ASAYİŞ - 19 Kasım 2025 Çarşamba 11:06

Burdur’da uyuşturucu operasyonu: 5 gözaltı

A
A
A
Burdur’da  uyuşturucu operasyonu: 5 gözaltı

Burdur’da jandarma ekipleri tarafından narkotik suçlarla mücadele çerçevesinde yapılan çalışmalarda çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirilirken konuyla ilgili 5 şahıs gözaltına alındı.


Edinilen bilgiye göre, kolluk birimleri tarafından uyuşturucu ve uyarıcı madde bağımlılığı ile mücadele çalışmaları kararlılıkla devam ediyor. Bu çerçevede, Burdur İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Burdur ve Tefenni Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde il genelinde yapılan kapsamlı çalışmalar sonucu H.T., S.G., S.Ö., M.A.A ve İ.A. isimli 5 şahıs gözaltına alındı. Şahısların üzerlerinde ve araçlarında yapılan aramada; 825 gram kullanımlık kannabinoid / bonzai, 5 gram metamfetamin, 10 ml. sıvılaştırılmış metamfetamin, 1 adet uyuşturucu madde kullanma aparatı ele geçirildi. Yapılan işlemlerin ardından H.T., S.G ve S.Ö tutuklanarak cezaevine sevk edilirken, M.A.A. hakkında adli kontrol şartıyla İ.A. ise serbest bırakıldı.



Burdur’da  uyuşturucu operasyonu: 5 gözaltı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Giresun Giresun’da riskli bölgedeki kayalar kaldırılırken kopan kaya parçası evin içerisine girdi Giresun’un Görele ilçesi Bahçelievler Mahallesi’nde riskli bölgedeki kayaların parçalanarak kaldırıldığı çalışmada kopan bir kaya parçası, yuvarlanarak eve girdi. Olay anında evde kimsenin bulunmaması faciayı önledi. Görele ilçesi Bahçelievler Mahallesi’nde riskli bölgedeki kayaların parçalanarak kaldırılması için çalışma başlatıldı. Çalışmalar sırasında kopan bir kaya parçası, yuvarlanarak Güzel Korkmaz’a ait evin çatısından içeri girerek maddi hasara yol açtı. Kopan kayanın eve girdiğini gören Güzel Korkmaz büyük şaşkınlık yaşadı. Kayanın evin içerisine girdiğinde evin boş olduğunu ifade eden Korkmaz, "Daha önce evin yukarısında heyelan olmuştu. Müracaat ederek heyelan riskinin giderilmesini istemiştik. Gelen yetkililer yaptıkları keşfin ardından çalışma başlattılar. Biz evde yokken yapılan çalışmada kopan kaya parçası evin içerisine girmiş. Çok şükür bir facia yaşanmadı. Meydana gelen maddi hasarın da giderileceğini söylediler" dedi. Giresun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise, afet önleyici tedbirler kapsamında Bahçelievler Mahallesi 147 Ada 97 Parsel’deki konutun arkasında askıda bulunan taşların düşürülmesi işinin ihale edildiği ve yüklenici firma tarafından çalışmalara başlandığı belirtildi. Açıklamada, çalışma süresince konutun boşaltılarak gerekli önlemlerin alındığı ifade edilerek, "Çalışma esnasında askıdaki taş yuvarlanarak söz konusu olay meydana gelmiştir. Meydana gelen olay sonucunda oluşan maddi hasar, sözleşme gereği yüklenici sorumluluğundadır. Hasarın giderilmesi ve konutun eski haline getirilmesiyle ilgili çalışmalar, idaremiz kontrolünde süratle başlatılmıştır" denildi.
Ankara ATO Başkanı Baran: "Merkez Bankası’nın attığı adımı doğru buluyor, devamını bekliyoruz" Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, "Merkez Bankası’nın attığı adımı doğru buluyor, devamını bekliyoruz. Bu adımın ardından bankaların da elini taşın altına koymasını ve faiz indirimini kredi piyasasına yansıtmasını, işletmelerimizin finansmana daha rahat erişmesine katkı sağlamasını temenni ediyoruz" dedi. ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, yaptığı yazılı açıklama Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) politika faizini yüzde 39,5’ten yüzde 38’e indirme kararını ticaret, yatırım ve üretim açısından olumlu bir gelişme olduğunu belirtti. Baran, bankaların da elini taşın altına koyarak faiz indirimini kredi piyasasına yansıtması ve bu adımın işletmelerin finansmana daha rahat erişmesine katkı sağlamasını temenni ettiğini belirtti. "Enflasyondaki düşüş eğiliminin devam etmesi çok önemli" Baran, "Merkez Bankamızın bugün gerçekleştirdiği toplantıda politika faizini 150 baz puan indirerek yüzde 38 seviyesine düşürmesi kararı, ticaret, yatırım ve üretim açısından olumlu bir gelişmedir. Geçen hafta açıklanan enflasyon rakamlarının beklenenden düşük gelmesi faiz indirimi beklentilerimizi güçlendirmişti. Enflasyondaki düşüş eğiliminin devam etmesi çok önemli. Bugün yaşadığımız bütün sıkıntıların kaynağının enflasyondaki yükseliş olduğunu hepimiz biliyoruz. Aynı şekilde enflasyondaki gerilemenin reel sektörün hareket kabiliyetini artırması gerekiyor. Bu da ancak faiz indirimiyle mümkün. Bu nedenle Merkez Bankası’nın attığı adımı doğru buluyor, devamını bekliyoruz. 2025 yılı üyelerimiz için finansmana erişimde sıkıntılar yaşadığı bir yıl oldu. Bu adımın ardından bankaların da elini taşın altına koymasını ve faiz indirimini kredi piyasasına yansıtmasını, işletmelerimizin finansmana daha rahat erişmesine katkı sağlamasını temenni ediyoruz. KOBİ’lerimiz başta olmak üzere ekonomimizin üretim gücünü oluşturan işletmelerimizin nakit ihtiyacına uygun koşullarla ulaşması, ekonomik gelişimimize de etki edecektir" ifadelerine yer verdi.