YEREL HABERLER - 25 Nisan 2012 Çarşamba 14:48

KUAFÖRLÜK ÖОRENCİLERİNDEN HASTALARA MORAL TIRAŞI

A
A
A
KUAFÖRLÜK ÖОRENCİLERİNDEN HASTALARA MORAL TIRAŞI

Osmangazi Mesleki Eğitim Merkezi kuaförlük öğrencileri, köylere giderek öğrencilere ve hastalara ücretsiz saç bakımı yaptı.
Osmangazi Mesleki Eğitim Merkezi`nde güzellik ve saç hizmetleri eğitimi gören öğrenciler, öğretmenleri ile beraber mart ve nisan aylarında sosyal sorumluluk projesi kapsamında Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi Rehabilitasyon Merkezi`ne ve Osmangazi, Keles ve Orhaneli ilçelerinin köylerine gitti. Kuaförlük öğrencileri, rahatsız kişilerle öğrencilerin ücretsiz saç bakımlarını yaparak moral dağıttı. Hizmetten faydalanan çocukların gülümseyen gözleri duygu dolu anlar yaşanmasına sebep oldu. Benzer uygulamaların Otistik Eğitim Merkezi öğrencileri, dağ yöresi köylerinde de devam edileceği bildirildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Belediye meclis grup başkanları Halk Ekmek Fabrikası’nı inceledi Çorum Belediye Meclisi Grup Başkanları Halk Ekmek Fabrikası’nı gezdi. Üretim ve satış aşamaları hakkında Grup Başkanlarına bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, BELTAŞ A.Ş. bünyesinde faaliyetine devam eden Halk Ekmek Fabrikası’nın Çorum halkına, sağlıklı, güvenli, hesaplı ve daha kaliteli ekmek sunmaya devam ettiğini açıkladı. Belediye Meclisi Grup Başkanları Halk Ekmek Fabrikasında incelemelerde bulunarak Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü’den bilgiler aldı. Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanı Tuncay Yılmaz’ın rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı inceleme gezisine AK Parti Grup Başkanı Elvan Zorlu, Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanı Arslan Kaynar, Yeniden Refah Partisi Grup Başkanı Sinan Demir katıldı. "Amacımız, sağlıklı ve güvenli ekmek üretmek" Grup başkanlarına Halk Ekmek Fabrikası’nı gezdirerek üretim aşamalarıyla ilgili bilgiler veren Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, Çorum BELTAŞ A.Ş. bünyesinde kurulan Halk Ekmek Fabrikası’nın sağlıklı ortamlarda üretim ve satış yaptığına dikkat çekerek “Amacımız halkımıza sağlıklı, güvenli, hesaplı ve daha kaliteli ekmek sunmaktır” dedi. "Hijyene ve kaliteye önem veriyoruz" Halk Ekmek Fabrikası’nın son derece modern bir tesis olduğunu ifade eden Başkan Yardımcısı Çöplü, “Fabrikamız tam otomatik, sağlık şartlarına uygun hijyenik bir tesistir. Ekmek nakil araçlarımız ve ekmek kasalarımıza dahil üretimin ve satışın gerçekleştiği tüm aşamalarda hijyene ve kaliteye önem veriyoruz. “Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği ve Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliğ” ile diğer ilgili yasal mevzuatlara uygun olarak üretimlerimiz devam etmektedir. Üretimimiz sürekli kontrol altında tutulmakta, oluşturduğumuz laboratuvar ile un, maya gibi hammaddelerin girişinden ekmek üretimine kadar tüm aşamalar denetim altındadır. Ürünlerimizde insan sağlığına zararlı herhangi bir kimyasal veya yabancı madde kullanılmamaktır. Un ve diğer hammaddeler bölgemizin ve ülkemizin en kaliteli ürünlerinden özenle seçilmektedir. Çalışanlarımız üretim esnasında ve fabrika içerisinde hijyen kurallarına harfiyen uymakta ve sağlık kontrolleri rutin olarak yapılmaktadır. Fabrikamız, Sağlık ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca çıkartılmış kanun ve yönetmeliklere uygun olarak hazırlanmıştır” şeklinde konuştu. Halk Ekmek Fabrikası’na tam not Halk Ekmek fabrikasını inceleyen Belediye Meclisi grup başkanları da hijyen kurallarına uygun, son derece temiz ve güvenli bir tesiste ekmek üretimi yapıldığını ifade ederek böyle bir tesisin hizmet vermesi nedeniyle Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.
Kütahya Türk Sağlık-Sen hemşireye yapılan saldırıyı kınadı Kütahya’da Altıntaş İlçe Devlet Hastanesi’nde acil serviste görevli hemşire Gülizar Durmaz, hasta yakını tarafından darp edildi. Saldırıyı gerçekleştiren zanlı hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Türk Sağlık-Sen Kütahya Şube Başkanı Hasan Gök, olayın ardından yaptığı açıklamada hemşireye ve 112 Acil Sağlık ekibine yapılan saldırıları kınadı. Gök, sağlık çalışanlarının şiddete maruz kalmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti. Saldırıya uğrayan hemşire Gülizar Durmaz, 12 Mayıs’ta acil serviste görev yaptığı sırada hasta yakını tarafından darp edildiğini ifade etti. Durmaz, yaşanan olaydan dolayı psikolojik olarak da etkilendiğini belirtti. Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Hasan Gök, yaptığı açıklamada, "Hastanemiz çalışanları sadece fiziki şiddete değil, psikolojik şiddete de maruz kalmaktadır. Küçücük ilçe hastanesinde bu olayların yaşanması, sağlık çalışanlarına zarar verdiği gibi ilçe halkının da kesintisiz hizmet almasına engel olacaktır. Yetkilileri bu konuda acilen tedbir almaya davet ediyorum. Ülkemizde 1 milyona yakın sağlık çalışanı bulunmaktadır. Tüm sağlık çalışanları şiddet gören arkadaşlarımızın yanındadır. Sendika olarak arkadaşımızın yanındayız ve bu olayın takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilmesini isteriz. Son olarak darp edilen arkadaşlarımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, Altıntaş ilçemizin bu gibi olaylar ile kamuoyunda gündem olmamasını temenni ediyorum" dedi.