EKONOMİ - 12 Nisan 2018 Perşembe 12:06

Bursa’nın yeni yatırımlarına Ortadoğu ilgisi

A
A
A
Bursa’nın yeni yatırımlarına Ortadoğu ilgisi

Bursa’da gayrimenkul ve inşaat sektöründe yapılan yeni yatırımlar başta Ortadoğu ülkeleri olmak üzere pek çok ülkenin ilgi odağı oluyor.

Bursa’da gayrimenkul ve inşaat sektöründe yapılan yeni yatırımlar başta Ortadoğu ülkeleri olmak üzere pek çok ülkenin ilgi odağı oluyor. Özellikle Kuveyt ve Katarlılar yatırım amaçlı Bursa’daki yeni konut projelerinden daire satın alıyor.


Gayrimenkul ve inşaat sektörünün en önemli projeleri görücüye çıktı. Lansmanını Burcu Esmersoy’un yaptığı Atış Yapı’nın Downtown projesi, 195 firmanın stant açtığı inşaat ve gayrimenkul fuarında da ilgi odağı oldu. 250 milyon dolarlık yatırımın 24 ayda tamamlanacağını belirten Atış Yapı Genel Müdürü Ahmet Atış, "Kentin kalbi burada atacak" dedi.


Bursa Gayrimenkul ve İnşaat Dekarasyon Fuarı kapılarını araladı. BTSO tarafından Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen fuarda 195 firma stant açtı. Ziyaretçilerin kentsel dönüşümün en modern örneklerini inceleme fırsatı bulduğu fuarda son yılların en büyük hacimli karma projeleri arasında yer alan Downtown projesi büyük beğeni gördü. 100 bin metrekare inşaat sahasında 250 milyon dolar yatırım maliyetiyle 24 ayda tamamlanması planlanan projede, lüks konutlar, yatay dikey home ofisler, alışveriş merkezi, otel, hastane, kolej, üniversite, müze,kent parkı, kültür sanat ve balo merkezi, spa, spor kompleksi ve öğrenci yurdu bulunacak.



"Satış sıkıntısı ve piyasa darlığı diye bir şey yok"


Geçtiğimiz gece tanıtım lansmanını Burcu Esmersoy’un yaptığı projenin sahibi Atış Yapı Genel Müdürü Ahmet Atış, 2018’de hem yerli hemde yabancı satışlarını 2 katına çıkarmayı planladıklarını söyledi.


Fuarda bir günde 200 opsiyon ve satış işlemi gerçekleştirdiklerini belirten Ahmet Atış, "Bu da şunu gösteriyor; doğru üretim doğru yerde yapıldığı zaman, doğru fiyatlandırma olduğu zaman satış sıkıntısı ve piyasa darlığı diye bir şey yok. Bunu ilk günden göstermiş olduk" dedi.


Fuara 9 proje ile katıldıklarını belirten Atış, "Bunların 8’i devam eden proje, Dawtown projesi bu projelerin arasında öne çıktı. Bursa’nın kalbi diyebileceğimiz bir alanda 100 bin metrekareden oluşuyor. Yüksek sayılı projelerimiz var ama böyle karma bir projeyi Türkiye’de ilk defa gerçekleştirmiş oluyoruz" diye konuştu.



"Bursa Ortadoğu için çok önemli, gelişime açık"


Kuveyt ve Katar’da şube açtıklarını belirten Atış, rotanın Ortadoğu olduğunu, 2017 yılında Kuveyt’e yapılan Türkiye’nin toplam satışının yüzde 8,2’sini kendilerinin gerçekleştirdiğini söyledi. Atış, sözlerini şu şekilde sürdürdü:


"Kuveytliler zaten Bursa aşığı. Kuveyt ve Suudi Arabistan’tan gelenler daha çok oturmak için, Katar ise yatırım için daire satın alıyor. Ortadoğu için Bursa çok önemli bir fırsat Türkiye’deki arz talep dengelerine baktığımız zaman İstanbul’da bir arz fazlası oluşmuş gibi oldu. Arazi fiyatlarının fazla olmasından kaynaklı daire fiyatları çok yükseldi. Bu da biraz alıcı kıtlığına sebep oldu. Bizim Bursa’da böyle bir sıkıntımız yok. Her yıl konut artışında da fiyat artışında da Bursa çok önde geliyor. Bursa gelişime çok açık önümüzdeki 5 yılda da konut ihtiyacının bitmesi söz konusu değil."



Yaşam standartlarına göre projeler de değişti


Yaşam standartları arttığı için artık insanların her şeyi bir arada bulabilecekleri projelerde yaşamak istediklerini belirten Ahmet Atış, "Ben her sabah çocuğumu okula götürebilmek için 1.5 saat erken kalkıyorum çünkü her sabah çocuğu servise yetiştiriyorum. Ancak şu an bizim gerçekleştirdiğimiz projede okulun giriş kapısıyla sitenin giriş kapısı yaklaşık 80 metre. Projemiz yüzde 70 yeşil alandan oluşuyor. Konutların içinde bulunan toplam yeşil alan bir futbol sahası büyüklüğünde. Çok önemli 8 bileşen yanında, Bursa Han dediğimiz alanın içinde Minia Bursa Müzemiz var. Bursa’nın tarihi yapılarının her birini bu müzede görebilirsiniz" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar hakkında karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan karar ile birlikte, Lüksemburg Büyük Dükalığı nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine, Avrupa Birliği nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Faruk Kaymakçı atandı. Avrupa Birliği nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliğine, İkili İlişkiler Genel Müdürü Yaprak Balkan, Karadağ nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine ise Yurtdışı Tanıtım ve Kültürel İşler Genel Müdürü Ayda Ünlü atandı. Ayrıca karar ile birlikte, Strateji ve Bütçe Başkanlığında açık bulunan Plan ve Programlar Genel Müdür Yardımcılığına Serdar Altay, Sektörler ve Kamu Yatırımları Genel Müdür Yardımcılığına Mehmet Cem Fendoğlu, Devlet Yardımları Genel Müdür Yardımcılığına Volkan Öz, Ekonomik Modelleme ve Konjonktür Değerlendirme Genel Müdür Yardımcılığına Önder Demirezen ve Birinci Hukuk Müşavirliğine Zuhal Edis atandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında ise açık bulunan Milli Emlak Genel Müdür Yardımcılığına Değer Ecer ve Yüksek Fen Kurulu Üyeliğine Hasan Bebek atandı. Bakanlıkta açık bulunan Başmüfettişliğe ise Müfettiş Yakup Yıldırım getirildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğünde 4. Bölge Müdürü Ayşe Gemici ve 15. Bölge Müdürü Abdulkerim Kaya görevden alındı ve yerlerine 4. Bölge Müdürü olarak Murat Ayvazoğlu ve 15. Bölge Müdürü olarak Bayram Doğan atandı. Karar ile birlikte Sağlık Bakanlığına açık bulunan Hukuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığına Hakan Bozkurt atandı.