GENEL - 04 Haziran 2020 Perşembe 17:30

Başkan Kanar’dan üreticilere tam destek

A
A
A
Başkan Kanar’dan üreticilere tam destek

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, üretici köylü pazarında esnafları ziyaret ederek destek verdi.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, üretici köylü pazarında esnafları ziyaret ederek destek verdi.


AK Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Murat Hallaçoğlu ve Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Leblebici ile birlikte esnaf ziyareti ve maske denetimi gerçekleştiren Başkan Mehmet Kanar, sohbet ettiği esnaflarla vatandaşların sorunlarını dinledi, görüş ve önerileri tek tek not aldı.


Tüm dünyayla birlikte ülkemizde de etkili olan korona virüsü pandemisi ile ilgili Türkiye’de olumlu gelişmelerin yaşandığını kaydeden Başkan Kanar, normalleşme sürecine girilmesiyle birlikte sahaya indiklerini belirterek pazar yerlerine alışverişe gelen vatandaşların sosyal mesafe ve maske kuralına dikkat ettiğini söyledi.


Belediye Başkanı Mehmet Kanar, kurallara uyulduğu sürece kısıtlamalarında zamanla ortadan kalkacağını ifade ederek denetimlerin ve ziyaretlerin süreceğini belirtti.


Öte yandan pazar yerinde bulunan bir çok vatandaş temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarında üstün gayret gösteren Mustafakemalpaşa Belediyesi çalışanları adına Başkan Mehmet Kanar’a teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta Atıl durumda bulunan Aquapark, Masal Park’a dönüştürülüyor Isparta’da 15 bin 800 metrekarelik alanda atıl durumda bulunan Aquapark Isparta Belediyesi tarafından Masal Park’a dönüştürülüyor. Kadın ve çocuk ağırlıklı şehrin en gözde park alanlarından birisi olacak alanda incelemelerde bulunan Başkan Başdeğirmen, parkın her kesime hitap edecek bir yaşam merkezi haline getirileceğini söyleyerek, “Buradaki kullanılacak her alan çok değerli, bir yıllık çalışmamız olacak” dedi. Isparta’da şehrin göbeğinde bulunan ve 15 yıldır atıl durumda kalan Davraz mahallesindeki Aquapark alanında çalışmalar başlıyor. Seçimler öncesinde Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in vaatleri arasında yer alan 15 bin 800 metrekarelik aquapark alanı, başta kadın ve çocuk ağırlıklı olmak üzere her yaştan vatandaşa hitap edecek şekilde yeniden düzenleniyor. Başkan yardımcıları, daire müdürleriyle alanın her bir noktasında tek tek incelemelerde bulunan ve yapılacaklarla ilgili talimatlar veren Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, alanın kadın ve çocuk ağırlıklı olmak üzere her kesime hitap edecek bir yaşam merkezi haline getirileceğini söyledi. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bölgenin Fen İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından temizleneceğini, molozların atılacağını, aquapark altındaki otopark ve diğer alanların hazırlayacakları projeye uygun şekilde düzenleneceğini belirtti. Başkan Başdeğirmen, Aquapark alanında kadın ve çocuk ağırlıklı proje hazırlayacaklarını, havuzların bazılarının süs havuzuna dönüştürüleceğini, proje kapsamında bir bölümün kadınların isteği doğrultusunda kadınlar kahvesi olarak düzenlenebileceğini aktardı. 15 bin 800 metrekarelik alanda ayrıca Masal Park olacağını dile getiren Başkan Başdeğirmen yine parkın bir bölümünde de basketbol, voleybol sahalarıyla tenis kortu yapılacağını, kadın ve çocukların yanı sıra her yaştan vatandaşlara hizmet edebilecek güzel bir parkın hizmete sunulacağını söyleyerek, “Buradaki kullanılacak her alan çok değerli, bir yıllık çalışmamız olacak” dedi.
Antalya Aspendos’ta 19 Mayıs şöleni Antalya Valiliği, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında ‘Gençlik ve Spor Gösterisi’ düzenlendi. Gösterinin Aspendos’ta yapılmasının, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ziyaretinde “Bu kalede temsiller düzenleyin, konserler verin, güreşler tertip edin” sözünün etkili olduğu ifade edildi. Serik ilçesindeki Akdeniz dünyasının en iyi korunagelmiş Roma dönemi tiyatrosuna sahip olmasıyla ünlü Aspendos Antik Tiyatrosu’nda, Gençlik Haftası ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı temalı organizasyon düzenlendi. Gösteride, dünün mücadele bugünün spor kahramanları dans koreografisiyle anlatıldı. Çeşitli spor branşlarının müzikalle aktarıldığı gösteriye Türkiye’nin birçok şehrinden gelen 400 kişilik ekip katıldı. Etkinlikte, Türkiye’de sergilenen halk oyunları ve jimnastik ile akrobasi gibi spor gösterileri de seyirciyle buluştu. Tarihi Aspendos surlarına Türk bayrağı yansıtıldığı sırada, dağcıların ellerindeki Türk bayrağı ve Atatürk posteriyle burçlardan sahneye inmesi, izleyiciyi duygulandırdı. Program kapsamında konuşan Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, "Bu tarihi mekanda ülkemizin dört bir yanından gelen gençliğimizle ülkemizin milli ruhunu buradan yaşatmak istedik. “Türkiye’nin gücü, gençliği" sloganıyla Gençlik ve Spor Bakanlığımız bu yıl ülkemizin dört bir yanında gençlerimize duyduğumuz inançla, güvenle onlara fırsat verildiğinde neler yapabileceklerinin örneğini de buradaki gösteride görüyoruz. Türk gençliğine fırsat verildiğinde bizi nasıl gururlandırdıklarını gördük. Bu etkinlikte, halk oyunlarında tüm marifetlerini sergileyen gençlerimizle bir aradayız. Onlara geçmişi, bugünü ve geleceği emanet etmenin gururunu yaşıyoruz” dedi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 9 Mart 1930’da Aspendos Antik Tiyatrosu’nu ziyaretinde, “Bu kalede temsiller düzenleyin, konserler verin, güreşler tertip edin” sözü dolayısıyla gösterilerin Aspendos Antik Tiyatrosu’nda gerçekleştirdiği belirtildi.
Burdur 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Burdur’da coşkuyla kutlandı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Burdur’da coşkuyla kutlandı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni ile başladı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Atatürk büstü önüne çelenk bırakılmasının ardından burada ki tören son buldu. Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından Merkez Spor Salonunda kutlama programı gerçekleştirildi. Programda açılış konuşması yapan Burdur Gençlik ve Spor İl Müdürü Orhan Kemerkaya, “19 Mayıs 1919’da Samsun’dan yakılan özgürlük ateşi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla birlikte kısa sürede dalga dalga tüm yurda yayılmıştır. Bugünkü mevcudiyetimizi ve özgürlüğümüzü o günlere borçluyuz. Sevgili gençler, binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur. Yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyeti’ni omuzlarınızda yükselteceksiniz. Ülkemizi, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesine sizler taşıyacaksınız. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere adını tarih sayfalarına bile sığdıramayacağımız, toprağımızın her zerresinde hakkı olan şehit ve gazilerimizi bu anlamlı günde minnet ve saygıyla anıyor tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum" dedi. Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından gösteriler sergilendi. Yarışmalarda dereceye giren sporculara ve öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri takdim edildi. Ödül töreninin ardından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sporcuları judo ve jimnastik gösterileri sergilendi. Kutlama programına, Burdur Valisi Türker Öksüz, Garnizon Komutanı Albay Şengezer Şimşek, Gençlik ve Spor İl Müdürü Orhan Kemerkaya, protokol üyeleri, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.