EĞİTİM - 19 Ekim 2018 Cuma 10:53

Uludağ Üniversitesi’nden ‘AR-GE bileziği’

A
A
A
Uludağ Üniversitesi’nden ‘AR-GE  bileziği’

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin AR-GE yapan sektörlerin personel ihtiyacını karşılamaya yönelik olarak üç yıl önce başlattığı “AR-GE personeli yetiştirme programları” genişleyerek sürüyor.

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin AR-GE yapan sektörlerin personel ihtiyacını karşılamaya yönelik olarak üç yıl önce başlattığı “AR-GE personeli yetiştirme programları” genişleyerek sürüyor.


İlk yıl sadece savunma sanayii alanında AR-GE personeli yetiştiren üniversite, sektörlerden gelen talepler üzerine otomotiv, gıda, tekstil, makine, mimarlık-tasarım konularında da AR-GE eğitimi vermeye başladı.


Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Bursa Uludağ Üniversitesi’nin YÖK tarafından 16 araştırma üniversitesinden biri olarak belirlendiğini hatırlatarak, bu çerçevede üniversite-sanayi iş birliğine daha fazla katkı koymak için çalıştıklarını ve AR-GE personeli ihtiyacı olan sanayiye vasıflı eleman yetiştirdiklerini söyledi.


Ulcay, bu programlarla öğrencilerin meslekî sağlarken aynı zamanda ARGE faaliyetleri için de yetiştirdiklerini kaydetti.


Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARMER) tarafından organize edilen AR-GE personeli yetiştirme programına, mezun durumundaki son sınıf öğrencileriyle ders aşamasındaki yüksek lisans öğrencileri başvurabiliyor.


Öğrenciler normal ders programlarını engellemeyecek şekilde hafta sonları olmak üzere toplam 150 saat ücretsiz eğitim alıyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne gastronomi ödülü Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin sahip olduğu zengin mutfak kültürünü turizme kazandırmak amacıyla yaptığı çalışmalar dolayısıyla Gastro Bursa Dergisi tarafından ödüle layık görüldü. Osmanlı saray mutfağının doğduğu şehir olan ve günümüz gastronomi lezzetlerinin önemli duraklarından olan Bursa’nın tescilli lezzetlerini dünyaya duyurmak amacıyla önemli çalışmalara imza atan Bursa Büyükşehir Belediyesi, sektörün bileşenlerine desteklerini de sürdürüyor. Gastro Bursa Dergisi tarafından düzenlenen ‘Dergiye Değer Katanlar’ töreninde, Bursa Büyükşehir Belediyesi de ödüle layık görüldü. Şehir yöneticileri, kamu kurumlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gastronomi turizmi bileşenleri ve sosyal medya fenomenlerinin katıldığı geceye, Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız katıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız, ödülünü Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni İhsan Önder Uçar’ın elinden aldı. “Marmara’da ilk sıradayız” Bursa’nın, Türkiye’nin köklü tarihini ve kültürel zenginliğini en iyi şekilde temsil eden şehirlerden biri olduğunu söyleyen Mehmet Yıldız, “Şehrimizin lezzetli yemekleri, tarih boyunca yaşanan göçler ve kültürel etkileşimlerle birleşerek benzersiz bir çeşitliliğe dönüşmüştür. Bursa kebabı, İnegöl köfte, Mustafakemalpaşa tatlısı, pideli köfte, cevizli lokum, tahinli pide, cendere baklavası, Bağdat hurma tatlısı ve kestane şekeri Bursa ile anılan lezzetlerden bazıları. Şehrimizde coğrafi işaretle tescil edilmiş 30 farklı kategoride ürün ve yemek bulunması, Bursa’mızın tarım ve gıda alanındaki zenginliğini ve kalitesini de gözler önüne sermektedir. Bir lokmanın içinde binlerce yılın hikâyesi gizlidir. Sahip olduğumuz coğrafi işaret sayısıyla Marmara Bölgesi’nde ilk sırada yer alıyoruz. Şehrin marka değerini yukarılara taşıyan çalışmalarımızı Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak devam ettireceğiz. Bursa’yı dünyanın önemli gastronomi merkezlerinden birisi hâline getirmek istiyoruz” dedi. Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Araştırmacı-Yazar İhsan Önder Uçar ise, gastronomi turizmiyle ilgili bütün birleşenleri bir araya getirmek ve Bursa’daki gastronomi turizminin sıkıntılarının konuşulması amacıyla dergiyi kaleme aldıklarını ifade etti. Bursa mutfağının çok zengin olduğunu dile getiren Uçar, dergiyle Bursa gastronomisine ve gastronomi turizmine değer katmak istediklerini belirtti.