ASAYİŞ - 28 Haziran 2019 Cuma 13:28

Dilcilik yöntemiyle evlere giren hırsızlar yakayı ele verdi

A
A
A
Dilcilik yöntemiyle evlere giren hırsızlar yakayı ele verdi

Bolu’da kapıların dillerini düşürmek yöntemiyle hırsızlık yaparken suçüstü yakalanan 2 kadın adliyeye sevkedildi.

Bolu’da kapıların dillerini düşürmek yöntemiyle hırsızlık yaparken suçüstü yakalanan 2 kadın adliyeye sevkedildi.


Edinilen bilgiye göre, Türkiye’nin farklı illerinde “kapı dili düşürmek” yöntemiyle hırsızlık yaptıkları belirlenen ve “Kırıkkale Grubu” olarak adlandırılan hırsızlık çetesi üyesi B.K. (20) ve S.V. (20) isimli 2 kadının Bolu’da bir eve girmeye çalıştıkları ihbarı üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri operasyon başlattı. Çıkınlar Mahallesi’nde bir eve girmek üzereyken evde yaşayanların seslerini duyunca kaçmaya çalışan B.K. ve S.V., polis ekipleri tarafından yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. Son olarak Ankara’da çok sayıda evden aynı yöntemle hırsızlık yaptıkları ve hırsızlık suçundan kayıtları oldukları öğrenilen 2 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevkedildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İsdemir saat ücretli işe alım yapacak İsdemir, büyüme stratejisi ve işletmelerinin ihtiyaçları doğrultusunda saat ücretli statüsünde görev yapmak üzere işe alım yapacak. Şirkette iş başı yapmak isteyen adaylar, 13 Mayıs’tan itibaren iki hafta boyunca Pazartesi’den Cuma’ya kadar başvurularını yapabilecek. Türkiye’nin küresel çelik güçlerinden İsdemir, ihtiyaçları doğrultusunda saat ücretli statüsünde istihdam edilen pozisyonlar için işe alım yapacak. Oluşturduğu istihdamla bölgenin önde gelen işverenlerinden biri olan şirket, Payas ve İskenderun’un ekonomik ve sosyal kalkınmasına 54 yıldır katkı sağlamaya devam ediyor. Yapılan açıklamaya göre, şirketin 2024 yılında saat ücretli statüsü işe alımları için başvuru süreci 13 Mayıs tarihinde başlayacak. Adaylar, Pazartesi’den Cuma’ya, iki hafta boyunca 13-24 Mayıs tarihleri arasında saat 08.00’den 16.00’ya kadar İsdemir Cumhuriyet Kapı’dan giriş yaparak Kapalı Spor Salonu’nda başvurularını yapabilecekler. Adaylarda; meslek liselerinin Elektrik-Elektronik/Enerji, Endüstriyel Otomasyon, Makine Teknolojisi, Metal Teknolojisi, Metalürji Teknolojisi, Motorlu Araçlar Teknolojisi ve/veya meslek yüksekokullarının Elektrik-Elektronik/Enerji, Endüstriyel Otomasyon, Makine Teknolojisi, Metal Teknolojisi, Metalürji Teknolojisi, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik alanlarından mezun olma şartı aranıyor. Başvuru tarihi itibari ile 18-26 yaş aralığında (18.05.1997 ve sonrası, 12.05.2006 ve öncesi doğmuş) olma şartı aranan adaylarda; tercihen askerlik görevini tamamlamış olma, sağlık muayenesinde çok tehlikeli iş sınıflarında çalışabilmeye uygun olma ve görevlerini yapmaya engel olabilecek herhangi bir bedensel veya ruhsal rahatsızlığı bulunmama şartları da aranıyor. Fiziksel başvuruda bulunacak adaylar kimlik belgeleri ile başvuru yapabilecekken, fiziksel başvuruda bulunamayacak adayların birinci derece yakınlarının (eş ve kardeşler dahil) nüfus kayıt örneğiyle birlikte yapacakları başvurular da geçerli sayılacak. Fiziksel başvuru esnasında verilecek bağlantı adresi üzerinden başvuru süreci online olarak devam edecek. Sınav ve değerlendirmelerin ardından başarılı olan adayların saat ücretli statüsündeki tüm pozisyonlarda yıl boyunca işe alımları gerçekleştirilecek.
İstanbul Salt’ın yeni sergisi “Havaya Dair” açıldı Garanti BBVA’nın kurucusu olduğu Salt’ın yeni sergisi “Havaya Dair” açıldı. Garanti BBVA’nın desteğiyle gerçekleşen Salt’ın yeni sergisi Havaya Dair, hava kirliliğinin toplumsal ve ekolojik boyutlarını maddi, işitsel ve görsel deneyler aracılığıyla somutlaştırmayı amaçlıyor. Milano merkezli disiplinlerarası tasarım stüdyosu 2050+ tarafından Salt Beyoğlu’ndaki Forum alanı için tasarlanan enstalasyon 18 Ağustos’a kadar ücretsiz gezilebilecek. “Hava kirliliğini ele aldık” Sergi ve Garanti BBVA’nın konuya bakışıyla ilgili bilgi veren Garanti BBVA Kurumsal Marka Yönetimi ve Pazarlama İletişimi Direktörü Elif Güvenen, “Salt güncel konulara dair yürüttüğü araştırma ve sergiler alanındaki öncü konumuyla, kurulduğu günden beri hepimizin gündeminde önemli yere sahip olan iklim krizine odaklı programları büyük başarıyla gerçekleştiriyor. Oluşturduğu programlarla, kültür sanat faaliyetlerini bir adım öteye taşıyarak sürdürülebilirliğin farklı boyutlarını ele almaya devam ediyor. Konusu itibarıyla Havaya Dair sergisini de yalnızca sanatsal bir enstalasyon olarak değerlendirmemek gerektiğine inanıyorum. Çünkü bu sergi hava kirliliğinin hem sosyal hem de çevresel boyutları üzerine düşündürerek bizleri farklı bir yolculuğa çıkarıyor. Her şeyin birbirine bağlı olduğu dünyamıza iyi bakmamız gerektiğinin altını çiziyor. Sanatın dönüştürücü ve iyileştirici gücüne inanan bir kurumun temsilcisi olarak dünyanın ihtiyaçlarını gözeten içeriklerin artmasını diliyorum. Havaya Dair sergisini tasarlayan 2050+ tasarım stüdyosuna ve Salt ekibine katkılarından ötürü teşekkür ediyorum.” dedi. “Soluduğumuz havaya ilişkin anlayışımızı geliştirmeliyiz” Salt Genel Müdürü Deniz Ova ise sergiye dair şunları aktardı: “Salt, farklı disiplinler arasındaki kesişim ve etkileşimleri araştırırken günümüzün kritik meselelerini anlamayı ve özgün yaklaşımlarla yorumlamayı önemsiyor. Türkiye ve yakın coğrafyasında sanat, mimarlık, tasarım pratikleriyle kent, toplum ve ekonomi tarihi odaklı araştırmalarının yanı sıra ekolojik kriz, iklim değişikliği gibi aciliyet teşkil eden güncel sorunlara dair projeler de geliştiriyor. Bu bağlamda yeni bir iş birliği yapmak üzere Salt’ın disiplinlerarası pratiğine yakın olan; görsel kültür, teknoloji ve ekoloji alanındaki çalışmalarıyla yenilikçi sergi deneyimleri geliştiren 2050+ tasarım stüdyosunu davet ettik. Kent odaklı araştırma sürecinde hava kirliliği kritik bir mesele olarak karşımıza çıktı ve bu konuya eğilmeye karar verdik. Havaya Dair, soluduğumuz havaya ilişkin anlayışımızı genişletmeye yönelik bir davet. Serginin gündeme getirdiği konuları paralel konuşma ve gösterim programlarıyla da irdelemeye devam edeceğiz.”