YEREL HABERLER - 16 Aralık 2011 Cuma 17:56

TÜRKİYE`NİN 250 FERRARİSİ VAR

A
A
A
TÜRKİYE`NİN 250 FERRARİSİ VAR

Ferrari-Maserati Türkiye Satış Müdürü Ferhat Albayrak, Türkiye’de 250 adet Ferrari olduğunu söyledi. Formula 1’in Ferrari için bir hayat kaynağı olduğunu dile getiren Albayrak, "Hedefimiz Formula 1 araçlarındaki özellikleri yol araçlarına aktarmaktır" dedi.
Ferrari’nin 1947 yılda kurulduğunu, 52 ülkede 210 tane satış noktasının olduğunu kaydeden Albayrak, "4 kıtada satış yapan bir organizasyon anlamına geliyor. 2010 yılında Ferrari 6 bin 573 araç sattı. Çok kayda değer bir rakam. Bizim kriz döneminde satışımız yüzde 3 düştü. Türkiye sokaklarında 250 tane Ferrari var. Bunların büyük bir kısmı İstanbul’da" diye konuştu.
Formula 1’in Ferrari için en hayat kaynağı olduğunu kaydeden., "Ferrari’nin 16 tane dünya şampiyonluğu var. En fazla ödülleri alan marka Ferrari’dir. 216 yarış kazandı. Formula 1’deki teknolojilerin yol otomobiline sahip olması için çalışıyoruz. Bu yüzden Ferrari, sahip olduğu önemli teknolojilerini yol otomobillerine aktarıyor. Şanzıman, motor ve airodinamiğe kadar çok uzun detayları olan bir teknoloji bunlardan birkaçı. Bu orana bakarsak, Ferrarinin yüzde 26 oranında birinciliği var. Yani 4 yarıştan birini kazandı" ifadelerini kullandı.
Ferrari’nin en son çıkan modelinin 458 Speyder olduğunu kaydeden Albayrak, "Bu aracın Avrupa’da da 18 ay bekleme süresi var. Ferrari her zaman talepten az arz yapmayı hedefler. O yüzden bekleme süresi oluyor" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Kepez’den engelleri aşan sosyal belediyecilik hizmeti Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, Yasin Naci Ağaroğlu Eğitim Merkezi’nde engelli bireyler için ücretsiz olarak düzenlenen EKPSS kursunu ziyaret etti. Kursiyerlere EKPSS kitabı hediye eden Başkan Kocagöz, EKPSS’ye yönelik Antalya’da ilk olan bir uygulamayı hayata geçirdiklerini söyledi. Kepez Belediyesi, Yasin Naci Ağaroğlu Eğitim Merkezi’nde başlattığı EKPSS kursu ile engelli bireylere sınav hazırlığında eğitimciler eşliğinde destek sağlıyor. Haftanın beş günü gerçekleşen kurslar, Çarşamba ve Pazar günleri hariç, toplamda 27 saat ders imkanı sunuyor. Kursta Türkçe, matematik, tarih, coğrafya ve vatandaşlık dersleri veriliyor. Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, engelli bireylerin yoğun ilgi gösterdiği EKPSS kursunu ziyaret etti. Kursiyerlerle sohbet eden Başkan Kocagöz, gençlerin sınava hazırlık süreçlerini ve hedeflerini dinledi. Başarı dileklerini ileterek, kursiyerlere EKPSS kitabı hediye etti. Her zaman yanınızdayız Kepez’de eğitimden spora, kültürden sanata kadar her alanda engellerin aşıldığını belirten Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, "EKPSS kursumuz ile engelli bireylerimizin eğitimine destek veriyoruz. Kursiyerlerimizin hedefleri çok yüksek. Biz de kamuda istihdam sağlayabilmeleri için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Onların yanındayız ve olmaya devam edeceğiz. Kursiyerlerimizdeki azim çok değerli ve önemli. Umuyorum ki hepsi sınavı kazanacak ve iyi yerlerde istihdam edilecek. Biz her zaman çocuklarımız, engellilerimiz, yaşlılarımız, kadınlarımız ve tüm vatandaşlarımız için çalışıyoruz. Onlara iyi bir gelecek sağlamak için Kepez Belediyesi olarak her zaman yanlarındayız" dedi. Antalya’da ilk Başkan Kocagöz, Yasin Naci Ağaroğlu Eğitim Merkezi’ndeki pilot uygulamanın Antalya’daki ilk örnek olduğunu belirterek, "Sadece Kepez’den değil, diğer ilçelerden de kursiyerlerimiz var. Memnuniyet gün geçtikçe artıyor ve biz de bunun için mücadele ediyoruz. Umarım bu program daha da büyüyüp gelişecek ve onlar yalnız kalmayacaklar" diye konuştu.
Antalya Muratpaşa’da Ramazan dayanışması Antalya’da Muratpaşa Belediyesi, Ramazan ayında da sosyal belediyecilik uygulamalarını geniş kapsamlı bir destek programıyla sürdürüyor. Gıda kolisinden sıcak yemeğe, öğrencilere yönelik beslenme paketine uzanan çalışmalar, ilçede yüzlerce haneye doğrudan ulaşıyor. Ramazan ayı boyunca Turunç Masa’ya başvuran ve sosyal incelemesi tamamlanan aileler için bir aylık temel ihtiyaçları kapsayan 2 bin adet gıda kolisi hazırlandı. Kolilerde kuru fasulye, kırmızı mercimek, pirinç, bulgur, makarna, arpa şehriye, ayçiçek yağı, salça, un, tuz, toz şeker ve çay yer alıyor. Belediye, gıda kolilerinin yanı sıra Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne kayıtlı ihtiyaç sahiplerine yönelik sıcak yemek desteğini de sürdürüyor. Müdürlüğe bağlı aşevi ekipleri, ilçede her gün 420 haneye kapı kapı sıcak yemek ulaştırıyor. Ayrıca 270 ihtiyaç sahibi kent sakini, Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan belediye aşevinde her gün sıcak yemeğe erişebiliyor. İlk ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik bir öğünlük sağlıklı ve dengeli beslenme paketi sunan "Okul Menüsü" uygulaması da devam ediyor. Aralık 2022’de başlatılan çalışma kapsamında 318 haneye okul menüsü ulaştırılıyor. Gıda kolisinden sıcak yemeğe, öğrencilere yönelik beslenme paketine uzanan çalışmalar, ilçede yüzlerce haneye doğrudan ulaşıyor. Ramazan ayı boyunca Turunç Masa’ya başvuran ve sosyal incelemesi tamamlanan aileler için bir aylık temel ihtiyaçları kapsayan 2 bin adet gıda kolisi hazırlandı. Kolilerde kuru fasulye, kırmızı mercimek, pirinç, bulgur, makarna, arpa şehriye, ayçiçek yağı, salça, un, tuz, toz şeker ve çay yer alıyor. Belediye, gıda kolilerinin yanı sıra Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne kayıtlı ihtiyaç sahiplerine yönelik sıcak yemek desteğini de sürdürüyor. Müdürlüğe bağlı aşevi ekipleri, ilçede her gün 420 haneye kapı kapı sıcak yemek ulaştırıyor. Ayrıca 270 ihtiyaç sahibi kent sakini, Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan belediye aşevinde her gün sıcak yemeğe erişebiliyor. İlk ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik bir öğünlük sağlıklı ve dengeli beslenme paketi sunan "Okul Menüsü" uygulaması da devam ediyor. Aralık 2022’de başlatılan çalışma kapsamında 318 haneye okul menüsü ulaştırılıyor.