EĞİTİM - 22 Ekim 2017 Pazar 17:40

Bozbey, öğrencilerle bir araya geldi

A
A
A
Bozbey, öğrencilerle bir araya geldi

Uludağ Üniversitesi’ndeki öğrenci topluluklarıyla kahvaltıda bir araya gelen Nilüfer Belediye Başkanı Başkan Mustafa Bozbey, “Nilüfer Belediyesi olarak bugüne kadar yanınızda olduk, bundan sonra da her zaman yanınızda olacağız” dedi.

Uludağ Üniversitesi’ndeki öğrenci topluluklarıyla kahvaltıda bir araya gelen Nilüfer Belediye Başkanı Başkan Mustafa Bozbey, “Nilüfer Belediyesi olarak bugüne kadar yanınızda olduk, bundan sonra da her zaman yanınızda olacağız” dedi.


Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, öğrencilerin görüşlerini almak ve gençlere yönelik hizmetlerin kalitesini artırmak amacıyla düzenlenen kahvaltıda Uludağ Üniversitesi’nde faaliyet gösteren öğrenci topluluklarıyla bir araya geldi. Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız, Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri, Nilüfer Gençlik Ofisi Başkanı Ramis Ceyhan ile Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi Eş Başkanları Mehmet Avcı ile Zeliha Çürüksulu’nun da yer aldığı buluşmada, hem Nilüfer Belediyesi’nin sosyal, kültürel ve sportif alanda gençlere yönelik hizmete sunduğu projeler anlatıldı hem de gençlerin önerileri alındı.


Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer’in, üniversite kenti olduğunu ifade etti. Bu yöndeki farklılığı da ortaya koymak için çalıştıklarını kaydeden Başkan Bozbey, 1999 yılından bugüne gençlere ve öğrencilere yönelik çok sayıda proje ürettiklerini belirtti. Görükle’de, yaklaşık 40 bin öğrencinin yaşadığını vurgulayan Başkan Bozbey şöyle konuştu:


"Sizler, bizim geleceğimizsiniz. Bizler, kenti yönetirken katılımcılığa ve demokrasiye büyük önem veriyoruz. Sizlerin önerileri doğrultusunda yürütülen ve sizlerin de içinde olacağı her proje, doğru bir şekilde uygulamaya konacaktır. Bu yüzden her zaman önerilerinizi bekliyoruz. Öğrenciler, bu kentte gençlik dönemlerinin en dinamik ve verimli zamanlarını geçiriyor. Bu süreçte, öneri ve destekleriyle kente de katkıları mutlaka olacaktır. Nilüfer Gençlik Ofisi, Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi, İnovasyon Merkezimiz ve diğer birimlerimize, sizlerden gelen önerileri dikkate alıyoruz. Çünkü biz, bu kentte gençlerin mutlu olmasını isterken, bir yandan da gençlerin daha bilgili, bilinçli ve geleceğe dair kaygılarını biraz daha azaltmaları için çaba gösteriyoruz. Sizlerin sosyal ve kültürel yönden iyi yetişmiş olmanız, ülkemiz için son derece önemli. Nilüfer Belediyesi olarak bugüne kadar yanınızda olduk, bundan sonra da her zaman yanınızda olacağız."


Gençlerin özgürce tartışıp, farklı düşüncelerini ortaya koyabilecekleri alanlar oluşturulması gerektiğine dikkat çeken Başkan Bozbey, Görükle’de faaliyetini sürdüren Nilüfer Gençlik Ofisi’nin bu alanlardan biri olduğunu ve genişletilerek gençlere daha kapsamlı hizmet sunacağını söyledi.


Öğrencilere, Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi’ne üye olmaları çağrısında bulunan Başkan Mustafa Bozbey, bu sayede kentin, gençlere yönelik birçok projesine yön verebileceklerini kaydetti.


Gençlerin, yetkin yerlerde yer alması gerektiğinin altını çizen Başkan Mustafa Bozbey, Türkiye’nin en genç belediye başkan yardımcısının Nilüfer Belediyesi’nde olduğunu ifade etti. Başkan Mustafa Bozbey, şöyle devam etti:


"Başkan Yardımcımız Yalçın Işıkyıldız, 26 yaşında seçilerek göreve başladı. Gençlerin, mutlaka yetişmesi gerekiyor. Nilüfer Gençlik Ofisi ve Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi, bu alanlara gelebilmek için çok önemli yerler. Bu alanları asla boş bırakmayın. Nilüfer Belediyesi sınırları içinde yer alan üniversitemizin içinde, üzgünüm ki son 4 yıldır bir çalışma yapamıyoruz. Ne yazılı ne de sözlü bir cevap alamıyoruz. Nilespit projemiz kapsamında üniversite içinde yer alan belediyenin kendi tapulu mülküne istasyon yapmak istedik. Neden karşı çıktıklarını da söylemiyorlar. İnanıyorum ki üniversite içinde yapacağımız üç istasyonla birlikte, yüzlerce gencimiz bisikleti ulaşım aracı kullanacak ve çok önemli bir ihtiyaç giderilecek.”


Gençlere, Türkiye’de ilk kez Nilüfer Belediyesi tarafından yaşama geçirilen dijital iletişim uygulaması olan “Nilüfer 360”ı kullanmaları tavsiyesinde bulunan Başkan Bozbey, bu şekilde daha hızlı iletişime geçebileceklerini ve kenti daha iyi tanıyabileceklerini ifade etti.


29 Ekim’de Cumhuriyet Bayramı’nı bu yıl da coşkulu bir programla kutlayacaklarını belirten Başkan Mustafa Bozbey, tüm gençleri bu coşkuya ortak olmaya davet etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Eskişehir Türk Ocağı 2024 Milli Kültür Bilgi yarışmasının final etapları düzenlendi Eskişehir Türk Ocağı’nın düzenlediği Milli Kültür Bilgi yarışmasında, liselerde Eskişehir Atatürk Lisesi, ortaokullarda ise Şehit Teğmen Subutay Alkan Ortaokulu şampiyon oldu. Eskişehir Türk Ocağı ile Millî Eğitim Müdürlüğünün iş birliğiyle yapılan Millî Kültür Bilgi yarışması final turları düzenlendi. Ortaokullar Arası 17’inci, Liseler Arası 2’inci kez yapılan yarışmaya, Millî Eğitim Müdürü Sinan Aydın, Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Muhammet Büyük, finale kalan okulların idareci, öğretmen ve öğrencilerinin katılımıyla Hacı Süleyman Çakır Kız Anadolu Lisesi salonunda gerçekleşti. Yarışma sonunda Liselerde, Eskişehir Atatürk Lisesi 1. olurken, Cevat Ülger Uluslararası İmam-Hatip Lisesi 2., Eskişehir Eti Sosyal Bilimler Lisesi 3. ve Eskişehir Anadolu Lisesi 4. oldu. Ortaokullarda ise Şehit Teğmen Subutay Alkan Ortaokulu 1. olurken, Vehbi Koç Ortaokulu 2., Dr. Halil Akkurt Ortaokulu 3. ve Ali Fuat Cebesoy Ortaokulu 4. oldu. Yarışmaların ardından ödül töreni gerçekleştirilirken, Türk Ocağı Başkanı Nedim Ünal, çocukların yetişmesinde emeği geçenlere teşekkür ettikten sonra milli kültürün önemine değindi. Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, "Bu tür yarışmaların çocuklarımızın milli kimlikleri için önemli olduğunu, ister Türk Ocağında ister okulların kendi bünyesinde, ister sınıf düzeyinde olsun bu tür yarışmaların devam etmesi gerekir” dedi. Yarışmacı öğrencilere madalya, başarı belgesi, kitap ve para ödülü verilirken, okul müdürlüklerine ise plaket ve teşekkür beratı takdim edildi.
İstanbul "Hatırla" sergisi Esenler’de kapılarını açtı Esenler Belediyesi, milli şair Mehmet Akif Ersoy’un “Safahat” adlı eserindeki kelimeler kullanılarak dilimizin zenginliklerini tipografi sanatı ile ortaya koyan “Hatırla" sergisinin açılışına ev sahipliği yaptı. Esenler Belediyesi, milli şair Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerini bir araya getirdiği Safahat’ı tipografi sanatıyla buluşturan “Hatırla” adlı serginin açılış programına ev sahipliği yaptı. Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşen serginin açılış töreni, ESEV Genel Sanat Yönetmeni Abdülbaki Kömür, eserleri sergilenen Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi öğretim görevlisi Yasin Avcı ve çok sayıda sanatseverin katılımıyla gerçekleşti. Türk edebiyatında en çok baskısı yapılan eserlerin başında gelen Safahat’taki kelimeler seçilerek Türkçemizin zenginliklerini tipografi sanatıyla ortaya koyan 17 eser, 26 Mayıs’a kadar ziyaret edilebilecek. "Kelimelerin bir ruhu var" Serginin açılış töreninde konuşan ESEV Genel Sanat Yönetmeni Abdülbaki Kömür, kültürümüzde dilin çok önemli olduğunu söyleyerek, “Kelimelerin de bir ruhu vardır. Yaşanmışlığın sonucu ortaya çıkan terimlerdir. Anlam taşıyan sözcüklerdir. Ancak geçmişte kullanılan kelimeler hayatın her anını kuşatan kavramlardı. Eğer hayatı, hiçliği, uzayı ve aklımıza gelebilecek her şeyi yaratan Allah ise kelimeleri de Allah’tan bağımsız düşünemeyiz. Geçmişte bu toplumda yaşayan insanlar kavramları Rableriyle irtibatlı kullanmışlardır. Bu kavramları, bu hayat biçimlerini gençlere de anlatmamız lazım. Onların anladığı dille konuşmalıyız. Onların anladığı dil ise sanat, edebiyat, spor. Bunların arasına koyup da vermeliyiz. Bu hususta teşebbüste bulunan Yasin beyi ve sanatçılarımızı tebrik ediyorum” dedi. "Derin anlamlar taşıyor" Eserleri sergilenen Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi öğretim görevlisi Yasin Avcı ise, “Bazı kelimeler günlük kullanımından daha derin anlamlar taşıyor. Eser kelimesi üzerinden bir tanımlama yapmak istiyorum. Eser kelimesinin manası, aslında bir emek sonrası ortaya çıkan üründür. Daha derin manası ayak izi demektir. Yani bir emek sonrası ortaya çıkmasından ziyade eser, dokunduğumuz her şeydir. Dokunduğumuz her şey olduğu için bu nedenle çok dikkat etmemiz gerekiyor. Çünkü dokunduğumuz her şeyde bizden bir iz kalıyor. Bugün ben de bir ayak izini kaydetmek için böyle bir çalışma içerisine girdim. İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ‘Safahat’ adlı eserinde bulunan 17 kelimeyi tipografi sanatıyla ifade etmeye çalıştım. Serginin açılışına katılan herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.