eden bu gelenek, yalnızca mutfak pratiği olarak görülmüyor. İmece usulü yapılan hazırlıklar, kuşaktan kuşağa aktarılan kültürel mirasın da bir parçası olarak değerlendiriliyor. Ramazan öncesi bir araya gelen kadınlar, hem üretmenin hem paylaşmanın bereketini sofralara taşıyor. Bu hazırlıklar sayesinde Erzincan’da Ramazan coşkusu daha gelmeden hissedilirken, birlik ve dayanışma ruhu da güçleniyor.