YEREL HABERLER - 18 Ekim 2016 Salı 17:21

BUSMEK ders başı yaptı

A
A
A
BUSMEK ders başı yaptı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları’na (BUSMEK) ilgi, her geçen yıl artıyor.
BUSMEK 2016-2017 eğitim dönemine başlarken 20 binden fazla başvuru yapıldı. Hobi kurslarından meslek eğitimlerine, kişisel gelişimden dil kurslarına tam 220 branşla eğitim hayatına başlayan BUSMEK, 30 farklı merkezde Bursalılara hizmet vermeye devam ediyor. Birbirinden farklı alanlarda açılan kurslar arasında İngilizce, Almanca, Arapça, Rusça, Fransızca, bilgisayar, giyim, minyatür, diksiyon, çeyiz ürünleri hazırlama, gitar, hat ve ebru sanatları gibi vatandaşların ilgisini çekecek birçok farklı branş bulunuyor. BUSMEK başvurularında en fazla talep gören branş ise İngilizce. Yaklaşık 2 bin 500 kişinin müracaat ettiği İngilizce kursunu Almanca ve Arapça kursları takip ediyor. Yaklaşık bin 500 kişinin başvuru yaptığı bilgisayar kursu da ilgi görüyor. Spor da BUSMEK’te oldukça ilgi çeken kurslardan bir başkası.
Yeni gruplar ve yeni branşlar için yıl içinde kayıtların devam edeceğini belirten yetkililer, kurslara katılmak isteyen vatandaşların www.busmek.bursa.bel.tr adresinden online başvuru yapabileceklerini söyledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Yerlikaya: "15’i uluslararası toplam 469 organize suç örgütü çökertildi" İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya son 10 ay içerisinde 15’i uluslararası olmak üzere toplam 469 organize suç örgütünün çökertildiğini bildirdi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya son 10 ay içerisinde 15’i uluslararası, 40’ı ulusal, 78’i bölgesel, 336’sı yerel olmak üzere toplam 469 organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Bakan Yerlikaya, "22 yıldır Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Yeniden Büyük ve Güçlü Türkiye için büyük bir gayretle çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımızın Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda vermiş olduğu büyük destek ve ‘Türkiye’nin Huzuru’ için hukuktan aldığımız güçle son 10 ay içinde; 15’i’i uluslararası, 40’ı ulusal, 78’i bölgesel, 336’sı yerel olmak üzere toplam 469 organize suç örgütü çökertildi. Organize suç örgütleri ile mücadelemiz devam ederken bazı sosyal medya hesaplarından Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ile ilgili iddiaları içeren paylaşımlar yapılmaktadır. Ankara İl Emniyet Müdürlüğünce daha önce soruşturması yapılan ve mahkeme süreci devam eden Ankara’daki bir organize suç örgütüyle ilgili sosyal medyadaki iddiaların açıklığa kavuşturulabilmesi için İçişleri Bakanlığımızca mülkiye müfettişleri görevlendirilmiştir" ifadelerini kullandı.