YEREL HABERLER - 22 Mart 2017 Çarşamba 16:42

Yıldırım’ın en büyük projesinin startı verildi

A
A
A
Yıldırım’ın en büyük projesinin startı verildi

Mevlana-Ulus Kentsel Dönüşüm alanında incelemelerde bulunan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilk etap kapsamında yapılacak 850 konutun 2018’de hak sahiplerine teslim edileceğini ifade etti.

Mevlana-Ulus Kentsel Dönüşüm alanında incelemelerde bulunan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilk etap kapsamında yapılacak 850 konutun 2018’de hak sahiplerine teslim edileceğini ifade etti.


Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Mevlana Ulus Kentsel Dönüşüm alanında incelemelerde bulundu. Devam eden çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Edebali, bu projeyle ‘Yeni Yıldırım’ yolunda en önemli adımlardan birisinin atıldığını söyledi. Mevlana Ulus Kentsel Dönüşüm Projesi için ilçe tarihinin en büyük ihalesinin yapıldığını aktaran Yıldırım belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Göreve talip olurken aynı zamanda Yıldırım’da yapılabilecek en zor işe talip olarak, kendimize şehrin plansız yapılaşmasını ortadan kaldırmayı misyon edindik. Bu doğrultuda, bu güne kadar dönüşüm için mutfakta yaptığımız çalışmaları büyük ölçüde tamamladık. 2017 ve 2018 ise uygulama yılı olacak. Yapımlarına başlanan Mevlana-Ulus Kentsel Dönüşüm Projesi, Sular Vadisi Doğa Parkı ve Spor Kompleksi gibi dev yatırımlar bunun göstergesi” dedi.


Vatandaşların, kentsel dönüşümün nasıl olması gerektiği ile ilgili tüm detayları Mevlana-Ulus Projesi’nde göreceğini de dile getiren Başkan Edebali, “İnsanlarımızın aklında hiç bir tereddüt kalmayacak. Hemşerilerimiz müsterih olsun. Dönüşüm çalışmalarımız alanlarında uzman ekipler tarafından hiç bir detay göz ardı edilmeden şehrin 30 yılı, 50 yılı düşünülerek yürütülüyor. İnsanlarımız kesinlikle mağdur olmayacak. Dönüşüm felsefemizin temeli, bu güne kadar zor şartlar altında bu bölgede ikamet eden insanlarımıza yine aynı bölgede hayat standartları yüksek bir yaşam alanı sunmaktır” diye konuştu.


Bir taraftan inşaat çalışmaları devam ederken diğer yandan da uzlaşma görüşmelerinin de sürdüğünü belirten Başkan Edebali, “Projenin resmi temel atma töreni 4 Nisan’da Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaeski, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve vatandaşlarımızın katılımıyla atılacak. Proje etap etap devam edecek. İnşaatına başladığımız 850 daireyi önümüzdeki sene hak sahiplerine teslim edeceğiz. Proje tam anlamıyla tamamlandığında, yeşil alanlarıyla, spor merkezleri ve sosyal tesisleriyle Bursa’ya ve Türkiye’ye örnek teşkil edecek bir şehir ortaya çıkacak” ifadelerini kullandı.


Bursa’nın birinci dereceden deprem bölgesinde olduğunu hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, projelerin her aşamasında bunu göz önünde bulundurduklarının altını çizerek, “İnşaat sahamızda yaptığımız zemin etütleri neticesinde zemin güçlendirilmesi gerektiği görüldü. Bu bağlamda zemin ıslah edilmesi için 14 metre derinliğe kadar inerek jet grout çalışması gerçekleştiriyoruz. Böylece olası bir orta veya yüksek şiddetli deprem anında zeminde meydana gelecek sıvılaşmayı minimize etmek için zemin ıslah çalışması yürütüyoruz. Burada güvenli, yaşam standartları yüksek bir şehir doğuyor” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çanakkale 3 yıl sonra böbrek nakliyle sağlığına kavuştu Çanakkale’de, 3 yıl önce böbrek yetmezliğine yakalanan 41 yaşındaki Turan Cinislioğlu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Merkezinde gerçekleştirilen böbrek nakliyle tekrar sağlığına kavuştu. Çanakkale’de yaşayan Turan Cinislioğlu (41) 3 yıl önce hipertansiyona bağlı böbrek yetmezliği nedeniyle Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesine başvurdu. Diyalize girmeye başlayan Cinislioğlu, nakil için sıra bekledi. Cinislioğlu’na, Bursa’da trafik kazası sonucu hayatını kaybeden bir kadının ailesi tarafından bağışlanan böbreği başarılı bir şekilde nakledildi. Organ naklinin ardından sağlığına kavuşan Cinislioğlu’nun diyalize girme ihtiyacı kalmadı. ÇOMÜ Organ Nakil Merkezi Müdürü Prof. Dr. Cabir Alan, Turan Cinislioğlu’nun 3 yıl önce hipertansiyona bağlı böbrek yetmezliği tablosuyla hastanelerine başvurduğunu ve diyalize alındığını belirterek, "Ülkemiz şartlarında böbrek yetmezliğinin en önemli nedeni hipertansiyon ve diyabettir. Turan Beyde böbrek yetmezliği gelişince hem diyalize başladı hem organ nakli için sıraya girdi. 3 yıl önce merkezimize kayıt oldu. Bu süre zarfında biz kendisini 3 kere çağırdık ama uygun böbrek bulunmadı. 10 gün önce Bursa’da motosiklet kazası sonrası beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın yakınları organlarını bağışlama kararı aldı. Organlardan bir tanesi de merkezimize uygun görüldü. Sağlık Bakanlığından gelen listede de Turan Bey ikinci sıradaydı. İlk hasta uygun olmadığı için. Turan Bey’in uygunluk testi de pozitif gelince kendisine böbreği naklettik. Ameliyatın onuncu günü idrar çıkışı 2 litrenin üzerinde. Böbrek fonksiyon değerleri de normale yaklaştı. Şu an itibarıyla Turan Bey’in artık diyalize girme ihtiyacı kalmadı. Günlük hayatını, iş hayatını eskisi gibi normal yoldan devam edebilecek" dedi. Organ naklinin ardından sağlığına kavuşan Turan Cinislioğlu, "Rahatsızlanarak ambulansla hastaneye geldiğim bir gün böbreğim alınmıştı. Cabir Hoca’yı tavsiye etmeleri üzerine Organ Nakli Merkezine başvurumu yaptım, bekliyordum. Ameliyattan korkuyordum ama ağrı sızı hissetmiyorum. Sağlığıma kavuştum Cabir Hoca’ya her gün dua ediyorum. Herkesi organ bağışçısı olmaya davet ediyorum. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesine, ÇOMÜ Hastanesine, Prof. Dr. Cabir Alan’a, hemşirelere tüm çalışanlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.