YEREL HABERLER - 25 Aralık 2011 Pazar 12:27

NİLÜFER BELEDİYESİ`NİN İKAMETGAH TEPKİSİ

A
A
A
NİLÜFER BELEDİYESİ`NİN İKAMETGAH TEPKİSİ

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, ilçede oturan 30 bin kişinin ikametinin başka ilçelerde olduğunu söyledi.
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 100. Yıl Mahallesi’nde halkla bir araya gelerek taleplere kulak verdi. Periyodik aralıklarla site ve kahve toplantıları, esnaf ve muhtar ziyaretleri yaparak vatandaşla buluşan, sorun ve talepleri yerinde inceleyen Bozbey, 100. Yıl Mahallesi’nde yapılan site toplantısında bölge sakinleriyle buluştu. Vatandaşlar, Bursaray durağından evlerine uzanan yol güzergahında yaşadıkları ulaşım ve aydınlatma, temizlik ve güvenlik sorunları ile BUSKİ, Telekom, UEDAŞ gibi kurumların devam eden çalışmaları nedeniyle geciken asfaltlama hizmeti, batı arıtma tesisinden gelen kötü kokular ve Ayvalı Deresi’nin yarattığı kirlilik gibi sorunları gündeme getirdiler.
Bozbey, yaklaşık 30 bin kişinin Nilüfer’de oturduğu halde ikametlerinin henüz başka bölgelerde olduğunu da söyledi. Bundan dolayı Hazine’den Nilüfer Belediyesi için ayrılan bütçede daralmaya sebep olduğunu kaydeden Bozbey, "30 bin kişi burada belediye hizmeti almasına rağmen bütçeden bu sayının gerektirdiği payı alamıyoruz. Bu konuda vatandaşlardan duyarlı davranmalarını bekliyoruz" dedi.
Alt yapı yatırımları ile birlikte kültür sanat ve spor merkezi yatırımlarını da sürdürdüklerini kaydeden Bozbey, Ocak ayı sonunda Nazım Hikmet Kültürevi’nin açılışının gerçekleşeceğini ifade etti. 100. Yıl spor salonu ihalesinin de yapıldığını kaydeden Bozbey, bölge sakinlerinin belediye ile iletişimlerini daha sağlıklı hale getirecek olan 100. Yıl hizmet binası için çalışmaların da başladığını kaydetti.
Bozbey, Ayvalı dere ıslahı konusunda ise kısım kısım çalışmaların başladığını, çalışmaları engelleyen yüksek gerilim hatları ilgili sorunun çözümü için UEDAŞ ile görüşmelerin sürdüğü bilgisini verdi. Bozbey, "Nilüfer Belediyesi olarak bu yeni yerleşim bölgesinde ortaya çıkan sorunların çözümü için çalışıyoruz. Ancak diğer kurumlarla ilgili sorunların çözümü için de Mahalle Komitelerinin sorunlarına sahip çıkması gerekiyor" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir