YEREL HABERLER - 12 Nisan 2012 Perşembe 12:36

BY PASS TÜNELİ SU KESİNTİLERİNİ ÖNLEYECEK

A
A
A
BY PASS TÜNELİ SU KESİNTİLERİNİ ÖNLEYECEK

Kalite standardizasyonu çalışmalarıyla, Bursa`nın, çeşme suyunun içilebildiği ender şehirler arasında yer almasını sağlayan Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, Dünya Sağlık Örgütü normlarındaki hizmet kalitesiyle tüketiciye ``˜güven` veriyor.
Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, Doğancı Barajı`ndan Dobruca Arıtma Tesisleri`ne su taşıyan çelik borunun ve baraj tünelindeki vanaların ``˜tehlike sinyali` verdiği yönünde basında yer alan habere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Söz konusu haberin, Doğancı-Dobruca su isale hattında 9 Mart Cuma akşamı meydana gelen su kaçağına atıfta bulunarak yapıldığını dile getiren Çetinavcı, BUSKİ ekiplerinin adı geçen arızaya insanüstü bir gayretle anında müdahale ettiğini ve Bursa`nın susuz kalmaktan kurtarıldığını hatırlattı. Genel Müdür Yardımcılarımız ile birlikte gece boyu süren çalışmaları baştan sona takip ettiğini dile getiren Çetinavcı, ``Gecenin zifiri karanlığından, sabahın ilk ışıklarına kadar arkadaşlarımın sergilediği üstün gayretten dolayı kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum`` dedi.
Doğancı Baraj Tüneli`ndeki tehlike vanasının bundan sonra meydana gelebilecek olası arızalarda mekanik işlevini rahatlıkla yerine getirebilmesi ve Bursa`nın susuz kalmasının önüne geçilebilmesi için ``˜by pass tüneli` yapılacağını kaydeden Çetinavcı, ``By pass tünelinin projesi Genel Müdürlüğümüzce hazırlanmış olup, Devlet Su İşleri (DSİ) Bursa Bölge Müdürlüğü`nce ihaleye çıkarıldı. İhale birkaç gün önce sonuçlandı. Yüklenici firma, by pass tünelinin inşaatına başladı. Bu, kesintisiz ve sürekli su temini anlamında çok önemli bir gelişme`` diye konuştu.
Bursa`yı besleyen içme suyu ana isale hattına alternatif yeni bir isale hattının daha inşaatına başlanacağını vurgulayan Çetinavcı, alternatif isale hattı projesinin BUSKİ Genel Müdürlüğü`nce hazırlandığını belirtti. Çetinavcı, şu aşamada, Doğancı Barajı`ndaki isale hattı ve kuvvet tünelinde tehlike oluşturabilecek hiçbir tehdidin söz konusu olmadığını da sözlerine ekledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Tuzla Otizm Müzik Akademisi Korosu’ndan müzik şöleni 10-16 Mayıs Engelliler Haftası çerçevesinde Tuzla Otizm Müzik Akademisi Korosu öğrencileri müzik şöleni verdi. Bu özel günde, otizmli çocuklardan oluşan koroda kimi öğrenci ritme müzik aletleri ile eşlik ederken kimisi de uzun ince bir yoldayım, Sivas’ın yollarına gibi şarkıları koro eşliğinde seslendirdi. Tuzla Halk Eğitim Merkezi’nin hayata geçirdiği; otizmli bireylerin başarma, bir grubun parçası olma, kendine bir meslek edinme gibi özelliklerinin desteklendiği, Otizmli Bireylerin Müzik Akademisi projesinin ilk gösterisi Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Tuzla Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Çangır’ın katılımıyla düzenlenen program, renkli gösterileri beraberinde getirdi. Otizmli bireylere bir şans verdiğinde kendilerini çok güzel ifade edebileceklerini gösteren şölende duygusal anlar da yaşandı. “Tuzla Belediyesi olarak destek veriyor olmaktan da gurur duyuyoruz” Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl, “Engelliler Haftası’nda otizmli çocuklarımızın müzik şölenine ortak olduk. Onların sosyalleşmeleri, kendi dünyalarının yanında burada sosyalleşerek bir ürün ortaya çıkarmaları bizim için çok kıymetli. Tuzla Belediyesi olarak buna destek veriyor olmaktan da gurur duyuyoruz. Böyle bir proje gerçekleştirdiği için Halk Eğitim Merkezimize de çok teşekkür ediyoruz. Bu tür çalışmaları artıracağız” dedi. “Sadece bir hafta değil her zaman engelli vatandaşlarımızla hayatı paylaşmalıyız” Tuzla Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cihan Bingöl ise katılımcılara teşekkür ederek, “Bu hafta Engelliler Haftası ve engelli bireylere karşı kullanacağımız her cümlenin, her sözün ve hatta her bir harfin çok dikkatle kullanılması gerektiğinin bilincindeyiz. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşamın her alanında aktif katılımlarını sağlamak için bizlere düşen görev engellilerin karşılaştığı sorunlar hakkında farkındalık oluşturmaktır. Engelliler Haftası’nı bunun için bir fırsat olarak görmeliyiz. Fakat sadece bir hafta değil her zaman engelli vatandaşlarımızla hayatı paylaşmalı ve onlara verilen hizmeti artırmak için üzerimize düşen görevleri yerine getirmeliyiz” ifadelerini kullandı.
Manisa TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi kursiyerlerinin eserleri görücüye çıktı TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi kursiyerlerinin birbirinden güzel el işi ürünleri Yunusemre Belediyesi 100. Yıl Meydanı’nda görücüye çıktı. TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi’nde Yunusemre İlçe Halk Eğitim Merkezi’nden uzman öğretmenler eşliğinde el işi ürünler üreten kursiyerler, Yunusemre Belediyesi 100. Yıl Meydanı’nda emeklerini sergiledi. Sergin açılışına Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, İlçe Halk Eğitim Müdürü Ayşen Oğuz, Başkan Yardımcısı Emine Özge Arslan, kursiyerler ve hocaları katıldı. Kursiyerleri kutlayan Başkan Balaban açılışta yaptığı konuşmada, “TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi’nde takı tasarım, kaligrafi, amigrumi, soğuk seramik ve ahşap oyma gibi eserleri üreten kursiyerlerimizin değerli eserlerini belediyemiz önünde sergiliyoruz. Belediye olarak bu tür eserlerin ortaya çıkması adına çalışmalarımız sürecek. Tüm kursiyerlerimize böyle güzel eserleri sergiledikleri için teşekkür ediyor; vatandaşlarımızı 3 gün boyunca sergilenecek olan eserleri görmeye davet ediyoruz” dedi. Sergi, 15-16-17 Mayıs 12.00-18.00 saatleri arasında 100. Yıl Meydanı’nda gezilebilecek. Öte yandan Muradiye Engelsiz Yaşam Merkezi’nde eğitim gören özel öğrencilerin birbirinden güzel eserleri Forum Magnesia’da görücüye çıktı. Atık malzemelerden oluşan eserler, bugün 22.00’ye kadar vatandaşların beğenisine sunulacak.