YEREL HABERLER - 01 Mart 2017 Çarşamba 18:26

Mudanya esnafından bayraklı birlik ve beraberlik mesajı

A
A
A
Mudanya esnafından bayraklı birlik ve beraberlik mesajı

Bursa’nın Mudanya ilçesinde, esnaflar, referandum öncesi dükkânlarına astıkları Türk bayrakları ile birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Bursa’nın Mudanya ilçesinde, esnaflar, referandum öncesi dükkânlarına astıkları Türk bayrakları ile birlik ve beraberlik mesajları verdi.
Hasanbey Mahallesi Selvilik Caddesi üzerindeki esnaflar dükkânlarına Türk bayrakları astı. Selvilik Caddesi üzerindeki esnaflar dükkânlarının önüne astıkları Türk bayrakları ile birlik ve beraberlik mesajı verdi. İlçe esnafuı, "15 Temmuz sonrası ülkemizde tesis edilen birlik ve beraberliği korumak istiyoruz. Ülke olarak hep birlikte bu hainlerin planlarını başlarına geçirdik. Birliğimizi ilelebet korumakta kararlıyız. Esnaflar olarak dükkânlarımızı bayraklarla donattık” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Lalenin el sanatlarındaki yolculuğu Lalenin başkenti olarak bilinen Manisa’da, farklı illerden gelen 73 ayrı sanatçının son 600 yılda lalenin el sanatlarındaki yolcuğunu anlatan eserleri Sultan Camii Külliyesi içinde yer alan Bimarhane’de sergilendi. Farklı illerden gelen ve arasında Manisalı sanatçılarında yer aldığı, el sanatları alanında uzmanlaşan ve uluslararası dereceye girmiş olan toplamda 73 sanatçının bir araya gelerek oluşturduğu GESA (Geleneksel Sanatlar Sanatçı Gurubu), ilk sergisini Manisa’da açtı. Manisalı sanatçıların ev sahipliği yaptığı sergi, tarihi Sultan Camii külliyesinde yer alan ve halk arasında Bimarhane olarak bilinen CBÜ Manisa ve Yöresi Araştırma Merkezi’nde gerçekleştirildi. Sergide, Ebru, Çini, Hat, Minyatür, Kaligrafi, Kalem İşi, Naht ve Tezhip dallarında her sanatçı resmettiği bir eser ile lalenin yolculuğu sanatçılar tarafından sergiyi gezenlere anlatıldı. Sergiyi Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel de ziyaret ederek, sanatçılardan eserleri hakkında bilgiler aldı. Sergi hakkında açıklama yapan ve GESA kurucusu olan Minyatür Sanatçısı Arya Kamalı, sanatçıları bir araya getirme çalışmalarına yaklaşık 3 yıl önce başladığını belirtti. Projeyi ülkenin her iline yaymayı hedeflediklerini belirten Kamalı, ”Topluluğumuzun ilk sergisini Manisa’da yapmayı planlamıştık ve Manisalı 6 sanatçı arkadaşımızın girişimleriyle Mesir Festivali kapsamında tarihi binada açmış olmaktan dolayı tüm sanatçı arkadaşlarımız adına Manisa’nın yöneticilerine ve emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sergimizde Ebru, Çini, Hat, Minyatür, Kaligrafi, Kalem İşi, Naht ve Tezhip dallarında her sanatçı arkadaşımız resmettiği bir eser ile lalenin yolculuğu sergisine katkı sağladı. Bu serginin ilk olması ve Manisa’da açılması bizim için çok anlamlı” dedi. Mesir Festivali boyunca eserlere Manisalıların büyük ilgi gösterdiğini kaydeden Kamalı, sergiye katkı sağlayan CBÜ Manisa ve Yöresi Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Kadir Adamaz’a teşekkür ederek, serginin diğer illerde de hayat bulacağını sözlerine ekledi.