EĞİTİM - 23 Eylül 2019 Pazartesi 12:20

Kaliteli teknik eğitim için proje üretmeye devam

A
A
A
Kaliteli teknik eğitim için proje üretmeye devam

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından 2019 yılı Mâlî Destek Programları kapsamında Orhangazi Yeniköy Asil Çelik ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulları’nın hazırladığı projeler toplam 1 milyon 650 bin TL’lik destek almaya uygun görüldü.

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından 2019 yılı Mâlî Destek Programları kapsamında Orhangazi Yeniköy Asil Çelik ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulları’nın hazırladığı projeler toplam 1 milyon 650 bin TL’lik destek almaya uygun görüldü.


BEBKA tarafından meslekî ve teknik eğitimin geliştirilmesi maksadıyla 2019 yılında desteklenmeye uygun görülen projeler açıklandı. Bursa Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Orhangazi Yeniköy Asil Çelik Meslek Yüksekokulu tarafından hazırlanan projeler, destek dâhiline alındı. Teknik Bilimler MYO’nun ‘Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mâlî Destek Programı’ kapsamında hazırladığı “Nitelikli Ara Eleman Yetiştirilmesine Yönelik Bursa Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Uygulamalı Eğitim Altyapısının Güçlendirilmesi” başlıklı projesi toplam 899.961 TL destek almaya hak kazandı. İki yıl sürecek projeye Bursa Sanayi Ticaret Odası (BTSO), Bursa Bebe-Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İş Adamları Derneği (BEKSİAD) ortak olarak, Emko Elektronik, Kaplanlar Soğutma, Tunca Teknik şirketleri de iştirakçi olarak destek verecekler.


Modern laboratuvar kurulacak


Orhangazi Yeniköy Asil Çelik Meslek Yüksekokulu’nun Asil Çelik San. ve Tic. A.Ş., Döktaş Dökümcülük San. ve Tic. A.Ş. ile Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte hazırladığı ‘Meslekî Eğitim Hayallerimizle Kalkınıyoruz’ başlıklı proje de BEBKA tarafından desteklenmeye uygun görüldü. 750 bin TL bütçeli proje kapsamında Orhangazi Yeniköy Asil Çelik Meslek Yüksekokulu’nda kurulacak olan Teknoloji Eğitim ve Tasarım Merkezi sayesinde, sanayinin ihtiyaç duyduğu, gelişen teknolojiyi kullanabilen ve kendini günün şartlarına göre yenileyebilen nitelikli insan gücü yetiştirilmesi planlanıyor. Proje çerçevesinde modern bir laboratuvar kurulması da hedefleniyor.


BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, her iki okulun yöneticilerini ve akademisyenlerini proje başarılarından dolayı tebrik etti. Yapılacak çalışmaların her aşamasında üniversite yönetimi olarak destek vermeye hazır olduklarını kaydeden Rektör A. Saim Kılavuz, Bursa Uludağ Üniversitesi’nin böylesi projeler ile kalkınmaya ve güçlenmeye devam edeceğini vurguladı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Yağmurlu havalarda ıslanmak istemeyen depremzede Meriç’in sesini duyan sağlıkçı Havva’dan afetzede aileye sıcak yuva Hatay’da depremin ilk günlerinde enkaz altındaki vatandaşları yaşatmak amacıyla görev alan sağlıkçı Havva Aydanur Ertuğrul, yağmurlu havada bir daha ıslanmak istemeyen 9 yaşındaki Meriç Altunay ve ailesini sıcak yuvasına kavuşturmayı başardı. Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay yerle bir olmuş, 25 bine yakın insan vefat etmişti. Afetin ilk saatlerinden itibaren Türkiye’nin dört bir yanından kurtarma ekipleri ve sağlık çalışanları bölgeye yardıma koşmuştu. Antalya İl Sağlık Müdürlüğü’nde görevli 38 yaşındaki Acil Tıp Teknisyeni Havva Aydanur Ertuğrul, asrın felaketinin ilk saatlerinden itibaren bölgedeki afetzede vatandaşları hayata tutundurmak için mücadele etti. Sağlık personeli Ertuğrul, depremin yaralarını sarmak için kurucusu olduğu Ülkem Kitap Okuyor Derneği aracılığıyla afet bölgesine 21 çadır okul açtı ve 7 bin 700’den fazla öğrenciye 100 binden fazla kitap ulaştırdı. ATT Ertuğrul, depreme Antakya ilçesi Karaali Mahallesi’nde yakalanan 9 yaşındaki Meriç Altunay ve ailesinin isteği üzerine afetzede aileye yuva yapabilmek için çalışma başlattı. Dernek aracılığıyla Altunay ailesine ev yaptırmayı başaran Ertuğrul, 2 odası ve 1 salonu olan evi Altunay ailesine teslim etti. "Yeterli maddi destek sağladığında yıl sonuna kadar 12 ev yapmayı istiyoruz" Ülkem Okuyor Derneği olarak 2’nci evi teslim ettiklerini ifade eden Ertuğrul, "Depremin 37’nci gününde çadır okul açmıştık. Bugün ev yaptığımız öğrencimiz de o çadır okula gelen ilk öğrencilerimizden biriydi. Talent ve Meriç okulu açtığımızda koşa koşa gelmişti. Bu enkazlar bir gün kalkıp Hatay normale dönecek dememize neden oldular. Biz 2 aydır ev yapıyoruz. Öğrencilerimiz ve depremzede çocuklarımızın yaşam koşullarını düzeltmeye dert edindik. Çadırda ve barakada yaşayan öğrencilerimize ev yaparak hak ettikleri yaşamları sürmelerini istiyoruz. Bu depremden en çok çocuklar etkilendi. 15 aydır baktıklarında enkaz görüyorlar. Çadırda yaşıyorlar. Deprem üzerine oyunlar kuruyorlar. O yüzden buradaki çocukların daha iyi yaşam koşullarından yaşamaları için emek veriyoruz. ‘Ülkem Okuyor Derneği’ olarak ev yapmaya devam edeceğiz. Haftaya 4 ve 5’inci evlerimizin temelini atacağız. Durmadan yorulmadan Hatay’daki son çocuğun yüzünü güldürene kadar güldürmeye devam edeceğiz. Yeterli maddi destek sağladığında yılsonuna kadar 12 ev yapmayı istiyoruz” dedi. "Yeni evim için çok heyecanlıyım ve çok mutluyum" Yeni evlerine kavuşan anne Esmeray Altunay, "Depremde evimiz yıkıldı. Çok kötü bir durumdaydık. Havva abla çocuklara mont ve ayakkabı getirmişti. Okula çağırdı. Oğlum Meriç’in doğum günüydü. O esnada Havva ablayı tanıdım. Eşimle beraber çadırdan suları dışarı atmaya çalışıyorduk. Ellerimiz, ayaklarımız ve çocuklar berbat bir haldeydi. Çocuklar sırılsıklamdı. Çocukların ayaklarında ne ayakkabı ne de çorap vardı. Yeni evim için çok heyecanlıyım. Çok mutluyum" ifadelerini kullandı.