GÜNDEM - 08 Mart 2025 Cumartesi 11:40

Burdur’da 25 yıldır çorap satarak geçimini sağlıyor

A
A
A
Burdur’da 25 yıldır çorap satarak geçimini sağlıyor

Burdur’un Gölhisar ilçesinde 25 yıldır çorap ve çamaşır satışı yapan Hamiyet Maydan, azmiyle kadınlara örnek oluyor. "Kadınlar güçlüdür, isterse her işi başarır" diyerek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde mesaj verdi.


Burdur’un Gölhisar ilçesinde 25 yıldır çorap ve çamaşır satışı yaparak geçimini sağlayan 57 yaşındaki Hamiyet Maydan, azmiyle kadınlara örnek oluyor. Baba mesleğini tek başına sürdüren Maydan, üretim yaparak hem kendi ayakları üzerinde duruyor hem de iki kişiye istihdam sağlıyor. Kadınlar Günü’nde mesaj veren Hamiyet Maydan, her kadının çalışarak ekonomik özgürlüğünü kazanabileceğini belirtti.



"Kadınlar kendi ayakları üzerinde durabilir"


Çocuklarını çorap satarak büyüttüğünü ve hayatını bu meslekten kazandığını belirten Maydan; "Hayatımız çorap oldu. Çocuklarımı büyüttü, evlendirdi. 25 yıldır bu işi yapıyorum ve ayakta kalmayı başardım. Kadınlar güçlüdür ve isterse her işi yapabilir" dedi.


Yıllar önce pazarlarda çuvalla çorap sattığını ancak bugün kendi işyerinde üretim ve satış yaptığını anlatan Maydan; "Kadın işi, erkek işi diye bir ayrım yok. Kadınlar her alanda başarılı olabilir. Yeter ki pes etmesinler" ifadelerini kullandı.



"Kadınlar daha fazla yer almalı"


Kadınların ekonomik hayatta daha fazla yer alması gerektiğini vurgulayan Hamiyet Maydan, "Biz kadınlar istersek her zorluğun üstesinden gelebiliriz. Özgüvenli olmak ve çalışmaktan vazgeçmemek önemli. Kadınlar iş dünyasında daha fazla yer almalı" diyerek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.



Burdur’da 25 yıldır çorap satarak geçimini sağlıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Emekli olan okul müdürünü öğrencileri alkışlarla uğurladı: Gözyaşlarına hakim olamadı Kastamonu’da 40 yıl önce başladığı mesleğine emekli olarak veda eden okul müdürünü öğrencileri ve meslektaşları alkışlarla uğurladı. Kastamonu’da öğretmenlik mesleğinde 40 yılını doldurarak emekli olan Darende Ortaokulu Müdürü İlhami Yılmaz (65) için öğrencileri ve meslektaşları tarafından sürpriz bir uğurlama töreni düzenlendi. Meslektaşları, okulda çalan son ders zilinin ardından Yılmaz’ı İstiklal Marşı okunması için okul bahçesine davet etti. Bu sırada merdivenlerde sıralanan çok sayıda öğrenci ve öğretmenler Yılmaz’ı alkışladı. Öğrencilerle karşılaşan Yılmaz, gözyaşlarına hakim olamadı. Yılmaz daha sonra pasta kesti. Öğrencilere ve meslektaşlarına kendisi için yaptıkları sürprizden dolayı teşekkür eden Yılmaz, "Sene 1991 yılında Darende İlköğretim Okulunda idareciliğe başladım. Allah-u Teala 30 sene sonra idareciliğe başladığım yerde emekli olmayı nasip etti. Sağlıklı bir şekilde emekliye gelebildiğim için şükrediyorum" dedi. Öğrencilere de nasihatlarda bulunan Yılmaz, "Ailenizi, öğretmenlerinizi dinleyin ve iyi insan olun. Derslerinize çalışın, başarılı olun, vatana ve millete hayırlı evlatlar olun. İnşallah bizlerin, annenizin ve babanızın arzu ettiği ölçülerde en güzel yerlere gelmenizi temenni ederim. Ama bunun tek çaresi de çalışmak. Hangi işi yaparsanız yapın çalıştıktan sonra başaramayacağınız hiçbir iş yok" diye konuştu. Yılmaz için daha sonra okul bahçesinde veda programı düzenlendi. Öğrenciler ve öğretmenler tarafından yazılan şarkı Yılmaz’a dinletildi. Daha sonra Yılmaz, öğrencileriyle vedalaşarak okuldan ayrıldı.
Kastamonu Emekli olan okul müdürünü öğrencileri alkışlarla uğurladı: Duygusal anlar yaşandı Kastamonu’da 40 yıl önce başladığı mesleğine emekli olarak veda eden okul müdürünü öğrencileri ve meslektaşları alkışlayarak uğurladı. Kastamonu’da öğretmenlik mesleğinde 40 yılını doldurarak emekli olan Darende Ortaokulu Müdürü İlhami Yılmaz (65) için öğrencileri ve meslektaşları tarafından sürpriz bir uğurlama töreni düzenlendi. Meslektaşları, okulda çalan son ders zilinin ardından Yılmaz’ı İstiklal Marşı okunması için okul bahçesine davet etti. Bu sırada merdivenlerde sıralanan çok sayıda öğrenci ve öğretmenler Yılmaz’ı alkışladı. Öğrencilerle karşılaşan Yılmaz, gözyaşlarına hakim olamadı. Yılmaz daha sonra pasta kesti. Öğrencilere ve meslektaşlarına kendisi için yaptıkları sürprizden dolayı teşekkür eden Yılmaz, "Sene 1991 yılında Darende İlköğretim Okulunda idareciliğe başladım. Allah-u Teala 30 sene sonra idareciliğe başladığım yerde emekli olmayı nasip etti. Sağlıklı bir şekilde emekliye gelebildiğim için şükrediyorum" dedi. Öğrencilere de nasihatlarda bulunan Yılmaz, "Ailenizi, öğretmenlerinizi dinleyin ve iyi insan olun. Derslerinize çalışın, başarılı olun, vatana ve millete hayırlı evlatlar olun. İnşallah bizlerin, annenizin ve babanızın arzu ettiği ölçülerde en güzel yerlere gelmenizi temenni ederim. Ama bunun tek çaresi de çalışmak. Hangi işi yaparsanız yapın çalıştıktan sonra başaramayacağınız hiçbir iş yok" diye konuştu. Yılmaz için daha sonra okul bahçesinde veda programı düzenlendi. Öğrenciler ve öğretmenler tarafından yazılan şarkı Yılmaz’a dinletildi. Daha sonra Yılmaz, öğrencileriyle vedalaşarak okuldan ayrıldı. (Vİ-MK-