YEREL HABERLER - 15 Nisan 2015 Çarşamba 13:32

Vali Kürklü Evciler Ve Asmalı Köylerini Ziyaret Etti

A
A
A
Vali Kürklü Evciler Ve Asmalı Köylerini Ziyaret Etti

Burdur Valisi Hasan Kürklü, Gölhisar ilçe ziyareti kapsamında Evciler ve Asmalı köylerini ziyaret ederek, köy halkı ile sohbet etti.
Burdur Valisi Hasan Kürklü’nün Evciler ve Asmalı köylerini ziyaretinde eşi Nesibe Kürklü, Garnizon Komutanı Sayit Koca, eşi Özgül Koca, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, eşi Münüse Özüdoğru, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Karakaya, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Yüksel, İl Müftüsü Hıdır Bayrak ve İl Genel Meclisi Üyeleri de eşlik etti.
Vali Hasan Kürklü’yü köy meydanında karşılayan vatandaşlar, bir süre sohbet etti. Kendisini karşılamaya gelen çocuklara oyuncak hediye eden Vali Kürklü’ye Evciler Köyü Muhtarı İrfan Uysal, geçim kaynakları ile ilgili bilgiler verdi. Muhtar İrfan Uysal, köyde 300 büyük baş hayvan olduğunu ve yaklaşık 5 ton süt ürettiklerini söyledi.
Vali Hasan Kürklü, beraberindeki heyetle daha sonra Asmalı Köyünü ziyaret etti. Vatandaşlar Vali Hasan Kürklü’yü davul ve zurna ile karşılardı. Vali Kürklü, Köy Muhtarı Soner Özeren’den köyle ilgili bilgi aldı. Vali Hasan Kürklü, daha sonra köyde açılan dikiş nakış kursunda, kursiyerlerin yaptıkları ürünleri inceledi. Vali Hasan Kürklü, Asmalı köyünden ayrılmadan önce her köye gençlerin spor yapabileceği, vakit geçirebileceği sosyal alanlar yapılması yönünde talimat verdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman “Dur” ihtarına uymayarak tarlaya kaçan otomobilden 19 bin adet uyuşturucu hap çıktı Batman’da polisin “Dur” ihtarına uymayan otomobil sürücüsü kaçtığı tarlada kaza yaparak durabildi. Otomobil ve şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramada 19 bin adet uyuşturucu hap ekstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai maddesi ele geçirildi. Edinilen bilgilere göre, aldıkları ihbarı değerlendiren Batman İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Emniyet Müdürlüğü İHA Büro Amirliği ekipleriyle birlikte çalışma başlattı. Polis ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında Petrolkent Mahallesi Bostan Caddesinde bir otomobili durdurmak istedi. Polisin “dur” ihtarına uymayan otomobil sürücü bir süre karayolunda polisten kaçtıktan sonra tarlaya girdi. Buğday başakları arasına gizlendiler Girdikleri tarlada kaza yapan otomobildeki şüpheliler buğday başaklarının arasına saklanmaya çalıştı. İHA Büro ekiplerinin dronlu çalışması sonucu buğday başakları arasına uzanarak saklanan 4 şüphelinin yerini belirledi. Polis etraflarını çevirdiği 4 şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Otomobilde ve gözaltına alınan 4 şüphelinin ikametlerine yapılan aramalarda farklı renklerde toplam 19 bin adet uyuşturucu hap ecstasy ile 1 kilo 32 gram bonzai uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Yakalanarak emniyete götürülen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece “Uyuşturucu Madde Ticareti” yapmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.