GENEL - 24 Nisan 2017 Pazartesi 09:43

(ÖZEL HABER) Şehit yakınlarına ücretsiz bal

A
A
A
(ÖZEL HABER) Şehit yakınlarına ücretsiz bal

Bursa’da, Kastamonu Günleri’nde bal standı açan Nihal Eser, şehit yakınlarına bal hediye ediyor.

Bursa’da, Kastamonu Günleri’nde bal standı açan Nihal Eser, şehit yakınlarına bal hediye ediyor.


Merinos AKKM’de devam eden 6’ncı Kastamonu Günleri’nde bal standı açan Nihal Eser, şehit yakınlarına 1 kilo ücretsiz bal veriyor. Eser, Kastamonu’ndan geldiklerini ve eşi ile birlikte dededen kalma bal üreterek sattıklarını belirtti. Küre dağlarındaki şifalı otların çiçeklerin özünden arıların ürettiği balları sattıklarını dile getiren Eser, "Petek, süzme, karavokan gibi çok kaliteli patentli ballarımız var" dedi.


Çanakkale Savaşı’nda Kastamonu’dan çok sayıda şehit verildiğini anlatan Eser, "Kastamonu Küre’ye bağlı Ersizler diye bir köy var. Savaş esnasında hiç asker kalmamış. Adı da Ersizler köyü olmuş. Biz onların torunlarıyız. Şehitleri kucaklamaya çalışıyoruz. Keşke gelseler de hepsine verebilsek" ifadelerini kullandı.


Eser, "Petek balların fiyatı ortalama 30-50 lira arasında değişiyor. Orta kararlı çıta ballarımızın fiyatı da 70 lira civarında. Çok kaliteli bal olsun, şifasından faydalanayım diyorsanız biraz kesenin ağzını açmanız gerekiyor. Bal alırken karşı tarafa güven duyacaksınız, yoksa balın sahte mi halis mi olduğunu anlamak çok zordur" şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne gastronomi ödülü Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin sahip olduğu zengin mutfak kültürünü turizme kazandırmak amacıyla yaptığı çalışmalar dolayısıyla Gastro Bursa Dergisi tarafından ödüle layık görüldü. Osmanlı saray mutfağının doğduğu şehir olan ve günümüz gastronomi lezzetlerinin önemli duraklarından olan Bursa’nın tescilli lezzetlerini dünyaya duyurmak amacıyla önemli çalışmalara imza atan Bursa Büyükşehir Belediyesi, sektörün bileşenlerine desteklerini de sürdürüyor. Gastro Bursa Dergisi tarafından düzenlenen ‘Dergiye Değer Katanlar’ töreninde, Bursa Büyükşehir Belediyesi de ödüle layık görüldü. Şehir yöneticileri, kamu kurumlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gastronomi turizmi bileşenleri ve sosyal medya fenomenlerinin katıldığı geceye, Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız katıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız, ödülünü Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni İhsan Önder Uçar’ın elinden aldı. “Marmara’da ilk sıradayız” Bursa’nın, Türkiye’nin köklü tarihini ve kültürel zenginliğini en iyi şekilde temsil eden şehirlerden biri olduğunu söyleyen Mehmet Yıldız, “Şehrimizin lezzetli yemekleri, tarih boyunca yaşanan göçler ve kültürel etkileşimlerle birleşerek benzersiz bir çeşitliliğe dönüşmüştür. Bursa kebabı, İnegöl köfte, Mustafakemalpaşa tatlısı, pideli köfte, cevizli lokum, tahinli pide, cendere baklavası, Bağdat hurma tatlısı ve kestane şekeri Bursa ile anılan lezzetlerden bazıları. Şehrimizde coğrafi işaretle tescil edilmiş 30 farklı kategoride ürün ve yemek bulunması, Bursa’mızın tarım ve gıda alanındaki zenginliğini ve kalitesini de gözler önüne sermektedir. Bir lokmanın içinde binlerce yılın hikâyesi gizlidir. Sahip olduğumuz coğrafi işaret sayısıyla Marmara Bölgesi’nde ilk sırada yer alıyoruz. Şehrin marka değerini yukarılara taşıyan çalışmalarımızı Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak devam ettireceğiz. Bursa’yı dünyanın önemli gastronomi merkezlerinden birisi hâline getirmek istiyoruz” dedi. Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Araştırmacı-Yazar İhsan Önder Uçar ise, gastronomi turizmiyle ilgili bütün birleşenleri bir araya getirmek ve Bursa’daki gastronomi turizminin sıkıntılarının konuşulması amacıyla dergiyi kaleme aldıklarını ifade etti. Bursa mutfağının çok zengin olduğunu dile getiren Uçar, dergiyle Bursa gastronomisine ve gastronomi turizmine değer katmak istediklerini belirtti.