ASAYİŞ - 30 Ocak 2018 Salı 17:38

Burdur’da 747 dosyadan 422’si uzlaşmayla sonlandı

A
A
A
Burdur’da 747 dosyadan 422’si uzlaşmayla sonlandı

Bucak Cumhuriyet Başsavcılığı, Bucak’ta 2017 yılında Uzlaştırma Bürosuna intikal eden 747 dosyadan 422 tanesinin uzlaşma ile sona erdiğini açıkladı.

Bucak Cumhuriyet Başsavcılığı, Bucak’ta 2017 yılında Uzlaştırma Bürosuna intikal eden 747 dosyadan 422 tanesinin uzlaşma ile sona erdiğini açıkladı.


Bucak Cumhuriyet Başsavcısı Günşafak Karartı ve Cumhuriyet Savcısı Burhan Kara gazetecilere yaptığı açıklamada, 2017 yılında Bucak ilçesinde 747 dosyanın uzlaştırma bürosuna intikal ettiğini, bunlardan 730 tanesinin uzlaştırmacılara tevdi edildiğini, 17 dosyanın ise uzlaştırmacıya teslimi için beklemediğini kaydetti. Savcı Kara, yapılan uzlaştırmalar neticesinde 422 dosyanın uzlaşma işlemi ile sonlandığını belirterek, "232 dosya üzerinde ise uzlaşma sağlanamamıştır. Ayrıca 76 dosya ise halen uzlaştırma aşamasındadır” dedi.


Bucak Cumhuriyet Başsavcısı Günşafak Karartı yapılan uzlaşmalar hakkında da baız örnekler sundu. Başsavcı Karartı, Uzlaştırma Bürosuna gelen dosyalardan hiçbir masraf alınmadığını ayrıca yeni çıkan yasa ile uzun yargılama süreçlerini kısaltmak için de son yıllarda önemli adımlar atıldığı söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Arazi anlaşmazlığı cinayetine 3 tutuklama Adana’nın Kozan ilçesinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle iki grup arasında çıkan ve 1 kişinin hayatını kaybettiği, 2 kişinin yaralandığı silahlı kavgaya ilişkin gözaltına alınan 6 şüpheliden 3’ü tutuklandı. Edinilen bilgilere göre olay, 26 Mayıs’ta Kurban Bayramı arifesinde ilçedeki kurban pazarında meydana geldi. İddiaya göre, yaklaşık 4 yıl önce arazi anlaşmazlığı nedeniyle aralarında husumet bulunan iki aile arasında tartışma çıktı. Pompalı tüfek ve silahların kullanıldığı kavgada başından vurulan Sinan Köten ağır yaralanırken M.K. ve K.K. ise vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından Adana Şehir Hastanesi’ne kaldırılan Sinan Köten kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kozan Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda olay yerinde 6 şüpheli gözaltına alındı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen silahlar da ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden İ.T., M.T. ve E.T. tutuklandı. Şüpheli E.G. adli kontrol şartıyla, F.T. ile Y.T. ise savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Yaralanan M.K. ile K.K.’nin hastanedeki tedavilerinin sürdüğü öğrenildi.