YEREL HABERLER - 31 Aralık 2011 Cumartesi 12:09

BÜYÜKŞEHİRİN HASAT DÖNEMİ

A
A
A
BÜYÜKŞEHİRİN HASAT DÖNEMİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bugüne kadar 900’ün üzerinde projeye imza atılırken, önemli ölçüde tamamlanan projeler 2012 yılında bir bir Bursalılarla buluşacak. Yeni yılı Bursa için ‘hasat dönemi’ olarak değerlendiren Başkan Altepe, stadyum ve belediye binası gibi yapıların yeni yılda iyice gün yüzüne çıkacağını, Türkiye’nin ilk yerli tramvayının da artık sahaya çıkacağını söyledi.
Bursa’yı ulaşımdan spora, altyapıdan tarihi ve kültürel mirasa kadar her alanda geleceğe taşımakta kararlı olan Büyükşehir Belediyesi, bu amaçla geliştirilen 900’ün üzerindeki projede sonuç almaya başlıyor. Yerel yönetimlerde ilk iki yılın proje üretmekle, üçüncü yılın ise uygulamalara başlamakla geçtiğini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Başlattığımız projelerden tamamlananları hiç bekletmeden halkımızın kullanımına açıyoruz. Proje çalışmaları uzun süreç gerektiren stadyum, yeni belediye binası, bilim teknoloji merkezi gibi anıtsal yapılarımız da 2012 yılı içinde büyük ölçüde ortaya çıkmış olacak” dedi.
Büyükşehir Belediyesi’nin bu döneme damgasını vuracak en önemli projelerinden biri olan stadyum inşaatında bugüne kadar ağırlıklı olarak süren altyapı çalışmaları, yeni yılda yer üstünde kendini gösterecek. Çalışmaların gece de sürdürülmesi amacıyla inşaat alanının çevresi aydınlatılırken, gece gündüz ayrımının ortadan kaldırıldığı inşaat alanında 14’ü mühendis, toplam 180 personel, 2 vardiya halinde 24 saat aralıksız çalışıyor. İnşaat sahasına kurulan betan santrali sayesinde beton dökme işlemlerinde de zamandan kazanılırken, yeni yıl tribünlerin yükselmeye başladığı yıl olacak. Bursa’ya prestij katacak olan stadyumun 2012 yılı sonlarına kadar önemli ölçüde tamamlanması planlanırken, 45 bin kişi kapasiteli stadyumda uluslararası tüm müsabakalar oynanabilecek.
Halen 1879 yılında Vali Ahmet Vefik Paşa tarafından yapılan tarihi binada hizmet veren Büyükşehir Belediyesi’nin eski sebze halinin bulunduğu alanda inşaatını sürdürdüğü yeni belediye binası da yeni yılda önemli ölçüde tamamlanacak. İhale sürecinde yaşanan bürokratik ve teknik aksaklıklar nedeniyle yaşanan gecikmelerin 2012 yılı içindeki yoğun iş temposu ile telafi edilmesi hedefleniyor. Yaklaşık 45 bin metrekare inşaat alanında 4 bloktan oluşacak ve poliklinik, çok amaçlı salonlar, kafeterya ve kapalı otoparkın da bulunacağı yeni bina, aynı zamanda kendi elektrik enerjini üretecek teknolojiye sahip olmasıyla dikkat çekiyor.
Bursaray’ın Görükle ve Emek ile buluşmasının ardından raylı sistem yatırımları tamamen kentin doğusuna kaydırılırken, yeni yıl rayların Kestel ile buluştuğu yıl olacak. Erikli lambalarının devamında yer almakta olup kazı çalışmalarında yüzde 60 seviyesine gelinirken, önümüzdeki günlerde betonarme imalatlarına başlanılacak. Mevcut Otosansit kavşağına benzer şekilde tasarlanan Esenevler kavşak yapısı kazı imalatlarının yüzde 85’i tamamlanırken, betonarme çalışmaları yüzde 35 seviyesine geldi. Esenevler Kavşağı ile Otosansit Kavşağı arasında yer alan üçüncü istasyonda kazı çalışmalarının yüzde 70’i tamamlanırken, betonarme imalatları hızla devam ediyor. 2012 yılının ikinci yarısında kentin doğusunda yaşayan vatandaşlar rayların döşenmeye başladığına tanık olacağını belirten Başkan Altepe, “Kestel hattı, bir dönemde ihalesi yapılıp, tamamlanan ilk hat olacak. Bu hizmeti Bursa’ya kazandırmak da bizlere nasıp oluyor. Bu dönem Kestel ile Görükle’yi raylarla birbirine bağlayacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Tarihi ve kültürel miras çalışmaların da 2012 yılının sonuç alma yılı olacağını kaydeden Başkan Altepe, geçtiğimiz günlerde restorasyonu tamamlanan Kütahya Han’ın hizmete açıldığını hatırlattı. Restorasyonu tamamlanan Mahkeme Hamamı’nın yeni yılın ilk haftalarında kullanıma açılacağını kaydeden Başkan Altepe, “Kayıhan Hamamı, Eskişehir Hanı, Bursa surları gibi birçok çalışmamamız da tamamlanma aşamasına geldi. 2012 yılı, Bursa’nın tarihiyle kucaklaştığı ve turizmde var olduğunu gösterdiği bir yıl olacak” diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi tarafından proje çalışmaları tamamlanan park, meydan ve sosyal tesis çalışmaları yeni yılda Bursalıların kullanımına açılıyor. Yaklaşık 510 bin metrekare alanıyla Bursa’nın en büyük kent parkı olan Hüdavendigar kent Parkı, ilkbaharda bölge halkının buluşma noktası haline gelecek. Bunun yanında da merkeze bağlı ilçeler de yeni meydanlara kavuşuyor. Tamamlanma aşamasına gelen Güzelyalı Meydanı yeni yılda ilçeye kazandırılacak. Yıldırım’a vizyon katacak Gökdere Spor ve Eğlence Parkı projesi de yeni yılla birlikte start alıyor. İçinde 180 metrelik döner kulesi, açık hava tiyatrosu, gök bilimleri merkezi, spor alanları, sosyal tesisleri ve aquaparklar bulunan alan sadece Yıldırım’ın değil Bursa’nın yeni çekim merkezi oluyor. ‘Yeşil Bursa’ hedefinden taviz vermeyeceklerinin altını çizen Başkan Altepe, “Halkımıza nefes alacak alanlar kazandırmakta kararlıyız. Küçük Kumla’da yıkımını tamamladığımız bina meydana dönüştürülüyor. Bunun yanında Gemlik’in hakim noktası olan Körfez manzaralı Atatepe’de sosyal tesis inşaatımızı yeni yılda başlatıyoruz” dedi.
Öğrencilerin beden eğitimi derslerinde sağlıksız ortamlarda spor yapmalarının önüne geçme hedefi doğrultusunda yaptırılan Değirmenönü Spor Salonu, Koç İlköğretim Okulu Spor Salonu, Şehit Piyade Er Nezir Akgül İlköğretim Okulu Spor Salonu, Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi Spor Salonu, Süleyman Çelebi Lisesi Spor Salonu, Gazi Anadolu Lisesi Spor Salonu, İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi Spor Salonu ve Gemlik Spor Salonu tamamlanarak eğitimin hizmetine sunuldu. Yeni yıl okulların yanı sırada kent genelinde spor açısından tesisleşme konusunda atılım yılı olacak.Bu güne kadar 26 spor salonu, 33 futbol sahası, 9 yüzme havuzu ve muhtelif spor alanları ile bugüne kadar 90’ın üzerinde spor projesinin startını veren Büyükşehir Belediyesi, Atıcılar Spor Kompleksi, Vatan Mahallesi Spor Tesisleri, Şahin Başol Spor Tesisleri, Ertuğrulgazi Mesken Spor Tesisleri, Şükraniye Spor Tesisleri, Arabayatağı Spor Tesisleri yeni yılın ilk aylarında hizmete açılacak. Bunun yanında Fethiye Spor Tesisleri ve Hürriyet Spor Tesisleri de yeni yılın prestij projeleri arasında yer alacak.
Erikli Yüzme Havuzu, Kestel ve Gürsu Yüzme Havuzları, Esenevler Karate Spor Salonu gibi tesisler de yeni yılda Bursalıların hizmetine açılacak.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Aynı eğlence merkezinde arka arkaya silahlı saldırı: 2 günde 2 yaralı Bursa’da Podyum Park Eğlence Merkezi’nde çıkan silahlı kavgada güvenlik görevlisi olarak çalışan 26 yaşındaki genç bacağından vuruldu. Yaralı, ambulans ile hastaneye kaldırılırken, aynı mekanda çalışan güvenlik görevlileri ise olay yerinden görüntü alan İhlas Haber Ajansı muhabirini darp etti. Olay, merkez Nilüfer ilçesinde bulunan Podyum Park Eğlence Merkezi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Klarnet isimli bir eğlence mekanında güvenlik çalışan olarak çalışan Murat Enes K. (26), arasında husumet olan kişiyle mekan kapısında karşılaşınca aralarında sözlü tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma kavgaya dönüşünce saldırgan, Murat Enes K.’yi yanında taşıdığı silah ile bacağından vurdu. Panikleyen vatandaşlar kaçışırken, durum 112 ekiplerine bildirildi. İhbar üzerine bölgeye gelen sağlık ekipleri, yaralıya yaptığı ilk müdahale sonrası Çekirge Devlet Hastanesine sevk etti. Olay yerine gelen basın mensubunu darp ettiler Yaşanan hadise sonrası, olay yerinde polis ekiplerinin çalışmalarını görüntüleyen İhlas Haber Ajansı muhabiri Abdullah Bozkurt ise aynı mekanda çalışan özel güvenliklerin saldırısına uğradı. Haber görevini yerine getiren basın mensubu yaklaşık 10 kişinin kendisini darp etmesiyle yerde kaldı. Polis ekiplerinin müdahalesiyle saldırganların elinden alınan basın mensubu ambulans ile Bursa Şehir Hastanesine sevk edildi. Aynı eğlence merkezinde arka arkaya silahlı saldırı Öte yandan Podyum Park Eğlence Merkez’inde geçtiğimiz gün de silahlı saldırı yaşanmış ve bir kişi yaralanmıştı. “Saldırganların hak ettikleri cezayı almasını bekliyoruz” Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, İHA muhabirinin görev yaptığı sırada saldırıya uğradığını üzülerek öğrendiğini belirterek kınama mesajı yayınladı. Saldırının faillerinin takipçisi olacaklarını belirten Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, "Mesleğimize ve meslektaşlarımıza yönelik çirkin saldırılara bu akşam Bursa’da bir yenisinin eklendiğini üzülerek haber aldım. Edindiğimiz bilgiye göre, İhlas Haber Ajansı muhabiri genç meslektaşımız Abdullah Bozkurt, Podyum Park’ta meydana gelen bir olay hakkında bilgi toplarken Klarnet isimli mekanın yetkilileri ve güvenlikçileri tarafından feci şekilde dövülerek hastaneye kaldırılmış. Tek tesellimiz meslektaşımızın hayati tehlikesinin olmamasıdır. Halkın haber alma özgürlüğü adına fedakarca görev yapan meslektaşımıza ‘geçmiş olsun’ diyor, saldırganların yakalanarak hak ettikleri şekilde cezalandırılmasını bekliyoruz. Bursa Gazeteciler Cemiyeti olarak konunun takipçisi olacağız” dedi.
İzmir Göztepe taraftarları ile iş yeri çalışanları arasındaki kavgada 6 gözaltı İzmir’de, Göztepe taraftarlarından kaçarak iş yerlerine sığınan kişiyi kalabalık taraftar grubuna vermeyen iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında çıkan kavgada 6 şüpheli gözaltına alındı. Cep telefonu kamerasıyla da görüntülenen kavgada olaya karışan diğer şüphelileri yakalama çalışması başlatıldı. 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım olmuştu. Maçın bitiminden itibaren binlerce taraftar takımlarının bir üst lige çıkışını doyasıya kutlarken, akşam saatlerinde Konak Güzelyalı Mahallesi’nde kavgalar yaşandı. İddiaya göre, dün, kalabalık Göztepe taraftarının kovaladığı kimliği öğrenilemeyen bir genç, Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan bir iş yerine sığındı. Bunun üzerine iş yeri çalışanları da içeri girerek genci darp etmek isteyen taraftarlara engel oldu. Bir süre aralarında sözlü tartışma yaşanan taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasından bir anda kavga çıktı. Kavga anı cep telefonu kamerasına yansımıştı İş yeri çalışanları ile kalabalık Göztepe taraftarları arasında çıkan kavga, anbean cep telefonu ile görüntülendi. Görüntülerde; iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında sözlü tartışmanın ardından kavga çıktığı ve taraftarlar ile iş yeri çalışanlarının birbirlerine sandalye fırlattıkları, bu esnada kavganın arasına motosikletiyle dalıp bir kişiye çarpan iş yeri sahibinin ise kaskıyla çarptığı kişiye vurduğu anlar ile o esnada iş yerini önündeki masada bulunan müşterilerden küçük bir kızla yanındaki kadının kavganın ortasında kaldığı yer almıştı. Yine aynı caddede, taraftarların kendi aralarında yaptıkları bir başka kavga ve kavga esnasında kabalalık bir grubun yere düşürdükleri şahsa tekmeler attığı anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülenmişti. 6 kişi gözaltına alındı Öte yandan, motosikletiyle gelerek kavgaya dahil olan iş yeri sahibinin başından yaralandığı olayla ilgili 6 şüphelinin gözaltına alındığı ve kavgaya karışan diğer şahısları tespit etme ve yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.