SAĞLIK - 16 Ocak 2019 Çarşamba 12:04

Prof. Dr. Kılıçarslan Türk Üroloji Derneği Başkanı oldu

A
A
A
Prof. Dr. Kılıçarslan Türk Üroloji Derneği Başkanı oldu

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Kılıçarslan, Türk Üroloji Derneği başkanlığına seçildi.


BUÜ Tıp Fakültesi’nden mezun olan ve 2005 yılından itibaren Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı’nda görevini sürdüren Prof. Dr. Hakan Kılıçarslan, önceki ay yapılan genel kurul ile Türk Üroloji Derneği’nin yönetim kurulu başkanlığı görevine getirildi. Yaptığı başarılı çalışmalar ile BUÜ Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı’nın adını Türkiye ve yurtdışında duyurmayı başaran akademisyenlerden birisi olan Prof. Dr. Hakan Kılıçarslan, 2018 yılı Aralık ayında yapılan seçimler ile Türk Üroloji Derneği Başkanı oldu.


BUÜ Tıp Fakültesi’nde 14 yıldır görev yapan Prof. Dr. Hakan Kılıçarslan, yapılan genel kurul ile göreve geldiklerini ve bu süreçte derneğe en iyi şekilde hizmet vermeye çalışacaklarını söyledi. Yönetiminde yer alan bütün arkadaşlarına minnettâr olduğunu açıklayan Kılıçarslan, bu güvene lâyık olacak çalışmalar ortaya koyacaklarını belirtti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir ESOGÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Müftüoğlu, ‘Salih Amel’i anlattı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Müftüoğlu, Eskişehir’ de bir konferans salonun da ‘Salih Amel Nedir’ konulu söyleşi verdi. Eskişehir Mezunları ve Eskişehir’den Yetişenler Vakfı (ESVAK) Eskişehir Şubesi Başkanı Dt. Ozan Köroğlu tarafından söyleyişi organize edildi. ESOGÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Müftüoğlu ‘Salih Amel Nedir’ konulu söyleşisiyle katılımcıların ilgisini topladı. Programa, Esvak Merkez Mütevelli Heyeti Üyeleri, Osmanlı Ocakları, Hamidiye Ocakları, Kızılelma Turan Derneği ve Anfibir Grubu Başkanları katıldı. ESOGÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Müftüoğlu ‘Salih Amel Nedir’ konulu söyleşisinde yaptığı konuşmasında, "Salih Amel’, Kur’an da imanla birlikte ele alınan bir kavramdır. İman etmiş kişilerin özelliği olarak zikredilen bir kavramdır. Salah kökü Kur’an da hem onu yapan kişiyi nitelendiren hem de yapılan davranışları tanımlayan bir sıfat olarak karşımıza çıkar. Salih sıfatı, kişi için kullanırsa kendi halini düzelten ve karşısındakilerin örnek alabilecekleri düzeyde iyi yaşayan kişi anlamına gelir. ‘Salih Amel’in karşıt anlamlısı ‘su-İ amel’ yani kötü ameldir. Kendi istek ve hevasını insan öne çıkartınca bazı şeyler yanlış gider. Bunların düzenletilmesi için ‘Salih Amellere’ ihtiyaç vardır. İnsan hem iyilikler yapma kapasitesine sahiptir, hem de açgözlü tamahkârdır. Şeytana uyup Allah’ın koyduğu bu düzeni bozma potansiyeli vardır. Bu yüzden insanlık, peygamberlerle uyarılmıştır. Salih Amel’in ortaya çıkması için kişinin iman etmesi gereklidir. İman eden kişi, kayıtsız şartsız Allah’ın bize dair kararlarına uymalıdır. İman etmeden de iyi şeyler yapabilir ama, iman etmeyenlerin ürettikleri iyilikler ‘Salih Amel kapsamına girmez" dedi. Program sonunda, ESOGÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Müftüoğlu’na plaket takdim edildi.