GENEL - 26 Nisan 2018 Perşembe 11:49

Bakan Yardımcısı Şahin, son gününde öğrencilerle bir araya geldi

A
A
A
Bakan Yardımcısı Şahin, son gününde öğrencilerle bir araya geldi

Avrupa Bakan Yardımcısı Ali Şahin, görevinin başında geçirdiği son gününde Uludağ Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Avrupa Bakan Yardımcısı Ali Şahin, görevinin başında geçirdiği son gününde Uludağ Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi.


Uludağ Üniversitesi öğrenci toplulukları tarafından düzenlenen ‘Türkiye: Kadim Medeniyet, Küresel Misyon’ etkinliğinin konuğu Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Ali Şahin oldu. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde öğrencilerle buluşan Bakan Yardımcısı Ali Şahin, kendisi için çok özel bir gün olduğunu söyledi. Ali Şahin konuşmasında, “Benim için iki açıdan çok özel bir gün yaşıyorum. Birincisi benim bakan yardımcısı olarak bugün son günüm. Son günümü sizin gibi müstesna bir topluluk ile geçiriyor olmak benim için çok özel bir anlam ifade ediyor. İkincisi ise gerçekten sanki bütün bir bölgenin, bütün bir Türkiye’nin her coğrafyasından çiçeği bir araya toplamışlar gibi bir his oluştu içime. Böylesine güzel bir buluşma için emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Benim için müstesna ve çok güzel bir gün oldu” dedi.


Bakan Yardımcısı Ali Şahin, konuşmasında öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Şahin, “Dünyada bir merhamet ve kaba kuvvet mücadelesi var. Sizler bugüne kadar merhametin ve paylaşmanın temsilcisi oldunuz. Onları temsil ederek bugün yeryüzünde varız. Eğer önümüzdeki çağa meydan okumak istiyorsak, kaba kuvvetin yerine merhameti, sömürünün yerine paylaşımı koymak istiyorsak, kendimizi keşfetmemiz ve yeniçağa göre kendimizi tanımamız gerekiyor. Lütfen kendimizi keşfedelim. Kim olduğumuzu ve yeryüzünde neyi temsil ettiğimizi lütfen öğrenelim. Bu kendimiz için atacağımız en büyük adım olacaktır. İkincisi hayatınıza mutlaka iyiliği merkez olarak alın. Şunu bilin ki iyilik Allah’ın herkese nasip etmeyeceği bir haslettir. Eğer bunu yaparsanız, önünüze bütün kapıların açıldığını göreceksiniz. İnsanları kategorize etmeyin ve ayrım yapmayın” diye konuştu.


UÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce’nin ve şehir protokolünün de takip ettiği programda Bakan Yardımcısı Şahin’e öğrenciler tarafından günün anısına tablo hediye edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Kuraklık her geçen gün etkili oluyor: Yağmur için dualar edildi, ekmekler dağıtıldı Kırıkkale’de azalan yağışlar ve aşırı sıcaklara bağlı kuraklığın sürmesi üzerine vatandaşlar yağmur duası etti. Yahşihan ilçesinde bir araya gelen kadınlar ise imece usulüyle pişirdikleri ekmekleri vatandaşlara dağıttı. İç Anadolu Bölgesinde en çok kuraklıktan etkilenen illerden biri olan Kırıkkale’de vatandaşlar yağmur duası ediyor. Kış ve bahar aylarında yağışların az olması sebebiyle kentte, son yılların en kurak mevsimi yaşanıyor. Türkiye’nin en uzun nehri Kızılırmak’ta da su seviyesi düştü. Yahşihan ilçesinden geçen bölümde de ırmak yatağında adacıklar ortaya çıktı. Bu sebeple birçok ilçede vatandaşlar, yağmur duası ediyor. Yahşihan ilçesinde 300 haneli sitenin bahçesinde toplanan kadınlar, imece usulüyle "yağmur ekmeği" yaptı. Duaların kabulü, yağmurun yağması ve yılın bereketli geçmesi için pişirilen ekmekler, vatandaşlara ikram edildi. Doğanlık Mahallesi muhtarı Doğan Ulusoy, İHA muhabirine, toplanma amaçlarının yağmur duası edip, vatandaşlarla birlikte kaynaşmayı sağlamak olduklarını söyledi. Ulusoy, "Bugün ki amacımız bayanlarla birlikte toplanıp hem etkinlik düzenleyip hem de yağmur duası edip vatandaşla halkla bir araya gelip kaynaşmayı sağlamak. Allah, memleketimiz için yağmurları gönderir" dedi. Yağmur duası için ekmek pişirdiklerini anlatan Emine Koçdoğan, birlik ve beraberlik içerisinde olduklarını kaydetti. Hacer Sandalcı, "Allah’ımızdan yağmurlarımızı bekliyoruz. İnşallah hayırlı kısmetlerimizi, hayırlı nimetlerimizi verir. Dualarımız kabul olur inşallah" ifadesini kullandı. (HA-MK
Erzurum ETÜ YÖKAK tarafından 2 yıl süreyle akredite edildi Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yükseköğretim kurumlarındaki niteliğin yükseltilmesi ve kalite güvencesine katkı sağlanması amacıyla uygulanan Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında 2 yıl akredite oldu. ETÜ, yükseköğretim kurumlarındaki kalite güvencesi, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal katkı ve yönetim sistemi süreçlerinin “planlama, uygulama, kontrol etme ve önlem alma” döngüsü kapsamında değerlendirildiği Kurumsal Akreditasyon Programına (KAP) yönelik yapmış olduğu çalışmalar sonucunda 2 yıl süre ile akredite olma başarısı gösterdi. ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, akreditasyon belgesini Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Itri Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen törenle Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak’ın elinden aldı. Programın ardından değerlendirmede bulunan Rektör Çakmak, ETÜ’nün ilk kez akredite olduğuna dikkat çekerek: “Kalite süreçleri bizim için son derece önemli. Göreve geldiğimiz günden itibaren bu bilinçle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2023 yılında gerekli şartları yerine getirerek YÖKAK’a başvurumuzu yaptık ve 2 yıl süreyle akredite olduk. Önümüzdeki süreçte hedefimiz 5 yıllık tam akreditasyon belgesini almak. Bu başarının elde edilmesinde emeği geçen başta kalite kurulumuz olmak üzere tüm personelimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.