YEREL HABERLER - 20 Nisan 2012 Cuma 09:01

ROMANLARA TOKİ PİYANGOSU

A
A
A
ROMANLARA TOKİ PİYANGOSU

Roman vatandaşlar için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Bursa`nın Yenişehir ilçesine yaptırılan konutlar eylül ayına kadar bitiyor. Yüzde 70`i tamamlanan konutlar sayesinden Roman vatandaşlar virane evlerinden kurtularak, daha modern yapılarda hayatlarını devam edecek.
Bursa`nın Yenişehir ilçesinde Roman vatandaşlar için yaptırılan TOKİ konutları hızla yükseliyor. Geçen sene sebze halinin yanında inşaatı başlanan Roman TOKİ konutları Yenişehir`de kentsel dönüşüm çalışmalarında da önemli bir adım oldu. 216 konutu kapsayan konut sayesinde Roman vatandaşların virane yapılarından kurtularak, daha modern evlere kavuşmasını sağlayacağını dile getiren Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil, "Romanlarımız için konut büyük bir sıkıntıydı. İlçemizde yüzlerce Roman yaşıyor. Onları düşünmek gerekiyordu. TOKİ ile iş birliği yaparak bu konuda önemli bir adım attık. Roman vatandaşlar modern konutlar sayesinde hayatlarını daha rahat devam ettirecek" dedi.
İlçenin güney kısmındaki kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında eskiyen dokuyu yenilemek için TOKİ`nin önemli olduğunu dile getiren Cingil, "Pilot uygulamayı 216 konutu kapsayan Roman TOKİ ile başladık. Bu senenin eylül ayında konutları hak sahiplerine teslim edeceğiz. Şimdiye kadar ilçenin güney bölümü değer kaybetmişti. Bu yapılan kentsel dönüşüm sayesinde orası daha huzurlu olacak. Yep yeni bir şehir oluşacak. Yenişehir, uzun yılar ihmal edilmişti. Belediyecilik ve merkezi yönetim hizmetleri konrusundan ihmal edildi. Merkez ve köy ayrımı yapmadan hizmete devam edeceğiz" diye konuştu.
İlçede yol ve alt yapı çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü kaydeden Cingil şöyle devam etti:
"Bursa-Yenişehir duble yol bitti. İznik ve Yenişehir yolu devam ediyor. Yenişehir ve İnegöl yolunun ihalesi yapılacak. Havalanımızın tek alternatifsiz bir havaalanı ortaya çıktı. Hızlı trenin Yenişehir`den geçiyor olması ulaşımın odak noktası olmasını gösteriyor. Yenişehir tarihinde tekrar odak olma özelliğine kavuşuyor."
Türkiye`de ilk defa belediye OSB`nin Yenişehir`de kurulduğunu söyleyen Cingil, "Burada çok önemli fabrikalar var. Şişecam gibi kuruluş buraya ciddi yatırımlar yaptı. Bir milyar dolara yakın yatırım yaptı. 8. ünitesi hafta sonu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte açılacak. Yenişehir dünyanın en büyük cam üssü haline geldi. Burası bin 200 direkt istihdam sağlıyor. Yenişehir her geçen gün kendini yeniliyor" ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Kaya: “Kayıt dışı istihdamla mücadele konusunda farkındalık oluşturmak istiyoruz” Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Samsun İl Müdürü Ünal Kaya, “Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında kayıt dışı istihdamla mücadele konusunda çalışmalarımıza değinerek toplumun tüm kesimlerinde sigortalı çalışmaya destek verilmesi konusunda farkındalık oluşturmak istiyoruz” dedi. SGK İl Müdürü Ünal Kaya, İl Müdür Yardımcısı Uğur Özkaplan, Atakum SGM Müdürü Gülcay Yıldırım, İlkadım SGM Müdürü Murat Tokgöz ve beraberindeki heyet “Sosyal Güvenlik Haftası” münasebetiyle Samsun Mali Müşavirler Odası’nı(SMMMO) ziyaret etti. Ziyarette Oda Başkanı Dilaver Öğütcü ve oda kurul üyeleri hazır bulundu. SGK İl Müdürü Ünal Kaya yaptığı açıklamada, “Her yıl 16 Mayıs’ı içine alan hafta, SGK tarafından Sosyal Güvenlik Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu yıl da 13-19 Mayıs tarihleri arasında on sekizincisini kutlayacağımız ‘Sosyal Güvenlik Haftası’nda bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu tür haftalar toplumda farkındalık oluşturma, bilgilendirme ve bilinçlendirme açısından önem taşımaktadır. SGK’yı, herkese ve her kesime tanıtmak, insanlarda sosyal güvenlik bilincinin oluşmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlediğimiz etkinliklerde, iletişimin her yöntemi kullanılarak toplumun bütün kesimlerine ulaşmaya çalışacağız. Türkiye olarak ne kadar güçlü olduğumuzu salgın döneminde tüm dünyaya gösterdik. Ülkemiz, bu sıkıntılı günlerde sağlam temeller üzerine inşa edilen Genel Sağlık Sigortası sistemimiz sayesinde tüm dünyaya örnek oldu. Sosyal Güvenlik Reformu’nun hayata geçmesi ile birlikte atılan önemli adımlardan bir tanesi de kayıtlı istihdamın özendirilmesi ve bu bilincin artırılmasına yönelik çalışmaların önem kazanmasıdır. Cezanın yerini teşvikin, denetimin yerini rehberliğin aldığı bir anlayışı hayata geçirmeye çalıştık ve bilinçlendirme, farkındalık, etkin rehberlik ve denetim faaliyetlerine öncelik verdik. Kurum olarak verdiğimiz hizmetlerin iyileştirmesi, prim teşviki uygulamaları, veri paylaşımına dayalı çapraz denetimler, bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları, yenilikçi uygulamalarımız ve tabii ki kayıt dışı istihdamın yoğun olduğu alanlarda hayata geçirdiğimiz projeler kayıt dışı istihdamın düşürülmesine önemli katkı sunmaktadır. Hafta kapsamında kayıt dışı istihdamla mücadele konusunda çalışmalarımıza değinerek toplumun tüm kesimlerinde sigortalı çalışmaya destek verilmesi konusunda farkındalık oluşturmak istiyoruz” ifadelerini kullandı. Başkan Öğütcü ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, oda olarak öteden beri şehrin seçilmiş ve atanmış yöneticileri ile iş birliği ve uyum içerisinde çalıştıklarını, bu anlamda da SGK yetkililerine meslektaşlarına verdiği ve verecek olduğu destek için teşekkürlerini iletti.
Bayburt 7. Dede Korkut Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Günleri, ASMAC Kongresiyle başladı Bayburt’ta bu yıl, “Tarihi yeniden yaşa, köklerini yaşat” temasıyla 15-25 Mayıs tarihlerinde 7’incisi düzenlenmekte olan Dede Korkut Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Günleri, açılış töreni ve Uluslararası Tarım Bilimlerinde Multidisipliner Yaklaşımlar Kongresi (ASMAC) Özel Açılış Oturumu ile başladı. Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonunda gerçekleşen tören, 7. Dede Korkut Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Günleri tanıtım filmi gösterimi ile başladı. Tanıtım filmi gösteriminin ardından ASMAC Kongresi Düzenleme Kurulu Başkanı olarak Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümmügülsüm Erdoğan tarafından kongre katılımcılarına ve konuklara hitaben sürdürülebilir tarım ve Bayburt Üniversitesinin organik tarım faaliyetleri ilişkisine yönelik bir konuşma yapıldı. Ardından Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, hem 7. Dede Korkut Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Günlerini hem de ilk etkinlik olan ASMAC’ı kapsayan özetleyici bir konuşma yaptı. “Tarihi yeniden yaşa, köklerini yaşat” temasının vurgulamak istediği hususu anlatan Rektör Türkmen, “Tarih, yaşanmış ve bitmiş bir hikaye olarak algılandığında sonlanır. Tarih, bugün yaşayan ve gelecekte de yaşayacak olan bir bağlılık ve köklerden gelme halidir. Dede Korkut’tan bu yana şanlı bir tarihin kurucuları olan bizler, bugün tarihi yeniden yaşamak ve köklerimizi yaşatmak için bir aradayız.” dedi. Dede Korkut’un dünyaya açılan bir evrensel değer olduğunu söyleyen Rektör Türkmen, Dede Korkut Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Günlerinin bu misyona sahip olmanın yanı sıra, dünyadan farklı kültürleri de Bayburt Üniversitesinde buluşturma misyonuna sahip olduğunu belirtti. Hitap konuşmasının ardından Vali Yardımcısı Yunus Coşkun ve Belediye Başkanı Mete Memiş’in de eşlik ettiği sponsorlara teşekkür plaketi takdimine geçildi. Tören, toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi ve aranın ardından ASMAC Kongresi, Türkiye’de Şeker Sanayisi Paneli ile devam etti. Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vecihi Aksakal’ın yönlendiricisi olduğu Panelde, Atatürk Üniversitesinden Prof. Dr. Erdoğan Öztürk ile Doç. Dr. Okan Demir, Sukkar Şeker Genel Müdürü Necati Karavaizoğlu ve Mezra Ziraat Genel Müdürü Dr. Mahmut Taşçı konuşmacı olarak yer aldı. Panel, teşekkür belgeleri takdimi ile sona erdi ve kongre, eşzamanlı gerçekleşen yüz yüze ve çevrim içi oturumlarla devam etti.
Gaziantep Gastronomi şehrinde kağıt üstünde kebap dönemi Gastronominin başkenti Gaziantep’te tarihi bir mekanda hizmet veren bir kebapçı, geleneksel sunum yöntemlerini bir kenara bırakarak kebapları tabak ya da bardak kullanmadan doğrudan kağıt üzerinde servis etmeye başladı. Bu yenilikçi sunum tarzı, şehirdeki yemekseverlerin yoğun ilgisini çekti. Kebapçıyı ziyaret eden vatandaşlar, etin kağıt üzerinde sunulmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Kebapseverler, bu yöntemin hem pratik hem de lezzetin daha doğal hissedilmesini sağladığını belirtti. Kebapçının sahibi Selçuk Cingisiz ise, bu sunum tarzıyla hem çevreye duyarlı bir yaklaşım sergilediklerini hem de müşterilerine farklı bir deneyim sunduklarını ifade etti. "Çok tercih ediliyoruz ve bu yoğunluktan çok memnunuz" Gastronomi şehrine yenilik getirdiğini söyleyen işletmeci Selçuk Cingisiz, "Gördüğünüz gibi burada düzenli bir şekilde taze et kesiyoruz. Burada dinlendirip daha sonra yemeğe hazır hale getiriyoruz. Gelen müşterilerimize taze bir şekilde ikram ediyoruz. Gördüğünüz gibi işletmemiz çok küçük. Bu yüzden tabak, bardak kullanmıyoruz. İşimizde yoğun olduğu için hijyenik yağlı kağıt kullanıyoruz. Müşterilerimizde bu durumdan gayet memnun. Çok tercih ediliyoruz ve bu yoğunluktan çok memnunuz. Severek tüketiliyor kebaplarımız. Muadilimiz yoktur. Düzenli bir şekilde gelen müşterilerimiz var. Yoğunluğumuzda gözle görülüyor" dedi. "Öncelikle bu yemek lezzeti memleketin hiçbir yerde yoktur" Hemen hemen her gün et tükettiğini söyleyen müşteri Yunus Şahin, “Öncelikle bu yemek lezzeti memleketin hiçbir yerde yoktur. Doğal olması da ona ayrıcalık kazandırıyor. Çok güzel bir lezzeti var. Herkese tavsiye ediyorum. Ben her gün tüketiyorum” ifadelerini kullandı. “Lezzetin olduğu yerde tabak kullanmaya gerek yok” Diğer müşteri Engin Yıldız, “Özellikle böyle salaş mekânları çok tercih ediyorum. Lezzetli bir yer. Sunumlarda tabak kullanılmıyor. Bence çok daha güzel. Lezzetin olduğu yerde tabak vesaire kullanmaya gerek yok” şeklinde konuştu. “Elle yemek daha çok lezzet katıyor” Yurt dışından kağıt üstünde kebap yemek için geldiklerini söyleyen Okan Ezgi Atabay çifti ise, “Eşimle yemek için buraya geldim. Güzel bir yemek yiyelim dedik. Bu yüzden de bu mekanı tercih ettik. Sosyal medyada gördük ve çok merak ettik. Tabak burada kullanılmıyor. Bizim için önemli olanda etin lezzetidir. Elle yemek daha çok lezzet katıyor. Lezzeti on numara olduktan sonra bizim için bir şey fark etmiyor” diye konuştu.
İstanbul Küçükçekmece’de 19 Mayıs koşusu yapıldı Küçükçekmece’de okullar arası 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kros yarışması düzenlendi. Küçükçekmece Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile okullar arası 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kros yarışması düzenlendi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Küçükçekmece Gölü kenarında düzenlenen yarışmada, 191 sporcu dereceye girebilmek için ter döktü. Koşu; Küçük Kızlar, Küçük Erkekler, Yıldız Kızlar, Yıldız Erkekler, Genç Kızlar ve Genç Erkekler olmak üzere 6 kategoride gerçekleşti. Yarışma sonunda dereceye girenlere kupa ve madalya takdim edildi. Dereceye girenler ise şöyle; Küçük Kızlar 1. Jinda Efsun Gökdemir - Söğütlüçeşme Ortaokulu, 2. Rojbin Kurt - Yunus Emre Ortaokulu, 3.Nisa Kerimoğlu - TOKİ Avrupa Konutları Ortaokulu Küçük Erkekler, 1. Siraç Sevinç - Söğütlüçeşme Ortaokulu, 2.Buğra Çelik - Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu, 3.Talha Bekçi - Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu Yıldız Kızlar 1.Toprak Güneri - Söğütlüçeşme Ortaokulu, 2.HiraNur Toy - Söğütlüçeşme Ortaokulu, 3. Elif Şen - Söğütlüçeşme Ortaokulu Yıldız Erkekler 1.Ahmet Abdullah - Söğütlüçeşme Ortaokulu, 2.Abdül Cabbar Abdullah - Söğütlüçeşme Ortaokulu, 3.Aras Özen - Melikşah Ortaokulu Genç Kızlar 1. Tuğba Duran - Dr. Oktay Duran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2.Ecrin Karaoğlan - Dr. Oktay Duran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 3.Esmanur Teke - Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi Genç Erkekler 1.Emirhan Sönmez - TOKİ Atakent Spor Lisesi, 2. Utku Öztürk - TOKİ Atakent Spor Lisesi, 3.Yiğit Önata - Dr. Oktay Duran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi