EKONOMİ - 06 Ekim 2017 Cuma 19:24

Onur Market’in Bursa’daki 65’inci mağazası açıldı

A
A
A
Onur Market’in Bursa’daki 65’inci mağazası açıldı

’Alışverişte Onur Sözü’ sloganıyla 6 ilde 150 şubesiyle hizmet veren Onur Market’in Bursa’daki 65’inci mağazası Emek Mahallesi’nde açıldı.

’Alışverişte Onur Sözü’ sloganıyla 6 ilde 150 şubesiyle hizmet veren Onur Market’in Bursa’daki 65’inci mağazası Emek Mahallesi’nde açıldı.


Türkiye perakende sektörünün en büyük yerel markalarından birisi konumunda bulunan Onur Market’in, bin 200 metrekarelik alan üzerinde kurulu olan, 40’a yakın personel ile 11 bin farklı ürünü Bursalıların beğenisine sunduğu Emek Mağazası açıldı.


Türkiye genelindeki mağazalarında yaklaşın 5 bin kişiye istihdam sağlayan Onur Market’in Emek Mağazası açılışına; Özen Grup Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Özen Parkende Grup Başkanı Cemal Özen, Osmangazi Belediyesi Başkan Yardımcısı Halil Döner, PERDER Bursa Şube Başkanı Haşim Kılıç’ın yanı sıra tedarikçiler, Onur Market ve Özen Grup çalışanları ile çok sayıda davetli katıldı.


Onur Market Bursa Bölge Koordinatörü Murat Yavuz Gök, “Bir aydan bu yana arkadaşlarımızla emek vererek hazırladığımız mağazada, duvarlara yazdığımız onur sözümüzü tutmanın çabasını sarf ediyor olacağız” dedi.


Özen Grup Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Özen Parkende Grup Başkanı Cemal Özen ise, “Bir yılı aşkın süredir Bursa’dayız. Bursa’ya geldiğimiz gün alışverişçi lehine, alışverişçiye fırsat olacak, bütçesine katkı sağlayacak, perakendede değişim ve gelişimler olacak sözünü vererek Bursa’da yatırımlarımıza başladık. Bugün de aynı sözü, aynı söylemi Emek halkı için söylüyoruz. Emek’e, müşterimizin lehine, avantajlar ve fırsatlar sunacak bir mağaza sunuyoruz” ifadelerini kullandı.


Cemal Özen şöyle devam etti:


"Bizim kültürümüzde söz çok önemli bir değerdir. Biz de Onur olarak, perakendeye ve alışverişçiye birçok söz veriyoruz. Ekip arkadaşlarımızla birlikte bugün Onur olarak, 5 bin kişilik kadroyla o sözleri yerin getirme çaba ve gayretini gösteriyoruz. Bu mağazamızda da ekip arkadaşlarımızla birlikte bu sözümüzü en iyi şekilde yerine getirme çaba ve gayretimiz olacak. İnanıyorum ki bu hizmetlerimiz size fırsat olarak, tazelik olarak, hizmet olarak ve fiyat olarak dönecektir.”


Kurdele vatandaşlarla birlikte kesildi


Açılış konuşmalarının ardından Emek Mağazası’nın açılış kurdelesi, “Onur Market’te Dükkan Sizin” anlayışı çerçevesinde Emek Mahallesi sakinleriyle birlikte kesildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Sungurlu’da KKKA eğitim semineri düzenlendi Çorum’un Sungurlu ilçesinde, baharın gelmesi ve havaların ısınması ile ortaya çıkan ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığına sebep olan kene ısırmalarına karşı vatandaşlar uyarıldı. Sungurlu Devlet Hastanesi’nde görevli Uzm. Dr. Mustafa Akıncı tarafından Kırım Kongo Kanamalı Ateşinden Korunma Yolları temalı eğitim düzenlendi, seminer sonrasında hasta ve hasta yakınlarına farkındalık oluşturmak amacıyla danışma biriminde stant açıldı. Konuya ilişkin olarak hastane başhekimliğinden yapılan açıklamada, “Kırım Kongo Kanamalı Ateşinden korunmak için tarla, bağ, bahçe, orman ve piknik alanları gibi kene yönünden riskli alanlara gidilirken, kenelerin vücuda girmesini engellemek maksadıyla mümkün olduğu kadar vücudu örten giysiler giyilmeli, pantolon paçaları çorapların içerisine sokulmalı ve ayrıca kenelerin elbise üzerinde rahat görülebilmesi için açık renkli kıyafetler tercih edilmelidir" denildi. Kene yönünden riskli alanlardan dönüldüğünde kişi kendisinin ve çocuklarının vücudunda (kulak arkası, koltuk altları, kasıklar ve diz arkası) kene olup olmadığını kontrol etmesi istenilen açıklamada, "Yapılan kontrollerde kene tutunmuş ise hiç vakit kaybetmeden çıplak el ile dokunmamak şartıyla vücuda tutunduğu en yakın yerden tutarak uygun bir malzeme ile (bez, naylon poşet, eldiven gibi) çıkarmalıdır. Kişi keneyi kendisi çıkaramadığı durumlarda en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalıdır. Kene ne kadar erken çıkarılırsa hastalığın bulaşma riskinin de o kadar azalacağı unutulmamalıdır. Hastalık hayvanlarda belirti göstermeden seyrettiğinden hastalığın sık olarak görüldüğü bölgelerde bulunan hayvanlar sağlıklı görünse bile hastalığı bulaştırabilirler. Bu sebeple hayvanların kanlarına, vücut sıvılarına veya dokularına çıplak el ile temas edilmemelidir. Hastalığa yakalanan kişilerin kan, vücut sıvıları ve çıkartıları ile hastalık bulaşabildiğinden, hasta ile temas eden kişiler gerekli korunma önlemlerini (eldiven, önlük, maske vb.) almalıdır " ifadeleri kullanıldı. Kene tutunan kişiler kendilerini 10 gün süreyle halsizlik, iştahsızlık, ateş, kas ağrısı, baş ağrısı, bulantı, kusma veya ishal gibi belirtiler yönünden izlemeli ve bu belirtilerden bir veya bir kaçının ortaya çıkması halinde derhal en yakın sağlık kuruluşuna müracaat etmeleri konusunda da ikaz edilen açıklamada, "Hastalığa sebep olan mikrobun taşıyıcısı, saklayıcısı ve bulaştırıcısı olan keneler uçmayan, zıplamayan, yerden yürüyerek vücuda tırmanan eklem bacaklı hayvanlardır. Vücuda tutunan veya hayvanların üzerinde bulunan keneler kesinlikle çıplak el ile öldürülmemeli ve patlatılmamalıdır. Keneler üzerine sigara basmak, kolonya, gaz yağı gibi maddeler dökmek kenenin kasılmasına sebep olarak vücut içeriğini kan emdiği kişiye aktarmasına sebep olacağı için yapılmamalıdır" bilgileri verildi.