EĞİTİM - 12 Ağustos 2018 Pazar 18:42

Bursa Büyükşehir’den üniversite adaylarına tercih desteği

A
A
A
Bursa Büyükşehir’den üniversite adaylarına tercih desteği

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından, kent merkezinde oluşturulan ‘Üniversite Tercih Rehberlik Noktaları’, öğrencilere, geleceklerini şekillendirecek seçimi yaparken de büyük destek verdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından, kent merkezinde oluşturulan ‘Üniversite Tercih Rehberlik Noktaları’, öğrencilere, geleceklerini şekillendirecek seçimi yaparken de büyük destek verdi.


Liseyi ve ardından sınav maratonunu tamamlayan öğrenciler, üniversite hayatları için tercihlerini yapmaya devam ediyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi de öğrencilere geleceklerini belirleyecek bu tercihlerde yol gösterici olabilmek için kolları sıvadı. 11-12 Ağustos tarihlerinde Kent Meydanı, Ulucami Orhangazi Parkı ve Görükle’de oluşturulan noktalarda 12 rehber öğretmen aracılığıyla öğrencilere tercihleriyle ilgili profesyonel destek verildi.



“Gençler en büyük zenginliğimiz”


Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türkiye’nin genç bir nüfusa sahip olduğunu belirterek, “Gençler, bizim en büyük zenginliğimizdir. Yarınlarımızın teminatı gençlerimizin önünü açmak, onların yarınlara hazırlanmasına destek vermek en önemli görevlerimizdendir” dedi.


Sınav maratonunun bittiğini, şimdi ise öğrencilerin ve ailelerin daha büyük heyecanla zorlu tercih sürecinde olduğunu hatırlatan Başkan Aktaş, “Bu süreç gençlerimizin geleceğini belirleyecek olan bir viraj. Tercih süreci profesyonel destek alınarak geçilmesi gereken bir aşama. Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de öğrenci kardeşlerimize yardımcı olmak için tercih danışma noktaları oluşturduk. Bu noktalarda 12 rehber öğretmenimiz cumartesi ve pazar günleri boyunca öğrencilere tercihlerinde yol gösterici oldular” diye konuştu.


Tüm öğrencilere üniversite hayatlarında başarılar dileyen Başkan Aktaş, gençlerin iyi birer gelecek yaşamaları gerektiğini de sözlerine ekledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 19 ilde düzenlenen "SİBERGÖZ-38" operasyonlarında 51 şüpheli yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 19 ilde nitelikli dolandırıcılık suçuna yönelik jandarma tarafından düzenlenen "SİBERGÖZ-38" operasyonlarında 51 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 19 ilde nitelikli dolandırıcılık suçuna yönelik jandarma tarafından düzenlenen "SİBERGÖZ-38" operasyonlarında 51 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Paylaşımında operasyonun, Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde İl Jandarma Komutanlıklarınca Şırnak, Mersin, İstanbul, Ankara, Denizli, Adana, Muğla, Hatay, Batman, İzmir, Gaziantep, Niğde, Sakarya, Manisa, Diyarbakır, Kütahya, Trabzon, Siirt ve Malatya’da düzenlendiğini ifade eden Yerlikaya, il il şu bilgileri paylaştı: "Şırnak İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğünce yapılan ortak çalışma sonucu, Şırnak merkezli Mersin, İstanbul, Ankara, Denizli, Adana, Muğla, Hatay, Batman, İzmir, Gaziantep, Niğde ve Sakarya’da düzenlenen operasyonlarda; internet siteleri üzerinden sahte araç ilanı, kiralık villa ve yüksek kazançlı yatırım vaadiyle vatandaşlarımızı dolandırarak haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 32 şüpheli yakalandı. Manisa İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Manisa merkezli Adana, Mersin, Muğla, Gaziantep, Diyarbakır, Kütahya ve Trabzon’da düzenlenen operasyonlarda, yüksek kazançlı yatırım vaadiyle forex üzerinden vatandaşlarımızı dolandırarak haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 13 şüpheli yakalandı. Siirt İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucunda Siirt merkezli Adana ve İstanbul’da düzenlenen operasyonlarda, sosyal medya platformları üzerinden vatandaşlarımızın kişisel verilerini elde edip ’FETÖ silahlı terör örgütüne adınız karıştı’ iddiası ile vatandaşlarımızı dolandırarak haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 3 şüpheli yakalandı. Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Diyarbakır merkezli Denizli, Malatya ve İstanbul’da düzenlenen operasyonlarda; internet sitesi üzerinden ’sahte araç ilanı’ ile vatandaşlarımızı dolandırarak haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 3 şüpheli yakalandı." Bakan Yerlikaya, yapılan ilk belirlemelere göre şüphelilerin banka hesaplarında 62 milyon Türk Lirası tutarında para hareketliliği tespit ettiklerini kaydetti. Yapılan operasyon sonucu ise çok sayıda cep telefonu, bilgisayar ve kredi kartına el konuldu.