- 21 Haziran 2022 Salı 12:54

Atlı Jandarma Timi, Salda Gölü çevresinde devriyeye başladı

A
A
A
Atlı Jandarma Timi, Salda Gölü çevresinde devriyeye başladı

Atlı Jandarma Timi, yüksek turizm potansiyeline sahip Salda Gölü ve çevresindeki ormanlık alanların korunması ve yoğun ziyaretçi sayısından olumsuz etkilenmemesi için devriye geziyor.

Atlı Jandarma Timi, yüksek turizm potansiyeline sahip Salda Gölü ve çevresindeki ormanlık alanların korunması ve yoğun ziyaretçi sayısından olumsuz etkilenmemesi için devriye geziyor.


Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği, yoğun bir turizm potansiyeline sahip olan Burdur’un Yeşilova ilçesinde bulunan Salda Gölü’nün doğal güzellikleri, çevresinde bulunan ormanlık alanların korunması, gölün ve çevresindeki ormanlık alanların yoğun ziyaretçi sayısından olumsuz etkilenmemesi maksadıyla 2020 yılı yaz döneminden itibaren Jandarma Atlı Timi görevlendirmesi yapılıyor.


Bu doğrultuda, Jandarma Genel Komutanlığınca, Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi (JAKEM) Komutanlığında görevli Atlı Jandarma Timinin Salda Gölü’nde bu yıl da 6 Haziran-12 Ağustos tarihleri arasında geçici olarak görevlendirmesi yapıldı.


Atlı Jandarma Timi, Doğanbaba ormanlık alanı, Tabiat Parkı ormanlık alanı ve Orman evi çevresinde orman yangınlarını önlemek ve orman suçlarıyla mücadele etmek maksadıyla aktif olarak devriye faaliyeti yürütüyor.


Salda Gölü çevresinde bulunan ormanlık alanlarda piknik yapan vatandaşlar, ateş yakılmaması konusunda Atlı Jandarma Timlerince uyarılırken, çevre ve ormanla ilgili suç oluşturabilecek konularda ziyaretçiler bilgilendiriliyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Zıpkınla balık avlamak isterken falezlerden düştü, ekipler alarma geçti Antalya’da zıpkınla balık tutmak için falezlerden aşağıya inerken düşerek yaralanan şahıs itfaiye, deniz polisi ve sahil güvenlik ekiplerinin ortak çalışması ile kurtarıldı. Olay, saat 10.00 sıralarında Muratpaşa ilçesi Deniz Mahallesi Atatürk Parkı içerisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre zıpkınla balık tutmak için yaklaşık 35 metrelik falezlerden aşağıya inmek isteyen Yıldıray A. (46) dengesini kaybederek düştü. Dik patikadan yuvarlanan ve yaklaşık 5 metrelik kayalık alandan aşağıya düşen Yıldıray A., cep telefonu ile arkadaşını aradı. Bulunduğu konumu tarif eden ve konumunu gönderen Yıldıray A. arkadaşından yardım istedi. Ortak çalışma ile kurtarıldı 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayan arkadaşının ihbarı ile olay yerine itfaiye, polis, deniz polisi, Sahil Güvenlik ve AFAD ekipleri sevk edildi. Kısa sürede verilen adrese gelen Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler ip yardımıyla falezlerden patika alana indi. Kayalık alanda yaralı şekilde kurtarılmayı bekleyen Yıldıray A.’nın yanına ulaşan ekipler ilk olarak sağlık durumunu kontrol etti. Hastaneye kaldırıldı Bacağında kırıklar olduğu tespit edilen Yıldıray A. itfaiye ekipleri tarafından iple sedyeye sabitlendikten sonra Falez bandında SUB yapan vatandaşlarında yardımıyla Deniz Polisi’ne teslim edildi. Botla Kaleiçi Yatlimanı’na getirilen Yıldıray A. sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.
Ankara 21 yaşındaki kadın tespih ustası, fuarda ilgi odağı oldu ATO Congresium’da gerçekleştirilen Tespih Sanatı, Antika ve Doğal Taşlar Fuarı’nda el işçiliğiyle hazırladığı ürünleri tanıtan 21 yaşındaki tespih ustası Ece Daldal, ziyaretçilerin odağı oldu. ATO Congresium’da 7-10 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Tespih Sanatı, Antika ve Doğal Taşlar Fuarı ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. El emeği tespihler, antika eserler ve doğal taşların sergilendiği fuarda, genç yaşına rağmen tespih ustalığıyla öne çıkan 21 yaşındaki Ece Daldal ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Yaklaşık 2 yıldır tespih yapımıyla ilgilenen Daldal, fuarda kendi el emeği ürünlerini ziyaretçilerin beğenisine sundu. Tespih sanatına duyduğu merakla bu işe başladığını belirten Daldal, "Ablam tespih ustası. Bir buçuk sene önce ondan çok heves ettim. Tek başıma yapmayı çok istedim, ablam da öğretti. Kolay yapılabilecek ya da kısa sürede öğrenilebilecek bir iş değil. Ablam sekiz ay önce yurt dışına gitti, gitmeden önce de bana bunu miras olarak bıraktı. Ben de üzerine yenilikler ekleyerek atölyeye devraldım. Sanatımı icra ediyorum" ifadelerini kullandı. "Kadından tespih ustası mı olur" Genç yaşta ve kadın bir tespih ustası olarak sektörde yer almasının hem eleştirilere hem de takdir dolu yorumlara neden olduğunu belirten Ece Daldal, "Çok fazla övgü de var, eleştiren de var. Öncelikle kadın genç girişimciyim ve 21 yaşındayım. Bazı insanlar ’kadından tespih ustası mı olur? Nasıl yapabilir?’ diye düşünüyorlar. Bu meslek genellikle erkek işi olarak görülüyor ama bence kadınlar bu işi daha zarif yapabiliyor. Ben kadınlarımızı çok destekliyorum. Kadınların yapamayacağı hiçbir işi yoktur. Kadının eli değdiği zaman her şey daha zarif oluyor" dedi. Anne Hayriye Daldal ise kızıyla gurur duyduğunu belirterek, "Kadınlar bu sanatı gördüklerinde şaşırıyor ve ‘Acaba biz de yapabilir miyiz?’ diye soruyorlar. Elbette yapabilirler. Bazı erkek ustalarımız bir bakıyorlar, ‘Kadın yapar mı? Bu işler bizim işlerimiz.’ Hayır yapabilirler. Bu işler sizin işleriniz değil. Kadınların zarif ellerinden çıkan tespihler çok daha ince işçilik taşıyor" şeklinde konuştu.