ASAYİŞ - 18 Ekim 2018 Perşembe 21:48

Hamile atı sokak ortasına ölüme terk ettiler

A
A
A
Hamile atı sokak ortasına ölüme terk ettiler

Bursa’nın İnegöl ilçesinde hamile olan at sokak ortasına ölüme terk edildi.

Bursa’nın İnegöl ilçesinde hamile olan at sokak ortasına ölüme terk edildi. Yerde yatan sahipsiz at belediye ekipleri tarafından hayvan barınağına götürüldü.


Edinilen bilgiye göre olay, Ertuğrulgazi mahallesi Zincirlikuyu Caddesi’nde meydana geldi. Yol ortasında yatan bir atın olduğunu ihbarı üzerine trafik ekipleri olay yerine gelerek önlemler aldı. İlk görünüşte bir aracın çarptığı düşünülen olayda gerçek sonradan ortaya çıktı. Trafik ekipleri olay yerinde gerekli önlemler alarak durumu belediye ekiplerine haber verdi. Atın bulunduğu alana gelen İnegöl Belediyesi hayvan barınağı ekipleri atı düştüğü yerden kaldırmaya çalıştı. Ancak bundan başarılı olamayınca olay yerine kepçe ve veteriner ekip çağrıldı. Ekipler gelene kadar yoldan geçen vatandaş atı kaldırmak için uzun süre uğraş verdi. İhbar üzerine gelen İnegöl Belediyesi Veteriner Müdürü Mesut Karıman ata sakinleştirici iğne yaptı. Daha sonra yaptığı kontrollerde atın gebe olduğu ve doğum yapmak üzere olduğunu tespit etti. Atın başına getirilen sular dökülerek kaldırmayı deneyen ekipler başarısız oldu. Son çare alt gelen kepçeye yüklenerek cadde ortasından kaldırılıp İnegöl Belediyesi hayvan bakım merkezine götürüldü. Kontrollü bir şekilde verilen trafik ise tekrar açıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.