EKONOMİ - 10 Ekim 2019 Perşembe 13:16

Rusya’nın bebe ve çocuk konfeksiyonu tercihi Bursa oldu

A
A
A
Rusya’nın bebe ve çocuk konfeksiyonu tercihi Bursa oldu

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörü temsilcileri Moskova’ya ihracat seferi yaptı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörü temsilcileri Moskova’ya ihracat seferi yaptı.


Bursa iş dünyasının ihracat odaklı büyümesine yönelik projelerini sürdüren BTSO, Türkiye’nin bebe ve çocuk konfeksiyonu sektöründe üretim üssü Bursalı firmalara yönelik önemli bir yurt dışı organizasyonuna imzâ attı. Bugüne kadar Ticari Safari ve UR-GE projeleri ile 100’ü aşkın ülkeden 25 binden fazla firma ve kurum temsilcisini Bursalı firmalarla bir araya getiren BTSO, Bebe ve Çocuk Konfeksiyonu Sektörü UR-GE Proje üyesi firmalarını Rus iş dünyası temsilcileriyle buluşturdu. Moskova’da CJF Autumn Child and Junior Fashion Fuarı ile eş zamanlı olarak ikili iş görüşmeleri etkinliği gerçekleştirildi. BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş’un heyet başkanlığında Rusya’ya giden 40’a yakın Bursalı sektör temsilcisi B2B organizasyonunda önemli işbirliklerine imza attı.


BTSO Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, Bursa’nın bebe ve çocuk konfeksiyonu sektöründe Türkiye’nin en önemli üretim üssü olduğunu söyledi. BTSO olarak sektörün ihracat odaklı büyümesine yönelik UR-GE projeleri ve yılda 2 kez düzenlenen Junioshow Fuarı’nı gerçekleştirdiklerini kaydeden İsmail Kuş, sektör temsilcileriyle yapılan istişare toplantılarının ardından hedef ülkelerin belirlendiğini vurguladı. Rusya’nın sektöre yönelik önemli alıcıların yer aldığı bir ülke olduğunu kaydeden İsmail Kuş, “Son 2 yılda sektörel olarak yüzde 246 ihracat artışı yakaladığımız Rusya pazarını önemsiyoruz. Türkiye ve Bursa’nın Rusya pazarındaki başarısını çok iyi biliyoruz. Rus iş dünyası temsilcilerimizin etkinliğimize gösterdiği ilgi de bunun bir göstergesi oldu” dedi.


Bursa’nın bebe ve çocuk konfeksiyonu sektöründe Rusya pazarındaki payını artırdığını kaydeden İsmail Kuş, “Hedefimiz bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörümüzün üretimdeki tecrübesini yeni ihracat başarılarıyla taçlandırmak. Bu konuda sektörümüzün azmi ve heyecanı, çalışmalarımızın alt yapısının daha sağlam olmasını sağlıyor. Odamız öncülüğünde Ticaret Bakanlığı destekleriyle düzenlediğimiz 2 ayrı UR-GE projemizin katılımcılarıyla güzel bir organizasyonu geride bıraktık. Sektörümüzün yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.


Rusya programı çerçevesinde Bursalı 40’a yakın firmadan 70 kişilik iş dünyası temsilcisinin organizasyona katıldığını ifade eden İsmail Kuş, şöyle konuştu:


“Odamızın liderliğinde yürütülen 2 UR-GE projesi kapsamında bebe çocuk konfeksiyonu üretici firmalarımız 420 yabancı iş dünyası temsilcisiyle görüştü. Etkinlik boyunca gerçekleştirilen 1.200’ün üzerindeki iş görüşmesinin yaklaşık yarısı olumlu sonuçlanma potansiyeli taşıyor. Program iş dünyası temsilcilerimizin yeni müşteriler bulmasına vesile oldu. UR-GE Projeleri ile Türkiye’nin lider kurumlarından olan Odamız öncülüğünde firmalarımızın dünya ticaretinden daha fazla pay almasını sağlamalıyız.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Büyükçekmece’de kontrolden çıkan araç tırın altına girdi: 1 ölü, 2 yaralı Büyükçekmece’de gece saatlerinde kontrolden çıkan otomobil, seyir halindeki tırın altına girdi. Kazada araç içerisinde sıkışan 1 kişi hayatını kaybederken tırın ve kaza yapan aracın sürücüleri ise yaralandı. Kaza, saat 01.45 sıralarında Büyükçekmece E5 Karayolu Edirne istikametinde gerçekleşti. İddiaya göre kontrolden çıkan E.M. (42) idaresindeki 35 KH 1721 plakalı otomobil, E5 üzerinde seyir halinde olan S.G. idaresindeki 76 DE 334 plakalı tıra arkadan çarparak tırın altına girdi. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri intikal etti. Kazada tır sürücüsünün yaralandığı öğrenilirken tırın altına giren otomobilin sürücüsü E.M. ve yan koltukta bulunan Ahmet Andırın (58) araç içerisinde sıkıştı. İtfaiye ekiplerinin kurtarma çalışmaları sonucu sürücü E.M. bulunduğu yerden yaralı şekilde kurtarılarak ambulansla hastaneye kaldırıldı. Sağlık ekipleri yan koltuktaki Ahmet Andırın’ın ise olay yerinde hayatını kaybettiğini tespit etti. Olay yeri inceleme ekipleri ve nöbetçi savcının incelemelerini tamamlamalarının ardından Ahmet Andırın’ın cenazesi ceset torbasına koyularak ambulansla en yakındaki hastane morguna götürüldü. İtfaiye ekiplerinin çalışması sonucu tırın altına sıkışan araç bulunduğu yerden çıkarılırken polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.
Ankara AJet’in Ankara-Erzincan seferi yapan uçağı bomba ihbarı nedeniyle Ankara’ya geri döndü AJet’in VF4150 numaralı Ankara-Erzincan seferini yapan uçağı bomba ihbarı nedeniyle Ankara Esenboğa Havalimanına geri döndü. Edinilen bilgilere göre AJet’in VF4150 numaralı Ankara-Erzincan seferini yapan Boeing 737 tipi uçakta bomba ihbarı yapıldı. Ankara Esenboğa Havalimanından saat 23.55’te kalkan uçak, ihbar nedeniyle yaklaşık 40 dakika sonra Ankara Esenboğa Havalimanına döndü. Yolcuları tahliye edilerek güvenli bölgeye alınan uçakta güvenlik güçleri tarafından arama yapıldı. Yarım saat süren incelemenin ardından ihbarın asılsız olduğu öğrenildi. Uçakta bulunan yolculardan Murat Bozdelen ise o anları, “AJet firmasından Erzincan için biletimizi aldık. Saat 23.55’te bindik. Biz 40 dakikada indiğimizi sandık. Bize bilgilendirme yapılmadı. İndikten sonra sadece, kadınlar ve çocuklar çıksın, dediler. Biz de internete girip öğrendik ki bomba ihbarı varmış. Sonra buraya geldik, mağdur olduk. Bana kalsa ben biletin parasını isterim ama öyle bir şey yapmıyorlar. 7 gün bekletiyorlarmış” şeklinde anlattı. Uçakta bulunan başka bir yolcu Ayhan Akkaya ise “Saat 12’ye beş kala bindik. Uçak Ankara’ya geri indi. Bize hiçbir şey söylenmedi. 2 saat uçağın içerisinde bekledik. Yetkililerden cevap alamadık. Biz neden beklediğimizi sorduk. Pilot bey bilgi verecek, dediler ama bilgi veren olmadı. Güvenlik güçleri silahları ile gelince biz tedirgin olduk zaten. İlk önce bayanları aldılar. Sonra bizi aldılar. Buraya getirdiler bizi ama burada da yetkili bulamıyoruz” dedi.