GENEL - 15 Eylül 2020 Salı 11:36

Lüks araçlı dilencilere mıntıka temizliği yaptırıldı

A
A
A
Lüks araçlı dilencilere mıntıka temizliği yaptırıldı

Bursa’nın İnegöl ilçesinde son günlerde şehir içinde sayıları artan dilencilerle ilgili takip başlatan Belediye Zabıta Ekipleri, 5 araçla şehir dışından geldikleri tespit edilen dilencileri konakladıkları alanda yakaladı.

Bursa’nın İnegöl ilçesinde son günlerde şehir içinde sayıları artan dilencilerle ilgili takip başlatan Belediye Zabıta Ekipleri, 5 araçla şehir dışından geldikleri tespit edilen dilencileri konakladıkları alanda yakaladı. Lüks araçlarda kalan ve insanların duygularını kullanarak haksız kazanç elde eden dilencilere önce konakladıkları alanın mıntıka temizliği yaptırıldı, ardından da şehir dışına çıkana kadar refakat edildi. Dilencilere cezai işlem de uygulandı.


Halkın huzur ve refahını sağlamak adına mesai mefhumu gözetmeksizin emek harcayan İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, son günlerde şehir içinde farklı noktalarda sıkça görülen ve sayıları hızla artan dilenciler ile mendil satan kişilere yönelik takip başlattı. Bu takip, lüks araçlarla şehir dışından İnegöl’e gelerek insanların duygularıyla oynayarak haksız kazanç elde eden dilencilerin oyunlarını bozdu.


Dilenciler sıkı takibe alındı


Şehrin belirli noktalarında dilencilik yapan ve mendil satan kişiler, Zabıta Müdürlüğü ekiplerince takibe alındı. Yapılan araştırma ve takip sonucunda toplam 5 araçla farklı şehirlerden İnegöl’e geldikleri tespit edilen dilencilerin, şehrin farklı noktalarında Kozluca-Alanyurt bölgesinde lüks araçlar ile konakladıkları görüldü. İnsanların duygularını kullanarak haksız kazanç elde eden dilencilerin kendilerini acındırmak için yanlarında gezdirdikleri küçük çocuklar ise dikkat çekti.


Cezai işlem uygulanıp mıntıka temizliği yaptırıldı


Konakladıkları bölgede İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin ani baskınıyla şok yaşayan dilencilere, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 33. maddesi gereğince cezai işlem yapıldı. Zabıta ekipleri, araçlarında konakladıkları bölgeyi kirleten dilencilere mıntıka temizliği de yaptırdı. Dilenciler, konakladıkları bölgeyi tamamen temizledi.


Şehri terk edene kadar refakat e dildi


Öte yandan, şehir dışından gelen dilencilere İnegöl’ü terk etmeleri için zabıta araçları ile şehir dışına çıkana kadar refakat edildi. Zabıta ekipleri, vatandaşların duygularını istismar ederek dilenciliği meslek haline getirenlere itibar edilmemesi hususunda ilçe halkına uyarıda bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.