ASAYİŞ - 01 Mayıs 2026 Cuma 09:19

Burdur’da kapıda unutulan çantadan hırsızlık yapan şahıslar yakalandı

A
A
A
Burdur’da kapıda unutulan çantadan hırsızlık yapan şahıslar yakalandı

Burdur’da bir kadının evin kapısında unuttuğu çantanın içindeki altınları ve bir miktar parayı alan 2 kişi, polis ekipleri tarafından yakalandı.


Olay, geçtiğimiz salı günü saat 14.00 sıralarında Konak Mahallesi Yurt Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Hatice Okutan (63) isimli kadın sokak üzerinde bulunan evine gireceği esnada çantasını kapıda unuttu. Bunu fark eden kişi ya da kişiler kadının çantasını alarak içerisinde bulunan bir miktar altını ve nakit parayı çaldı. Şahıslar içini boşalttıkları çantayı daha sonra sokak üzerine bulunan bir otomobilin altına atarak kayıplara karıştı. Durumu fark eden Hatice Okutan’ın ihbarı üzerine adrese polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemenin ardından polis ekipleri tarafından şahıs ya da şahısların yakalanması için çalışma başlatıldı. Ekipler tarafından yapılan çalışmanın ardından şüphelilerin S.Y. ve H.A. olduğu belirlendi. Yapılan operasyonla şüpheliler gözaltına alınırken, çalınan 4 gram altın, 2 adet altın yüzük, 1 çift altın küpe, 405 TL nakit para sahibine teslim edildi.



Burdur’da kapıda unutulan çantadan hırsızlık yapan şahıslar yakalandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bingöl Bingöl’den TÜBİTAK Türkiye finallerinde büyük başarı: 2 derece elde edildi TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Türkiye Finalleri’nde Bingöl, biri birincilik olmak üzere iki önemli derece elde etti. 27-30 Nisan 2026 tarihleri arasında Ankara’da düzenlenen 57. TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye Finalleri’nde Bingöl’ü temsil eden projeler büyük başarıya imza attı. Daha önce 20 projeyle Malatya Bölge Finali’ne katılan Bingöl, bu projelerden 4’ünün bölge birincisi olmasıyla Türkiye finallerine yükselmişti. Finalde Yunus Emre Anadolu Lisesi öğrencileri, "Kanser Tanısında Genetik ve Morfolojik Verilerin Voronoi Diyagramları ile Topolojik Modelleme ve Analizi" adlı projeleriyle Matematik/Genetik ve Biyoteknoloji alanında Türkiye birincisi oldu. Danışman öğretmen Hülya Buyankara rehberliğinde hazırlanan projede öğrenciler Hümeyra Ayaz, Hayrünnisa Özbilek ve Emine Çelik yer aldı. Karşıyaka Anadolu Lisesi öğrencileri ise "Robofeeder - AI Göz ve Ses Takipli Yapay Zeka Destekli Hibrit Beslenme Asistanı" projesiyle Teknolojik Tasarım/Erişilebilir Yaşam Teknolojileri alanında Türkiye ikinciliği elde etti. Bingöl STEM ve Bilim Merkezi danışmanlığında hazırlanan projede danışman öğretmen Ahmet Bağbars, öğrenciler Yiğit Eymen Çakan ve Mehmet Civan Korkmaz görev aldı. İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel, elde edilen başarıların Bingöl’ün eğitim alanındaki yükselişini gösterdiğini belirterek projelerde emeği geçen öğrenci, öğretmen ve idarecileri tebrik etti.
Kütahya Uluslararası fonlara erişim Afyonkarahisar’da masaya yatırıldı Zafer Kalkınma Ajansı koordinasyonunda yürütülen Dış Fonlar Takımı (DFT) projesinin ilk toplantısı, Afyonkarahisar’da gerçekleştirildi. Toplantı, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Kutlu Eser’in açılış konuşmasıyla başladı. Eser, DFT’nin bölgesel kalkınma açısından önemine değinerek sürece ilişkin beklentileri paylaştı. Program kapsamında katılımcılar arasında etkileşimi artırmaya yönelik tanışma oturumu da gerçekleştirildi. Etkinlikte, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu AB Çerçeve Programları Müdürlüğü’nden Çağrı Yıldırım tarafından "Türkiye’nin Ufuk Avrupa Perspektifi" başlıklı çevrim içi sunum yapıldı. Ardından Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu TRinHE Operasyon Koordinasyon Birimi Koordinatörü Dr. Burcu Bahar Göğüş Doğan, Ufuk Avrupa çağrıları ve kademeli çağrı mekanizmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Toplantının devamında Zafer Kalkınma Ajansı tarafından TRinHE Projesi ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu IMS (Bilgi Çoğaltıcıları) yapısı tanıtıldı. DFT’nin çalışma modeli detaylandırılarak oluşturulacak alt çalışma gruplarına ilişkin çerçeve katılımcılarla paylaşıldı. İkinci gün programında ise Avrupa Birliği Başkanlığı uzmanı Kubilay Sitrava, sınır ötesi iş birliği programları ve INTERREG NEXT Akdeniz Programı hakkında sunum gerçekleştirdi. Ayrıca Ege Üniversitesi EBİLTEM TTO EBIC-Ege Proje Koordinatörü Anıl Şensöz, Avrupa İşletmeler Ağı’nın sunduğu fırsatlar ve bölgesel iş birliği imkanlarını anlattı. Toplantı, genel değerlendirme ve kapanış oturumu ile sona erdi. Programın, TR33 Bölgesi’nde dış kaynaklı finansman imkanlarının artırılması ve kurumsal iş birliklerinin geliştirilmesine katkı sağlaması bekleniyor.