ASAYİŞ - 19 Ekim 2016 Çarşamba 15:14

Nefes kesen uyuşturucu operasyonu

A
A
A
Nefes kesen uyuşturucu operasyonu

İstanbul’dan Bursa’ya yüklü miktarda uyuşturucu getiren zehir taciri, nefes kesen takibin sonunda yakalandı.
İstanbul’dan aracına 10 kilo 200 gram esrar yükleyen Halil İ, valizin içerisine sakladığı uyuşturucuları satmak üzere Bursa’ya doğru yola çıktı. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, aracı İstanbul’dan MOBESE kameralarıyla takibe aldı. Aracın en son Gemlik ilçesinde MOBESE kamerasına takıldığını belirleyen ekipler, şüpheli aracı Bursa girişinde bulunan polis kontrol noktasında durdurdu.
Araçta yapılan aramada, valiz içerisinde streç filme sarılarak saklanmış 10 kilo 200 gram uyuşturucu bulundu. Ekipler şüpheli Halil İ’yi göz altına aldı. Uyuşturucunun Bursa ve İzmir’de satılmak üzere getirildiği iddia edildi. Emniyette ifadesi alınan şüpheli Halil İ, adliyeye sevk edildi.
Bu arada, narkotik ekipleri, Yıldırım Anadolu Mahallesi’nde yaptıkları operasyonda ise, torbacı Sevcem D’yi, bir kişiye uyuşturucu satarken suçüstü yakaladı. Üzerinde 15 gram bonzai ele geçirilen Sevcem D. adliyeye sevk edildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Üsküdar Üniversitesi öğrencilerinden Gazze’ye destek yürüyüşü Üsküdar Üniversitesi öğrencileri, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek için yürüdü. Üsküdar Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler İsrail’in Gazze’ye yönelik devam eden saldırıları nedeniyle Üsküdar Üniversitesi Merkez yerleşkesinin önünde buluşarak okulun önünden Üsküdar sahiline kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında sloganlar atan öğrenciler, ’Kampüsler Ayağa Yaşasın Küresel İntifada’, ’Gazze’de Soykırım Var’ gibi pankartlar açarak, Üsküdar sahiline kadar yürüyüşünü sürdürdü. Ayrıca yürüyüş sırasında yoldan geçen yüzlerce araç da korna çalarak yapılan protestoya destek verdi. Grup adına açıklama yapan okulun öğrencilerinden Mehmet Hamza Budulgan, "İşgalci İsrail’in gerçekleştirdiği soykırım karşısında göğüslerindeki inancı Müslümanlara ve tüm insanlığa örnek olurcasına taşıyan onurlu ve cesur Filistin halkına selam gönderiyoruz. Yıllardır siyonist İsrail’in sürdürdüğü zulüm son 7 ayında insanlığı ayağı kaldırmıştır. Filistin’in dik duruşu dünyaya siyonizmin gerçek yüzünü göstermiştir. Filistin halkı aylardır bizlere insanlık dersi verirken, haklı davalarını bütün insanlığa duyurmuştur. Türkiye olarak daima Filistin’in yanında olduğumuzu göstermeye ve zulmü duyurmaya çalışıyoruz. Biz de bugün Üsküdar Üniversitesi öğrencileri olarak bu çağrıya sessiz kalmak istemiyor, onların direnişini sonuna kadar destekliyoruz" diye konuştu.