ASAYİŞ - 13 Aralık 2017 Çarşamba 13:59

Bursa’da uyuşturucu satıcıları yakalandı

A
A
A
Bursa’da uyuşturucu satıcıları yakalandı

Bursa polisinin gerçekleştirdiği operasyonlar sonucunda bir satılmaya hazır esrar ve metamfetamin ele geçirildi.

Bursa polisinin gerçekleştirdiği operasyonlar sonucunda bir satılmaya hazır esrar ve metamfetamin ele geçirildi. Uyuşturucu madde ile yakalanan şahıslar adliyeye sevk edildi.


İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, Nilüfer ilçesinde uyuşturucu satıldığı bilgisine ulaştı. Polisin takibi sonucu Nilüfer’deki iş yerinden araç ile ayrılan C.S. ve E.A. yakalandı. Yapılan aramalarda çıkı diye tabir edilen paketlenmiş metamfetamin ele geçirildi. Konu ile ilgili devam eden çalışmalar neticesinde iş yerinin sahibi olduğu öğrenilen A.K.Ç. ve B.Ç. isimli şüphelilerin iş yerinde yapılan aramalarda metamfetamin ile uyuşturucu paketlemede kullanılan folyolar ile birlikte 2 hassas terazi ele geçirildi.


Yıldırım ilçesi Beyazıt Mahallesi’nde durumundan şüphe duyulan Ö.Ç’nin üzerinden 107 gram esrar bulundu. Ö.Ç’nin sorgusunda esrarı E.T’den aldığının öğrenilmesi üzerine gerçekleştirilen operasyonda, E.T. de polis tarafından yakalandı. Şüphelinin üzerinde 1 adet ruhsatsız tabanca ve bu tabancaya ait 14 fişek ele geçirildi.


A.K.Ç, B.Ç, C.S, E.A. ve E.T, ‘uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapmak’ suçundan adliyeye sevk edildi. Bir diğer şüpheli Ö.Ç’ye ise ‘kullanmak için uyuşturucu satın almak veya bulundurmak’ suçundan adli işlem yapıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İBB çukurunda hayatını kaybeden minik Edanur’un acılı annesi konuştu Küçükçekmece Menekşe’de İBB’nin çalışması sırasında oluşan su dolu çukura düşerek hayatını kaybeden 5 yaşındaki minik Edanur’un annesi konuştu. Cezaevinden izinli çıkan ve soluğu Adli Tıp Kurumu’nda alan acılı anne Nurcan Gezer, "Çocuğumu Edirne cezaevinde yanıma almak istedim ancak izin vermediler. Cenazeyi alabilmemiz için DNA testi istiyorlar" ifadelerini kullandı. Küçükçekmece Menekşe sahilinde dün teyzesi ve akrabaları ile pikniğe giden 5 yaşındaki Edanur Gezer, İBB çalışması sonucu oluşan su dolu çukura düşerek hayatını kaybetmişti. Minik Edanur’un cenazesi otopsi işlemleri için Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Edenur’un anne ve babasının cezaevinde olduğu öğrenildi. Kızının ölümü üzerine cezaevinden izinli çıkan Bulgaristan vatandaşı acılı anne Nurcan Gezer, Adli Tıp Kurumu’na geldi. Edirne cezaevinden izinli çıktığını anlatan Nurcan Gezer, "Ben cezaevinde çocuğumu yanıma almak istedim. ’Bakacak kimsem yok’ dedim ama izin vermediler. Şimdi cenazesini almaya geldim. Kızımın babası Türk vatandaşı. Cenazeyi vermek için DNA testi istiyor savcılık. Ben biran önce kızımın cenazesini almak istiyorum" ifadelerini kullandı. Kızının teyzesi ile birlikte yaşadığını söyleyen Gezer, "Denize piknik alanına gitmişler. Piknik alanında oynarken çukurun içine düşmüş. Çocuğu göremeyince güvenliğe gitmişler. Güvenlik görevlileri direk kuyuya bakmaya gitmiş. Kardeşim direk suya atlamış çocuğu kurtarmaya çalışmış. Güvenlik hiçbir şey yapmamış. Kızımı en son 1.5 ay Silivri cezaevinde görmüştüm. Edirne’ye nakil olduktan sonra hiç göremedim" şeklinde konuştu. Minik Edanur’u su birikintisinden çıkartan dayı Selçuk Yaşar ise "Böyle bir şey olamaz. Biz adalet istiyorum. Ben atlayıp çıkardım yeğenimi. Güvenlik hiçbir şey yapmadı. Kucağıma aldığımda gitmişti. Beni yutuyordu çukur beni içine çekecekti. Orada bu alanın çevrilmesi gerekliydi. Etrafında hiçbir şey yoktu. Su üstünü kapatmış. Ailesi perişan durumda. Cenazeye kaldıramıyoruz" diye konuştu. Minik Edanur’un kimlik belgesinin bulunmadığı, cenazesinin aileye teslim edilebilmesi için DNA testi sonuçlarının bekleneceği öğrenildi.