ASAYİŞ - 15 Şubat 2026 Pazar 15:23

Minibüs ile otomobil kafa kafaya çarpıştı: 2 ölü, 4 yaralı

A
A
A

Burdur’un Bucak ilçesinde Tofaş otomobil ile minibüsün kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı.

Kaza, saat 12.30 sıralarında Bucak-Kocaaliler yolu Pamucak mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Mehmet Çelen (23) idaresindeki 07 AOF 213 plakalı Fiat Tofaş marka otomobil ile Necati A.’nin (58) kullandığı 15 ADK 137 plakalı minibüs kafa kafaya çarpıştı. Kazada otomobil sürücüsü Mehmet Çelen ve otomobilde yolcu konumunda olan Ceyda Çelen (23) olay yerinde hayatını kaybederken minibüsün sürücüsü Necati A. ile minibüste yolcu konumunda bulunan Ayşegül U., Ertuğrul Efe D. ve Hacer Ö. yaralandı.

Minibüs ile otomobil kafa kafaya çarpıştı: 2 ölü, 4 yaralı

İhbar üzerine bölgeye itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Bucak Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazada ölenlerin cenazeleri yapılan incelemenin ardından morga götürüldü. Kaza nedeniyle yol trafiğe kapanırken araçların kaldırılmasının ardından yol tekrardan trafiğe açıldı.

Minibüs ile otomobil kafa kafaya çarpıştı: 2 ölü, 4 yaralı

Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

Kağan Onaran

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Kastamonu Üniversitesi’nin patent ve lisanslama kapasitesini geliştirecek projesine destek Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafından hazırlanan "Fikri Mülkiyetin Ekonomik Değere Dönüştürülmesi ve Patent Lisanslama Kapasitesinin Geliştirilmesi" projesi, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından desteklenmeye hak kazandı. Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen 2026 Yılı Yerel Ürün Ticarileştirme ve KOBİ Destek Merkezi Teknik Destek Programı kapsamında yapılan değerlendirmeler sonucunda toplam 5 proje desteklenmeye değer bulundu. Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafından hazırlanan proje de birinci dönem değerlendirmelerinde destek alan projeler arasında yer aldı. Destek almaya hak kazanan proje ile Teknoloji Transfer Ofisinin fikri mülkiyet varlıklarının daha etkin şekilde yönetilmesi, patentlerin ticarileştirilmesi ve lisanslama süreçlerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Proje kapsamında eğitim, danışmanlık ve kapasite geliştirme faaliyetleri yürütülerek üniversitede ortaya çıkan patentlerin ekonomik değere dönüştürülmesine katkı sağlanması planlanıyor. Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, projenin desteklenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Teknoloji Transfer Ofisi tarafından yürütülen çalışmaların üretilen bilginin toplumsal ve ekonomik değere dönüşmesine katkı sunduğunu ifade etti. Topal, projeye katkı sağlayan akademik ve idari personele teşekkür etti.
Kastamonu Ilgaz Dağı’nın zirvesinde anlamlı anma: İstiklal Marşı’nın ilk kelimesi kara nakşedildi İstiklal Marşı’nın kabulünün 105. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde, 2 bin 200 rakımlı Ilgaz Dağı’nın zirvesinde kara kırmızı boyayla İstiklal Marşı’nın ilk kelimesi olan ‘korkma’ yazıldı. Kastamonu ve Çankırı sınırlarında yer alan Ilgaz Dağı’nda, "İstiklal’den İstikbal’e" sloganıyla bir araya gelen vatandaşlar, İstiklal Marşı’nın kabulünün 105. yıl dönümünde Mehmet Akif Ersoy’u anlamlı bir etkinlikle andı. Ilgaz Dağı’nın Yurduntepe zirvesine çıkan ekip, İstiklal Marşı’nın ilk kelimesi olan "korkma"yı kırmızı boyayla kara yazdı. Ekip, yazının tamamlanmasının ardından saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı’nı okudu. "Korkma nidasını Ilgaz Dağı’nın zirvesine yazarak tüm dünyaya duyurmak istedik" Kastamonu Valiliği İl Özel İdaresi Ilgaz Dağı Yurduntepe Kayak Merkezi İktisadi ve Sosyal Tesisler İşletme Müdürü Hakkı Kaya, "Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ‘korkma’ nidasını, ölümsüz eserinin ilk kelimesini buraya nakletmeye çalıştık. Bilindiği üzere Kastamonu, Kurtuluş Savaşı’nın lojistiğin sağlandığı İstiklal Yolu’nun kalbidir. Biz de bu anlamlı günde bizlere ‘korkma’ diyerek cesaret veren bu dizeleri 2 bin 200 rakımlı Ilgaz Dağı’ndaki eşsiz beyazlığa yazarak tüm dünyaya duyurmak istedik" dedi. Milli şair Mehmet Akif Ersoy’un Kastamonu’da kaldığı sürede vaazlar verdiğini hatırlatan Kaya, "Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, Tarihi Nasrullah Kadı Camii’nde bu dizeleri okudu ve bu kürsüden tüm dünyaya duyurdu. Kastamonu, Kurtuluş Savaşı’nda en çok şehit veren 3 ilden bir tanesidir. İstiklal Marşı’nın ilk kez Kastamonu Açıksöz Gazetesinde yayımlanması da bizim manevi bir değere sahip. Bizlerde bu cesareti bizlere aşılayan bu korkma kelimesini buradan tüm dünyaya duyurmak istedik" diye konuştu. "Bayrağımıza rengini veren şehitlerimizin kanlarını bizlere helal etmesini istiyoruz" Etkinliğe katılan doğa fotoğrafçısı Cebrail Keleş ise "Şu anda Ilgaz Dağı’nın Yurduntepe’deki zirvesindeyiz. Bugün çok duygusalım. Ilgaz Dağı’na her zaman çıkıp iniyoruz ama İstiklal Marşımızın kabulünü 105. yılı nedeniyle buradaki ekip arkadaşlarımızla birlikte Ilgaz Yurduntepe’ye çıktık. Bu nazlı bayrağımızın gölgesi altında, bu bembeyaz örtüsü altında, o kadar farklı, o kadar milliyetçi duygular içindeyiz ki bu dağı bize vatan edenlerden, şehitlerimizden, gazilerimizden bu bayrağımıza rengini veren o şehitlerimizin kanlarını bizlere helal etmesini istiyoruz. Her seferinde söylediğimiz gibi bu vatan bizim sonsuza kadar ilelebet bizim olacak" şeklinde konuştu.