ASAYİŞ - 08 Kasım 2018 Perşembe 17:13

Hayat çalan hırsız tutuklandı

A
A
A
Hayat çalan hırsız tutuklandı

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde lösemili çocuklar yararına iş yerlerine konulan 5 bağış kutusunu çalan hırsızlardan birisi yakalanarak tutuklandı.

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde lösemili çocuklar yararına iş yerlerine konulan 5 bağış kutusunu çalan hırsızlardan birisi yakalanarak tutuklandı.


Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Yan-Dol ekipleri, bir haftadır peşinde olduğu şüphelilerden 27 yaşındaki Ş.K.’yı doksana yakın inceledikleri güvenlik kamerasının ardından yerini tespit ederek yakalamayı başardı. Şüpheli Ş.K.’nın daha evvel de hırsızlık suçlarından kaydı olduğu öğrenildi. Bekar ve işsiz olan Ş.K.’nın emniyetteki sorgusunda, ’’Uyuşturucu almak için mi çaldın’’ sorusuna karşılık bu suçlamayı kabul etmediği öğrenildi. Hırsızlık suçundan işlem yapılan Ş.K. ise emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Ş.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Polis ekipleri eşkalini belirledikleri diğer şüpheliyi arıyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Teknoloji ile buluşan kütüphanede okurlar tarihe yolculuk yapıyor Çorum’da yapay zeka ve ’VR’ gözlüklerle buluşturulan halk kütüphanesini ziyaret eden okurlar, yapay zeka sayesinde yazarların hayatlarına şahit olabilirken ve büyük sanat eserlerini de 3 boyutlu olarak inceleme fırsatı buluyor. Çorum İl Halk Kütüphanesi, “Akıllı Kitap Teknolojisi” ile buluştu. Kütüphanedeki akıllı cihazlar ve "VR" gözlükleri kullanan okurlar, yazarları yakından görüyor, onlara sesli ve yazılı olarak sordukları sorulara yapay zeka ile cevap alabiliyor. Gözlükler sayesinde dünyaca ünlü ressamların eserlerini 3 boyutlu olarak görme fırsatı bulan okurlar, akıllı kitaplarda yer alan eğitimler sayesinde de kişisel gelişimlerine katkı sağlıyor. Kütüphaneye gelen vatandaşlar teknoloji sayesinde önemli bilgiler edindiklerini söyledi. İl Halk Kütüphanesi Müdürü Galip Çağatay Kayan, dünyada ilk kez yerli yazılımcı ve yayıncılar tarafından geliştirilen “akıllı kitap teknolojisi” sayesinde artık okurların, il halk kütüphanesinden aldıkları referans kodları ve kütüphanede yer alan ayaklı panodaki kod sayesinde dijital üyelik oluşturabildiğini söyledi. Okurların yazarları yakından görerek, onlarla konuşabildiğini, kitaplarını okuyup, istedikleri takdirde sesli olarak dinleyebildiklerini anlatan Kayan, “Ayrıca bu sayede okurlar yazarların, hayatlarına dair nesneleri, yapıları ve anları 3 boyutlu olarak sanal gerçeklik ortamında görebiliyorlar. Sistem sayesinde kullanıcılar isterlerse burada özel hocalar tarafından hazırlanan eğitimleri izleyebiliyor ve resim galerisi sayesinde dünyaca meşhur birçok resmi yapay zeka sayesinde o resimlerin içerisindeymiş gibi gerçekçi bir şekilde deneyimleyebiliyor” dedi. Yalnızca kamu kurum ve kuruluşlarına hizmet veren teknoloji tüm kullanıcıların sistemin tüm eğitici ve yenilikçi özelliklerini kullanabildiğini açıklayan Kayan, “Telefon doğrulaması ve kişiye özel üyelikle çalışan sistem. Aynı zamanda yılda üç kez yeni teknolojilerle güncellenerek kullanıcılara sürekli gelişen bir deneyim sunuyor. Teknoloji şu anda İl Halk Kütüphaneleri ve Rami Kütüphanesinde kullanılıyor” diye konuştu. Akıllı kitap teknolojisini deneyimleyen Derya Ersoy ise “Çok sevdiğim yazarların eserlerini yakından inceleme fırsatı buldum. Daha önce kütüphanelere sadece ders çalışmak için geliyordum, sadece ders çalışmak için gelindiğini düşünüyordum. Ama uygulama sayesinde hem edebiyat hem sanat tarihine yolculuk yaptım. Bu fırsatı veren İl Halk Kütüphanesi yetkilerine teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Eskişehir Taze balıklar geliyor, ancak fiyatlar yükseldi Eskişehir’deki balıkçı esnafı, havaların ısınmasıyla taze balıkların olmasına rağmen satışlarının azaldığını ve taze balıkların fiyatlarının artığını belirtti. Son günlerde kent genelinde etkili olan sıcak hava nedeniyle balık tezgâhlarında balık olmasına rağmen satışlarda azalma olduğu belirtildi. Balıkçı esnaf İbrahim Önge, 15 Nisan’da büyük teknelerin avlanmasının yasaklandığını, ancak küçük teknelerin avlanmaya devam ettiğini bu yüzden balık çeşidinin olduğunu ifade etti. Taze balık fiyatlarında yükselme olduğunu anlatan Taşbaşı çarşısında balıkçı esnafı İbrahim Önge “Nisan ayının gelmesiyle balık sezonu kapandı. Büyük gemiler yasaklanıyor. Ancak küçük kayıklar avlamaya devam ediyor. Bu şekilde olunca küçük kayıklardan da az balık çıkıyor. Hal böyle olunca da balık fiyatları biraz yükseliyor. Ama sürekli taze balık geliyor. Nerdeyse her gün, ya da iki günde bir taze balıklar geliyor. Eskişehir’de birçok lokanta ve restoranlara taze balık veriyoruz ve sürekli bir sirkülasyon oluyor. Balık fiyatlarında levrek, somon, palamut ve çuprada bir değişiklik yok, ancak küçük balıklarda artış oldu. Hamsi, istavrit, mezgit ve lüfer gibi balıkların fiyatları arttı. Hamsi 200 lira, istavrit 200 lira, sardalye 150 lira, levrek 250 lira, çupra 250 lira, Norveç soman 600 lira, yerli soman 350 liraya satılıyor. Vatandaşlarımızın talebi devam ediyor ancak fiyatların yükselmesi ve sezonun kapanmasıyla satışlarımız durgunlaştı” dedi.