GENEL - 17 Ocak 2012 Salı 13:49

MOBESEDEN `KAR` MANZARALARI

A
A
A
MOBESEDEN `KAR` MANZARALARI

Burdur İl Emniyet Müdürlüğü, kentte MOBESE kameralarınca kaydedilen kar yağışı ve kar kazalarını paylaştı.
Burdur merkezinde bulunan 33 kamera tarafından kaydedilen 2011 yılı görüntülerinde kayan araçlar, araçların kurtarılma çabaları ve kayarak düşen vatandaşlar dikkat çekti. Cumhuriyet Meydanı, Köprübaşı kavşağı, Adliye kavşağı, Gazi Caddesi gibi kentin önemli noktalarından yansıyan görüntülerin ilkinde Gazi Caddesi’nde yaşanan kar mücadelesi dikkat çekti. Görüntülerde, sürücülerin kara saplanan araçlarını kurtarmak için araçların üzerine binerek, ağırlık vermesi, sürücülerin araçlarını yokuş yukarı itmesi
ve vatandaşların yolda kalan araçları kurtarma çabaları yer aldı.
2011 yılında yaşanan kar yağışında trafik polislerinin özverili çalışmaları da kamerayla kaydedildi. Trafik polisleri, Gazi Caddesi’nde yolda kalan araçları vatandaşlarla birlikte itmesi, sürücülerin güvenli park etmesine yardımcı olması ve kar yağışında trafik akışını dikkat ve özenle sağlamaları kameralara yansıdı.
Köprübaşı kavşağı, Burdur Cumhuriyet Meydanı ve Stadyum kavşağında kar yağışı sebebiyle tıkanan trafik akışının yansıdığı görüntülerde karda düşme tehlikesi yaşayan vatandaşlar, buzlanma sebebiyle kayan araçlar yer aldı.Emniyet tarafından paylaşılan görüntülerde, 2012 yılının ilk kar yağışı da yer aldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İspanya’da 10 ton uyuşturucu ele geçirilmişti, İstanbul’daki soruşturmada 10 tutuklama İspanya’da bir gemide 10 ton kokain ele geçirilmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Türkiye’de 6 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan 12 kişiden 10’u tutuklandı. 2 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık, Narkotik ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu; bazı ulusal yazılı ve görsel medyada yer alan "Atlantik Okyanusu’nda bir gemiye yapılan operasyonda 10 ton uyuşturucu madde ele geçirildi" şeklindeki haberlerin ardından resen soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 12 kişiden 10’u tutuklanırken, 2 isim ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Soruşturmada gözaltına alınan şüpheliler "örgüt kurma", "uyuşturucu ticareti ve suçtan elde edilen mal varlığını aklama" suçlarından hakim karşısına çıktı. Çetin G., Engin Ç., Mesut Y., Fares D., Semra A., Ahmet A., Abdurrahman K., Sulayman M., Mehmet Murat B., İbrahim Y., Hasan C. tutuklanırken; A.A. ve M.B.A. adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Öte yandan, United Shipping Gemi Acentalığı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketinin (Kamer Shipping) taşınır ve taşınmaz tüm mal varlıklarına, şirket ve ortaklık paylarına, banka ve finans kuruluşlarında bulunan mevduat ve yatırım hesaplarına, kripto para piyasa ve borsasında bulunan varlıklarına resen el koyulduğu kaydedilmişti.