YEREL HABERLER - 12 Ocak 2012 Perşembe 14:18

UMEM MESLEK SAHİBİ YAPMAYA DEVAM EDİYOR

A
A
A
UMEM MESLEK SAHİBİ YAPMAYA DEVAM EDİYOR

Bursa’nın İnegöl ilçesinde UMEM projesi çerçevesinde 4 yeni kurs açılacağı bildirildi.
İnegöl Belediyesi tarafından Sani Konukoğlu Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda, Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) projesi dernek temsilcilerine anlatıldı. 2011 yılından itibaren İnegöl Kaymakamlığı, Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO), İş-Kur İnegöl Şubesi ve Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi iş birliğiyle yürütülen ve geçtiğimiz günlerde İnegöl Belediyesi’nin de dahil olduğu UMEM projesi kapsamında düzenlenen bilgilendirme toplantısına 15 derneğin yöneticileri katıldı.
Toplantının açış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye Başkanı 23 Ocak 2012 tarihinde başlayacak olan 4 farklı kursa şu ana kadar 75 kişinin başvurduğunu belirterek, "Gazetelere baktığımızda eleman ihtiyacı olan firmaların reklamlarını görmekteyiz. İnegöl’deki bazı fabrikalar, Yenişehir’den, Domaniç’ten işçi taşıyorlar. Nasıl oluyor da İnegöl’de işsizlik oluyor? Demek ki işveren ile iş arayanların bir şekilde buluşturulması lazım. Belediye olarak iş arayanlar ile işverenleri bir araya getireceğiz. Proje geçen yıl başladı, ancak proje ile alakalı gerekli tanıtım yapılmadığı için proje fazla ilgi görmedi. Saha araştırmaları yaparak, işverenlerle görüşmeler yaptık. Bu projede eğitim alacak vatandaşlarımızı tespit ediyoruz. Bir yıl önce İnegöl’de uygulanmaya başlayan UMEM projesi kapsamında 32 kişi işe yerleştirildi. Bursa’da bu proje için 2 milyon TL para harcanmış ve 92 kişi işe yerleştirildi" diye konuştu.
İş-Kur İnegöl Şube Müdürü Mehmet Haliloğlu ise, "Belediyenin yapmış olduğu saha araştırmaları sonunda proje kapsamında 4 kurs açılacak. İş-Kur’un en önemli görevi iş arayan herkese vasıflarına göre iş bulmak. 2009 yılında bize kayıtlı işsiz sayısı 6 bin 914 kişi, 2009 yılında 359 kişiye kurs verdik. 2010 yılında da işsizlik sayısı biraz düştü. 597 kişiye mesleki eğitim kursu verdik. Bunların büyük bir bölümü işe girdi. 2011 yılında işsiz sayısı yarıya düştü ve bu sayı 3 bin 439 kişi oldu. İnegöl’de 2011 yılında 800 kişiye kurs verdik" dedi.
Geçen yıl İnegöl’de uygulanmaya başlayan proje kapsamında 60 kişinin eğitim aldığını, ancak 32 kişinin işe yerleştirildiğini ifade eden Haliloğlu, "UMEM projesi kapsamında 80 kişiyi eğitime aldık, bunlardan 60 kişi eğitimi bitirdi ve 32 kişi işe yerleştirildi. 20 kişi ile başlattığımız kurslardan birini 6, diğer kursu ise 7 kişi ile bitirdik. Proje kapsamında vatandaşlarımıza nitelik kazandıracağız" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.