GENEL - 10 Mart 2016 Perşembe 17:25

Mahkeme Sahipleri Tarafından Kapatılan Özel Mülk Alanındaki Yolun Açılması Kararını Verdi

A
A
A
Mahkeme Sahipleri Tarafından Kapatılan Özel Mülk Alanındaki Yolun Açılması Kararını Verdi

Mahkeme, sahipleri tarafından kapatılan özel mülk alanındaki yolun açılmasına karar verdi.
Burdur Belediyesi Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamada, Burdur 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nce yolun ulaşıma açılmasına karar verildiği duyuruldu. Yolun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Burdur ziyaretinin öncesinde AK Parti Burdur İl Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Çavdar gözetiminde kapatılmasının siyasi bir çalışma olduğu ileri sürülen açıklamada, ayrıca "Burdur Belediyesi 30.05.2013 tarih ve 2013/483 sayılı encümen kararı ile söz konusu kapatılan yol ile ilgili değer tespiti ve kamulaştırma kararı almıştır. 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu gereğince kamulaştırma işlemlerinin yürütülmesi için maliklerin uzlaşmaya davet edilmesi gerekmektedir. Ancak güncel tapu kayıtları incelenmiş ve tapu kayıtlarına göre kamulaştırma kararı alındığı tarih itibariyle vefat etmiş maliklerin bulunduğu tespit edilmiştir" denildi.
Kamulaştırma işleminin sonuçlandırılabilmesi için varislere 20.08.2015 tarih ve 1677 sayılı yazı ile intikal işlemlerinin gerçekleştirilmesi ve intikal işlemleri tamamlandıktan sonra kamulaştırma işlemlerinin devam edeceğine dair yazının varislerin vekili Av. Mehmet Çavdar’a bildirildiği ifade edilen açıklamada şöyle denildi: "Süreç içerisinde intikallerin tamamlandığına ve sürecin devam ettirilmesine ilişkin Burdur Belediyesi’ne herhangi bir dönüş yapılmadığından kamulaştırma işlemi sonuçlandırılamamıştır. İntikallerin yapıldığına dair belediyemize başvuru yapıldığında ilgili birimlerimiz uzlaşmaya yoluyla kamulaştırma işlemlerine devam edilecektir."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Drakula’nın hapishanesi Tokat Kalesi’nde 15 yıldır restorasyon sürüyor Tokat Kalesi, film ve romanlara konu olan Drakula olarak bilinen Eflak Voyvodası’nın 15’inci yüzyılda 4 yıl boyunca esir tutulduğu iddialarıyla tarihi ve eşsiz bir yapı olarak öne çıkıyor. 2009 yılında başlanan restorasyon çalışmaları nedeniyle kale kapılarına zincir vurulduğunu söyleyen tarih araştırmacısı Aybike Gamze Gazioğlu, “Drakula’nın esir tutulduğu kale Tokat’tadır. Fatih’in elinde Drakula’nın kellesinin bulunduğu heykel ile restorasyonun tamamlanarak bu kalenin yeniden açılmasını bekliyoruz” dedi. Drakula olarak bilinen ve film ile romanlara konu olan Eflak Voyvodası 3’üncü Vlad Dracul’un 15’inci yüzyılda 4 yıl boyunca esir tutulduğu iddialarıyla tarihi ve eşsiz bir yapı olarak öne çıkan Tokat Kalesi’nde, 2009 yılında başlanan restorasyon çalışmaları nedeniyle ziyaretçilerine kapılarını kapattı. Aradan geçen 15 yıla rağmen restorasyon çalışmalarında bir ilerleme olmayınca tarihi kale açılacağı günü bekliyor. “Drakula’nın esir tutulduğu yer Tokat Kalesi’dir” Eflak Voyvodası Vlad Tepeş’in Tokat Kalesi’nde esir tutulduğunu ve Drakula efsanesinin kaynağının buradan geldiğini vurgulayan tarih araştırmacısı Aybike Gamze Gazioğlu, “Eflak vilayetinin beyinin oğlu Vilad Tepeş’in bulunduğu Tokat Kalesi’ndeyiz. Namı değer Kazıklı Voyvodadır. Biliyorsunuz Fatih Sultan Mehmet Han ile aynı sarayda büyümüştür. Ve ihanet sonucunda bu zindanlarda tutulmuştur. Bu zindanların altında geçitler mevcuttur. Fatih Sultan Mehmet Han o dönemde Kazıklı Voyvoda Vilad Tepeş’i buraya getirdiğinde şehre doğrudan götürmüyor. Buradaki mağara ve geçitleri kullanarak şehrin içinde gezdiği de söyleniyor. Vilad Drakula’nın esir tutulduğu kale Tokat’tadır. Bu adam vampir film, hikâye ve romanlarına esin kaynağı olmuştur. Bu esin kaynağının sebebi de o dönemde yaşayan Türk atalarını kazığa germiştir ve kanlarını içmiştir. Bu durum neticesinde de Fatih Sultan Mehmet Han onun kellesini alarak İstanbul’da gezdirmiştir. Tokat Kalesinde 8 yıldır süren restorasyon çalışmasından ötürü kaleye bir türlü gelemiyoruz. Geldiğimiz neticede kapıları da görüyorsunuz zincirli buluyoruz. Restorasyonun bir an önce başlayarak bitmesi için mücadele ediyoruz. Buradan Vakıflar Genel Müdürlüğü, Turizm Bakanlığı ve bu alanda görevli olan mercilere sesleniyorum. Bizim tarihimiz Fatih’tir, Osmanlı’dır. Biz bu tarihimizin yaşatılmasını istiyoruz. Kont Drakula Tokat Kalesi’nde esir tutulmuştur. Biz tarihimize sahip çıkıyoruz ve biz tarihimizle güçlü bir milletiz ve güçlü olmaya da devam edeceğiz” dedi. Gazioğlu, Tokat Kalesi’nin dünya çapında bir özelliği olduğunu belirterek, Drakula’nın burada esir tutulduğunun ve atalarına verdiği zararın bedelinin ödenmesi gerektiğini vurguluyor. Restorasyonun bir an önce tamamlanmasını isteyen vatandaşlar; bu tarihi yapının dünya genelinde daha fazla dikkat çekici hale getirilmesini istiyor.