ASAYİŞ - 10 Temmuz 2025 Perşembe 22:31

Otel sahibinin çapraz sorgusunda tartışma çıktı: Duruşma yarıda kesildi

A
A
A
Otel sahibinin çapraz sorgusunda tartışma çıktı: Duruşma yarıda kesildi

Kartalkaya duruşmasının 4’üncü gününde çapraz sorgusu devam eden Grand Kartal Otel’in sahibi Halit Ergül’ün avukatının sorulan sorulara tepki göstermesi üzerine taraflar arasında tartışma çıktı. Tansiyonun yükseldiği dakikalarda kolluk kuvvetleri taraflar arasında güvenlik koridoru oluşturdu. Heyet kararıyla duruşmaya yarın saat 09.00’a kadar ara verildi.


Bolu Grand Kartal Otel’de 78 kişinin hayatını kaybettiği, 133 kişinin yaralandığı yangın faciasına ilişkin davada 19’u tutuklu 32 sanığın yargılanmasına 4’üncü günde devam ediliyor. Bolu Sosyal Bilimler Lisesi Spor Salonu’nda yürütülen duruşmanın 4’üncü gününde, Grand Kartal Otel’in sahibi Halit Ergül’e söz hakkı verildi. Savunmasını tamamlayan Halit Ergül’ün çapraz sorgusu yapıldı.



"Denetimlerden tam geçiyorduk"


Savunmasından sonra çapraz sorgusunda eksiklikler hususunda müşteki avukatı tarafından sorulan soruya binaen konuşan otel sahibi tutuklu sanık Halit Ergül, "Biz denetimlerden normal geçtik. Bakanlık denetiminde bile eksiğiniz var tamamlayın diye bir şey olmadı. Bizden sonra Türkiye’de bin 500 tane otel mühürlendi. Keşke bizi de 15 gün mühürleselerdi bu olay yaşanmasaydı. Denetimlerden tam geçiyorduk, yangın kapısı yok diye bir şey söylenmedi" derken Kültür ve Turizm bakanlığı tarafından yapılan denetimler hakkında sorulan soruya cevap veren Ergül, "Büyük bir ceza yemedik ama müşteri şikayetleri hususunda cüzi bir miktar ceza aldık" dedi.



Halit Ergül: "Benim huzurum yok"


Müşteki avukatının otelde bulunan yangın panelinin sökülmesine ilişkin sorulan soruya cevap veren sanık Ergül, "Onun bizimle alakalı olduğunu düşünmüyorum. Oranın jandarma kriminalinin söktüğü ortaya çıkar" derken, yangına ilişkin kusuru olup olmadığı ve pişman olup olmadığı sorusuna cevap vermeyi reddetti. Başka bir müşteki avukatının üzülüp üzülmediğini sorulması üzerine sanık Ergül, "Ben iki buçuk aydır uyumuyorum, insan olan bu duruma üzülmez mi, benim huzurum yok" diye konuştu.


Araçlarının satılıp satılmadığı hususunda sorulan soruya cevap veren sanık Ergül, "Kesinlikle öyle bir şey yok bir tane araç satmadım. Eğer sattığımı ispat edin başım üstüne" dedi.



Tansiyon yükseldi


Avukat Yüksel Gültekin’in sanığa sorduğu sorunun ardından sanık Ergül’ün avukatının tepki göstermesi üzerine tarafların arasında da tartışma çıktı. Tansiyonun yükseldiği dakikalarda kolluk kuvvetleri taraflar arasında güvenlik koridoru oluşturdu. Duruşma salonu ivedilikle boşaltıldı. 15 dakika ara verilen duruşmaya daha sonrasında heyet kararıyla sabah saat 09.00’a kadar ara verildi.



Otel sahibinin çapraz sorgusunda tartışma çıktı: Duruşma yarıda kesildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Ramazan Sokağı’nda bilim yolcuğu Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan Ramazan Sokağı, Ramazan ayı boyunca vatandaşların buluşma noktası olurken bilim atölyeleri de çocuklardan yoğun ilgi görüyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan Ramazan Sokağı, Ramazan ayı boyunca düzenlenen etkinliklerle vatandaşları bir araya getiriyor. Çocuk etkinliklerinden dinletilere, geleneksel tiyatrolardan film gösterimlerine kadar birçok programın yer aldığı Ramazan Sokağı, geçmişten günümüze uzanan Ramazan geleneklerini yaşatmayı amaçlıyor. Ramazan Sokağı’nda kurulan iki ayrı çadırdan birinde sahne programları, etkinlikler ve stantlar yer alırken diğer çadır ise vatandaşlara iftar sofrası olarak hizmet veriyor. Bilim atölyeleri çocuklarla buluşuyor Samsun Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Bilim Samsun ve Samsun Keşif Kampüsü tarafından Ramazan Sokağı’nda bilim odaklı atölye çalışmaları düzenleniyor. Etkinlik alanlarında çocuklar, bilimi yalnızca izleyen değil aynı zamanda deneyimleyen bireyler olarak etkinliklere katılıyor. Program kapsamında gerçekleştirilen atölyelerde VR gözlüklerle sanal gerçeklik deneyimleri, 3D kalem atölyelerinde üç boyutlu tasarım çalışmaları, plazma kürelerle elektrik ve enerji deneyleri, akıl ve zekâ oyunları ile stratejik düşünme etkinlikleri ve elektrik sistemleri atölyeleri ile temel mühendislik uygulamaları gerçekleştiriliyor. Bilim ve teknolojiyle erken yaşta tanışıyorlar Her gün saat 11.00 ile 17.00 arasında gerçekleştirilen atölyelerde çocuklar bilimsel düşünme becerilerini geliştirirken teknolojiyle erken yaşta tanışma fırsatı buluyor. Deneyerek öğrenme, üretme ve problem çözme becerilerini geliştiren etkinlikler, ailelerin de katılımıyla sosyal bir öğrenme ortamına dönüşüyor.
Antalya Antalya’nın Fethi’nin 819. yılında "Fetih ve Fatih" konferansı gerçekleştirildi Antalya’nın Fethi’nin 819. Yıl Dönümü kutlamaları kapsamında Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde "Uluslararası Antalya Sempozyumu" açılış konferansı gerçekleştirildi. Antalya, şanlı fethin 819. yılını coşkuyla kutluyor. Kutlamalar kapsamında düzenlenen Uluslararası Antalya Fetih Sempozyumu çerçevesinde "Fetih ve Fatih: Antalya’nın Fethi ve Sultan 1. Gıyaseddin Keyhüsrev" konferansı gerçekleştirildi. Prof. Dr. Erkan Göksu tarafından gerçekleştirilen konferans öncesinde Selçuklu kitabe örneklerinin yer aldığı "Fetihnameler Fotoğraf Sergisi"nin açılışı yapıldı. "Bu toprakların tapusu ecdadımızın eserleridir" Konferansta yaptığı konuşmada Antalya’nın 1207 yılında fethiyle birlikte ebediyen Türk ve Müslüman yurdu olarak tescillendiğini belirten Vali Hulusi Şahin, "Bu toprakları büyük mücadelelerle fetheden ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyoruz. Ecdadımız bu toprakları bir koloni anlayışıyla değil, bir vatan arayışıyla fethetti; ilimle ve irfanla burayı gerçek bir vatana dönüştürdü. Bu topraklardan tarih boyunca pek çok millet ve ordu geçti; ancak sadece Türk milleti kalıcı oldu. Ecdadımız burayı vatan yapmak için geldi, geldiği yerde kök saldı ve güçlü bir kültür inşa etti. Bugün ayakta duran eserler, bu toprakların Türk yurdu olduğunun tapu belgeleridir" dedi. "Bizler köksüz ya da türedi bir topluluk değil, kadim bir milletiz" Tarihini bilmeyen toplumların millet olma vasfını zamanla kaybedeceğini ifade eden Vali Şahin, "Millet olmak; ortak bir kıvançta, ortak bir tasada ve ortak bir gelecek tasavvurunda buluşabilmektir. Bu ortak gelecek idealini ise ancak mazimizi bilerek ve ondan güç alarak inşa edebiliriz. Fetih yıl dönümü ve benzeri etkinlikleri düzenlememizin temel nedeni de budur: Gençlerimize milli ruhu, milli duruşu ve milli refleksi kazandırmak; bu bilinci gelecek nesillere aktarmak. Bizler köksüz ya da türedi bir topluluk değil, kadim bir milletiz. Fetih kutlamalarının önemli parçalarından biri olan bu sempozyumlarda konunun bilimsel boyutu ele alınıyor, değerlendiriliyor, kayıt altına alınıyor ve kitaplaştırılıyor. Bu vesileyle Büyükşehir Belediyemize, Akdeniz Üniversitemize ve katkı sunan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederim" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Vali Hulusi Şahin tarafından, Prof. Dr. Erkan Göksu’ya plaket takdim edildi. Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde gerçekleştirilen programa Antalya Valisi Hulusi Şahin, Vali Yardımcısı Tahsin Aksu, Konyaaltı Kaymakamı Rahmi Köse, Döşemealtı Kaymakamı Ünal Çakıcı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemil Böcek, rektör yardımcıları Cengiz Toker ve Şükrü Özen, İl Emniyet Müdürü Dr. Sabit Akın Zaimoğlu, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Ahmet Kavukcu, Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanı Yarbay Tolga Coşkun, 3. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Ayhan Ocak, kamu kurum müdürleri, akademisyenler ve vatandaşlar katıldı.