YEREL HABERLER - 03 Eylül 2016 Cumartesi 14:36

Kirmasti Kervan Mobilya AVM’nin 6’ncı şubesi hizmete girdi

A
A
A
Kirmasti Kervan Mobilya AVM’nin 6’ncı şubesi hizmete girdi

Kirmasti Kervan Mobilya AVM’nin 6’ncı şubesi törenle açıldı.
Kirmasti Kervan Mobilya AVM’nin 6’ncı şubesi merkez Yıldırım ilçesi Yunusemre Mahallesi’nde hizmete girdi. 5 bin metrekare alanda mobilya AVM ve düğün salonu ile hizmete giren şubede 35 kişiye istihdam olanağı sağlayacak. Törene AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şükrü Köse, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanvekili Enver Erdoğan, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, davetliler ve mahalle sakinleri katıldı. Açılışta konuşan Kirmasti Kervan Mobilya AVM’nin Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Dal, “Mobilya sektöründe 1989 yılında yerimizi aldık. Kirmasti Kervan Mobilya AVM, olarak 1998 yılında kurumsallaşarak sektöründeki öncü markalarla çalışmaya başladık. Kısa zamanda büyük yol katettik. İkinci şubemizi 2004 yılında Balıkesir’in Manyas ilçesinde açtık. Bugün burada altıncı şubemizi açıyoruz. Burada 35, toplamda ise yaklaşık 150 çalışanımızla Bursa ekonomisine değer katmaktan dolayı mutluyuz” dedi.
BTSO Başkanı İbrahim Burkay ise, “Kirmasti Kervan Mobilya aynı zamanda benim şirketlerimle de beraber çalışıyor. Dal ailesi, değerli bir aile. 1989 yılından çıktığı bugüne geldiği noktadan dolayı kendileriyle gurur duyuyorum. Kaliteli hizmetle firmalarını ve sektörümüzü çok iyi bir noktaya getirdiler” diye konuştu.
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ise,şöyle konuştu:
“Açılan her bir işletme üretimi, ekonomiyi, istihdamı müjdeliyor. Bereket kapılarımız ne kadar çok artarsa yaşam kalitemizde artar. Biz Yıldırım’da Kirmasti Kervan Mobilya AVM’nin açılmasından büyük mutluluk duyuyoruz.”
Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şükrü Köse, mağazayı Yıldırım’a kazandıran Dal ailesine teşekkür ettiğini söyledi.
Kirmasti’nin anlamı Mustafakemalpaşa’nın eski ismi olduğuna değinen Çavuşoğlu ise, “O ismi taşımak adına bu ismi vermişler. Ben hayırlı olsun diliyorum. Bu mahallenin 35 gencine istihdam sahibi oldular. Kendilerine teşekkür ediyorum. Yunusemre ve Millet Mahallesi büyüyen ve gelişen bir yer” şeklinde konuştu.
Protokol konuşmalarının ardından Kirmasti Kervan Mobilya AVM’nin 6’ncı şubesi kesilen kurdele ile açıldı. Daha sonra protokol ve müşteriler mağazayı gezdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bartın Bartın’da kar kalınlığı 1 metreyi aştı Bartın’da aniden bastıran kar ve dolu, hayatı olumsuz etkiledi. Kar kalınlığı 1 metreyi aşarken, bir cenaze ise yoğun kar yağışı nedeniyle güçlükle defnedildi. Bartın’da kent merkezinde, köylerinde ve bazı ilçelerinde kar yağışı etkili oldu. Aniden bastıran kar yağışı ve dolu hayatı olumsuz etkiledi. İl merkezi ve yakın köylerde dolu ve karla karışık yağmur şeklideki yağışlarla, yollar kısa süreliğine beyaza büründü. Yağışların ardından açan güneş ile kar erirken yaşam normale döndü. İl merkezine, Ulus ilçesine bağlı yüksek belde ve köylerde ise yoğun kar yağışı ise etrafı beyaza bürüdü. Kar kalınlığı köylerde 25 santimetreyi, bazı bölgelerde ise 1 metreyi geçti. Cenazeyi güçlükle defnettiler Ulus ilçesine bağlı Hasanören köyünde ise bir cenaze, yoğun kar yağışı nedeniyle güçlükle defnedildi. Cenaze öncesi karla kaplı yollar iş makineleri tarafından açılırken, devam eden yağış ve tipi nedeniyle yollar yeniden kapandı. Cenazeye katılmak isteyenlerin bazılarının araçları yolda kaldı. Köylülerin ve diğer sürücülerin yardımıyla vatandaşlar cenazeye katılabildi. Köy yolları kısa süreliğine ulaşıma kapandı Kar kalınlığının 1 metreyi aştığı kırsal bölgelerde yollar ulaşıma kapandı. Kapanan köy yollarında ve köy içlerinde il özel idaresi ekipleri, iş makineleri yardımıyla yoğun bir çalışma yürüttü. Karla ekiplerinin başarılı mücadelesi ile yollar yeniden ulaşıma açıldı Karayolları da zaman zaman ulaşıma kapanıyor Bartın-Zonguldak ve Bartın Karabük karayollarının yüksek kesimlerinde ise devam yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlanırken, zaman zaman ulaşıma kapanan karayollarında ekipler tuzlama ve kar küreme çalışmalarının sürdüğü öğrenildi
Malatya Malatya’da 11 bin 367 konut ve 128 iş yeri için kura çekimi yapıldı Malatya’da 11 binden fazla konut ve 128 iş yeri hak sahiplerine teslim edildi. Hatay’da gerçekleştirilen son anahtar teslim töreniyle "Asrın İnşa Seferberliği" kapsamında inşa edilen konut ve iş yerleri hak sahiplerine teslim edildi. 6 Şubat 2023’te yaşanan depremlerin ardından başlatılan "Asrın İnşa Seferberliği" kapsamında yapımı tamamlanan 455 bin konut ve iş yeri hak sahiplerine teslim edildi. Son anahtar teslim töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin katılımıyla Hatay’da gerçekleştirildi. Malatya genelinde ise yıl sonu itibarıyla 62 bin 540 konut, 13 bin 32 köy evi ve 4 bin 88 iş yeri olmak üzere toplam 79 bin 660 konut ve iş yeri hak sahiplerine teslim edildi. Hatay’daki törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, canlı bağlantıyla Malatya’nın Battalgazi ilçesi Göztepe Mahallesi 39. Rezerv Alanı’ndan 11 bin 367 konut ve 128 iş yeri için kura çekimine katıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinesinde TOKİ tarafından 11 ilde inşa edilen konut ve iş yerlerinin teslim süreci tamamlandı. Hatay’da düzenlenen törene 55 bin 681 hak sahibi katılırken, Malatya Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, AK Parti ve MHP milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı, siyasi parti temsilcileri ve kurum müdürleri de törende hazır bulundu.