ASAYİŞ - 13 Kasım 2018 Salı 15:29

Zehir tacirleri nefes kesen kovalamacayla yakalandı

A
A
A
Zehir tacirleri nefes kesen kovalamacayla yakalandı

Bursa’da otomobilleriyle kaçan zehir tacirleri polis tarafından nefes kesen kovalacama sonrası yakalandı.

Bursa’da otomobilleriyle kaçan zehir tacirleri polis tarafından nefes kesen kovalacama sonrası yakalandı.


Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 16 plakalı bir araca satışa hazır vaziyette paketlenmiş uyuşturucu madde yüklendiği bilgisini aldı. Harekete geçen narkotik ekipleri şüphelilerin bulunduğu aracı takibe aldı. Polis ekiplerini fark eden H.I. ve M.S. araçlarıyla kaçmaya başladı. Polis ekipleri kovalamaca sonrası iki şüpheliyi kıskıvrak yakaladı. Aracın gizli bölmelerine yerleştirilmiş 70 gram paketlenmiş metamfetamin, 90 adet kilitli şeffaf poşet ve uyuşturucu satışından elde edildiği belirlenen 2 bin 500 lira ele geçirildi. Şüpheliler H.I. ve M.S. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Off-road aracı böyle devrildi Düzce’de gerçekleştirilen off-road festivalinde parkura giren bir aracın su etabında devrildiği anlar saniye saniye dron kamerasına yansıdı. Aracı devrilen yarışçı, "Alışık olduğumuz için bu işten zevk alıyoruz. Benim için bir problem yok. Çok keyif aldık" dedi. Düzce Safari Off-Road Kulübü (DÜSOF) tarafından düzenlenen festivalde adrenalin dolu anlar yaşandı. Ekstrem etabında heyecan yükselirken, parkura giren Fatih Mercan idaresindeki araç su etabında devrildi. O anlar dron kamerasına yansıdı. Devrilen aracın kurtarılmasının ardından sürücü yeniden parkura girerek yarışa devam etti. "En güzel gösteriyi biz yaptık" Yarışın güzel başladığını söyleyen Fatih Mercan, "Zaman zaman yağmur yağmasına rağmen güzel bir hava var. Zaten bizim sevdiğimiz havalar. Yarışlar da parkur da çok güzel. Gösteriler çok iyi oldu. En güzel gösteriyi de bizim yaptığımızı düşünüyoruz" dedi. "Çok keyif aldık" Mercan, aracının devrildiğine de dikkat çekerek, "Güzel bir devrilme oldu. Biz bu devrilmeden zevk alıyoruz. Bilenler beni tanırlar, ben bu parkurda Türkiye’nin en uzun uçuşunu gerçekleştirdim. Burada da yine akrobasi hareketi yapmayı düşünüyordum. Bazı arkadaşlarımızın ’Ben devrilsem mi?’ diye bir düşüncesi vardı. Ben ’Aracı devireceğim’ dedim ve devirdim. Alışık olduğumuz için bu işten zevk alıyoruz. Benim için bir problem yok. Çok keyif aldık. Seyircilere de inşallah keyif vermişizdir" şeklinde konuştu.
Manisa Salihli’nin bir mahallesi daha kesintisiz içme suyuna kavuştu MASKİ Genel Müdürlüğü, Salihli ilçesine bağlı Ortaköy Mahallesinin su yetersizliği sorununa kökten çözüm getirmek ve mahalleye ulaşan içme suyunun daha verimli ve kesintisiz olması amacıyla sondaj çalışması yaptı. Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, küresel ısınma ve iklim değişikliğine bağlı olarak yaşanan susuzluk problemine rağmen il geneline yeterli, verimli ve kesintisiz içme suyu ulaştırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda İçme Suyu Dairesi Başkanlığı ekipleri, Salihli ilçesine bağlı Ortaköy Mahallesinin özellikle yaz aylarında yaşanan su yetersizliği sorununu çözmek ve hanelere ulaşan içme suyunun verimini artırmak amacıyla sondaj çalışması gerçekleştirdi. 300 metre derinlikten suya ulaşıldı Sondaj çalışması kapsamında, zeminin jeolojik yapısına bağlı olarak farklı noktalardan gelen kayaçların çatlakları arasından gelen suyla beslenen 300 metre derinliğindeki içme suyu kuyusundan saatte 7,2 ton verime ulaşıldı ve mahallenin içme suyu sıkıntısı çözüme kavuşturuldu. Kuyudan alınan su numunesi teste gönderildi. Olumlu sonuç alındığı takdirde gerekli bağlantı çalışmalarına başlanacak. Muhtar Emin Uslu: “Ferdi Zeyrek Başkanıma teşekkür ediyorum” Mahalle muhtarı Emin Uslu, “Mahallemiz çok geniş bir alana yerleşmiş olduğundan su yeterli olmuyordu. Arıza meydana geliyordu. Sıkıntılarımız çoktu. Sondaj çalışması yapıldı. Yeterli suya ulaşıldı. Bu çalışmaya onay veren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Mimar Ferdi Zeyrek’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” “Yeterli içme suyuna kavuşacağız” Mahalle sakini, Ramazan Güçyenen, “Mahallemizde özellikle yaz aylarında su sıkıntısı çekiyorduk. Mahallemiz dağınık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Mimar Ferdi Zeyrek tarafından onay verildi. Sondaj çalışması yapıldı. Suyumuz da yeterli. İnşallah depomuz da yapılacak, suyumuza kavuşacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
Mersin Yazar İpek Ongun, Mersin’de hayranlarıyla buluştu Mersin Büyükşehir Belediyesi, yazar İpek Ongun’u ‘Adab-ı Muaşeret Söyleşisi’nde kız çocuklarıyla buluşturdu. Her yaştan kadının ve kız çocuklarının yoğun ilgi gösterdiği söyleşide Ongun, temiz ve düzenli kıyafet giymenin, dış görünüşe dikkat etmenin ve teşekkür etmek ile özür dilemenin önemine değinen değerli tavsiyeler verdi. Ongun’u dikkatle dinleyen hayranları, söyleşinin sonunda merak ettiklerini sordu ve kitaplarını imzalattı. “Gençlerimize güveniyorum, güzel şeyler olacağına da inanıyorum” Keyifli bir söyleşi geçirdiklerini kaydeden yazar İpek Ongun, “Katılımcılar söyleşiyi ilgiyle dinlediler, güzel sorular geldi. Onun için çok mutluyum. Aslında sadece genç kızları bekliyordum, hatta daha ziyade kırsal kesimden genç kızları bekliyordum. Ama her yaştan genç vardı” sözlerine yer verdi. Kendisine olan ilginin günden güne artmasına sevindiğini de kaydeden Ongun, “Bu beni çok mutlu ediyor. Demek ki yaptığım şeyler seviliyor, beğeniliyor, işe yarıyor diye düşünüyorum” dedi. Sevenleriyle buluşmak için bu tür etkinliklerin daha da artmasını istediğini belirten Ongun son olarak, “Gençlerimize güveniyorum, güzel şeyler olacağına da inanıyorum. Onun için onlara şans diliyorum ve her şey onların gönlünce olsun, yüzleri hep gülsün” şeklinde konuştu. “Kadınların sosyal hayata katılımı bizler için çok önemli” Ongun’un çocukluk ve gençlik yıllarının yazarı olduğunu belirten Kadın Şube Müdürü Edibe Sahil, “Bugün Ongun’u gençlerle, genç kadınlarla, çocuklarla buluşturduk. Bizlere çok değerli tavsiyeler verdi. Bir adabı muaşeret söyleşisi gerçekleştirdik” dedi. Her yaştan hayranının katılım gösterdiğinin altını çizen Sahil, “Hem çocuklarımızın hem de annelerimizin tanıdığı çok değerli bir kişilik. Bugün onlarla beraber bir aradaydık. Bu tarz etkinliklere her zaman devam edeceğiz” diye konuştu.