GENEL - 10 Aralık 2017 Pazar 17:58

Burdur’da 81 milyonluk 13 tesisin temeli atıldı

A
A
A
Burdur’da 81 milyonluk 13 tesisin temeli atıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Burdur’da 81 milyon lira yatırım bedelli 13 tesisin temelini attı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Burdur’da 81 milyon lira yatırım bedelli 13 tesisin temelini attı.


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans Salonu’nda Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 12, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 1 adet tesisin temelini düzenlenen törenle attı.


Bakan Eroğlu, yaptığı konuşmada, "Burdur’a çok büyük önem veriyoruz. Yılbaşından bu yana sadece DSİ 220 milyondan fazla yatırım yaptı. Burdur her şeyin en iyisine layık. Buraya o kadar çok yatırım baptık, yapıyoruz, yapacağız. Cumhurbaşkanımız Ankara’da 375 tesisimizi hizmete açtı. Açılan 375 yetmiş tesis arasından Burdur’da 214 milyon TL’lik 41 tesis hizmete açıldı. Burdur’u seviyoruz, Burdur’a hizmet etmek boynumuzun borcu” dedi.


Eroğlu, Orman Genel Müdürlüğü’nün devlet ormancılığından millet ormancılığına geçtiğini belirterek, “Ormanları kırsal kalkınmanın lokomotifi haline getirdik. Biz orman köylerinin yanındaki alanları gelir getirici türlerle ağaçlandırarak kura çekip vatandaşa dağıtıyoruz. Geliri 49 yıllığına köylülerimize veriyoruz. Sizleri seviyorum sizler 15 Temmuz’da destan yazdınız hain FETÖ’ye karşı dimdik ayakta durdunuz sizlere gönülden teşekkür ediyorum Burdur’a ne yapılsa azdır” diye konuştu.



“ABD’nin Kudüs kararını tanımıyoruz”


ABD’nin Kudüs kararını kınayan Bakan Eroğlu, “Türkiye hakikaten milletimiz çok kahraman, Kudüs’le alakalı biliyorsunuz Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Trump’ın aldığı karar var. Kudüs bizim gözbebeğimiz ve Müslümanların ilk kıblesi dolayısıyla bu kuralı tanımıyoruz, tanımayacağız, inşallah gönül coğrafyamızda destan yazacak millet, Tür Milletidir. Allah’ın izniyle gereğini bu millet yapacaktır” şeklinde konuştu.



81 milyon TL’lik 13 tesis


Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, konuşmaların ardından tesislerin temelini attı. Merasimin sonunda Orköy ve gelir getirici tür sertifikalarını vatandaşlara dağıtıldı. Temeli atılan tesisler arasında DSİ tarafından inşa edilecek Merkez İçme Suyu İsale Hattı, Çavdır Ambarcık Koca Mustafa Göleti, Tefenni Göleti Sulaması Yenilemesi, Merkez Basmakçı, Merkez Yaylabeli, Merkez Suludere, Merkez Günalan, Yeşilova Örencik Regülatörü ve Sulamaları ile 4 adet taşkın koruma tesisini yer alıyor. DSİ tarafından yapılacak tesislerle Burdur’a 9 milyon 460 bin metreküp içme suyu sağlanacak. 2 bin dekar zirai arazi modern sulama sistemine kavuşacak. 241 bin metreküp su depolanacak. Depolama tesislerinin sulama inşaatları tamamlandığında 4 bin 970 dekar zirai arazi sulamaya açılacak. Törende, DKMP Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak Salda Gölü Tabiat Parkı kır lokantası iyileştirme çalışmaları ve çevre düzenlemesi, Burdur Gölü giriş takı ve Soğanlı Sazlığı kuş gözlem kulesi ile Serenler Tepesi Tabiat Parkı yol bakım onarımının temeli de atıldı. Temel atma töreni sonunda Eroğlu, ceviz, badem, lavanta, mahlep, dut ve zerdali fidan türlerinden oluşan toplam 2 bin 500 adet fidanı da vatandaşlara ücretsiz olarak dağıttı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Göztepe taraftarları ile iş yeri çalışanları arasındaki kavgada 6 gözaltı İzmir’de, Göztepe taraftarlarından kaçarak iş yerlerine sığınan kişiyi kalabalık taraftar grubuna vermeyen iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında çıkan kavgada 6 şüpheli gözaltına alındı. Cep telefonu kamerasıyla da görüntülenen kavgada olaya karışan diğer şüphelileri yakalama çalışması başlatıldı. 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım olmuştu. Maçın bitiminden itibaren binlerce taraftar takımlarının bir üst lige çıkışını doyasıya kutlarken, akşam saatlerinde Konak Güzelyalı Mahallesi’nde kavgalar yaşandı. İddiaya göre, dün, kalabalık Göztepe taraftarının kovaladığı kimliği öğrenilemeyen bir genç, Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan bir iş yerine sığındı. Bunun üzerine iş yeri çalışanları da içeri girerek genci darp etmek isteyen taraftarlara engel oldu. Bir süre aralarında sözlü tartışma yaşanan taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasından bir anda kavga çıktı. Kavga anı cep telefonu kamerasına yansımıştı İş yeri çalışanları ile kalabalık Göztepe taraftarları arasında çıkan kavga, anbean cep telefonu ile görüntülendi. Görüntülerde; iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında sözlü tartışmanın ardından kavga çıktığı ve taraftarlar ile iş yeri çalışanlarının birbirlerine sandalye fırlattıkları, bu esnada kavganın arasına motosikletiyle dalıp bir kişiye çarpan iş yeri sahibinin ise kaskıyla çarptığı kişiye vurduğu anlar ile o esnada iş yerini önündeki masada bulunan müşterilerden küçük bir kızla yanındaki kadının kavganın ortasında kaldığı yer almıştı. Yine aynı caddede, taraftarların kendi aralarında yaptıkları bir başka kavga ve kavga esnasında kabalalık bir grubun yere düşürdükleri şahsa tekmeler attığı anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülenmişti. 6 kişi gözaltına alındı Öte yandan, motosikletiyle gelerek kavgaya dahil olan iş yeri sahibinin başından yaralandığı olayla ilgili 6 şüphelinin gözaltına alındığı ve kavgaya karışan diğer şahısları tespit etme ve yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.
Konya Konyaspor’da Omerovic’in durumu yönetim toplantısında belli olacak Konyaspor’da teknik direktör Fahrudin Omerovic ile yolların ayrılıp ayrılmayacağı yarın yapılacak yönetim kurulu toplantısından sonra belli olacak. Konyaspor 2. Başkanı Adem Bulut, "Sivasspor maçından sonra bir değerlendirme yaptık. Net kararımızı yarın toplantının sonrasında açıklayacağız" dedi. Trendyol Süper Lig ekiplerinden Konyaspor, Hakan Keleş ile yolların ayrılmasından sonra 62 yaşındaki Bosna-Hersekli çalıştırıcı Fahrudin Omerovic ile mukavele imzalamıştı. Ligin bitimine 4 hafta kala yeşil-beyazlı yönetimde Fahrudin Omerovic ile yolların ayrılması gündeme geldi. Konu ile ilgili açıklama yapan Konyaspor 2. Başkanı Adem Bulut, "Sivasspor maçından sonra bir değerlendirme yaptık. Net kararımızı yarın toplandıktan sonra açıklayacağız. Şu ana kadar yazılanların hiçbirinin kesinliği yok ve resmiyet kazanmadığı için sadece söylentiden ibaret. Yarın bir karar verilecek. Omerovic hocayla devam edilip edilmeyeceği ile şu anlık alakalı bir karar çıkmadı ama büyük ihtimalle devam edilmeyecek gibi görünüyor. Netlik kazanmadığı için de biz bir şey diyemiyoruz" diye konuştu. Adem Bulut, Fahrudin Omerovic ile yolların ayrılması halinde takımın başına gelecek hocanın yeni bir hoca mı olacağı yoksa içeriden biri mi olacağına da yarın karar vereceklerini kaydetti. Fahrudin Omerovic, yeşil-beyazlı takımın başında çıktığı 13 lig maçında 3 galibiyet, 5 mağlubiyet ve 5 beraberlik alarak 17 puan elde etti. Bu maçlarda 16 gol atan yeşil-beyazlılar, kalesinde 15 gol gördü.