EKONOMİ - 13 Eylül 2021 Pazartesi 15:07

TÜGİAD, Bursa’da farkını ortaya koyacak

A
A
A
TÜGİAD, Bursa’da farkını ortaya koyacak

TÜGİAD Bursa Şubesi Başkanı Ahmet Parseker ve yönetim kurulu üyeleri, Genel Başkan Nilüfer Çevikel’i ziyaret etti.

TÜGİAD Bursa Şubesi Başkanı Ahmet Parseker ve yönetim kurulu üyeleri, Genel Başkan Nilüfer Çevikel’i ziyaret etti. Bursa’nın ekonomik potansiyelinin genele de yansıması gerektiği mesajı verilen görüşmede, önümüzdeki dönemde hayata geçirilecek projeler konuşuldu.


Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Parseker ve yönetim kurulu üyeleri, TÜGİAD Genel Başkanı Nilüfer Çevikel’i ziyaret etti. 11 Eylül Bursa’nın Kurtuluşu Günü vesilesiyle Parseker, Çevikel’e Bursa’nın Fethi’ni anlatan minyatür tablo takdim etti. Farklı sektörler ve ekonomi gündemi ile ilgili değerlendirmelerin yapıldığı ziyarette; kent ve ülke adına fark oluşturacak projeler hakkında görüş alışverişinde bulundu.


TÜGİAD’ın, ciddi istihdam oluşturan işverenlerin üye olduğu çok önemli bir dernek olduğunu vurgulayan TÜGİAD Genel Başkanı Nilüfer Çevikel, “Bu derneği daha da büyütmek ve yeni üyeler kazandırmak istiyoruz. Bunun için de şube sayımızı artırıp, Türkiye’nin her yerinde olmak gibi bir plânımız var. Üreten şehirler, ekonomimiz için çok kritik önemde. Bursa da sanayisi, tarımı, ihracatı ve turizmi ile önemli bir kent. Dolayısıyla Bursa Şubemiz de güçlü. Kentin potansiyelinin ülke geneline, ihracat tablosuna daha güçlü şekilde yansıtılması gerekiyor. Hep beraber, el birliği ile çalışacağız. İşin sosyal boyutunda da, ekonomi boyutunda da her zaman var olacağız. Gücümüz yettiğince çalışmaya, üretmeye ve ülke ekonomimiz için katma değer sağlamaya devam edeceğiz” diye konuştu.


TÜGİAD’ın çok güçlü bir üye profiline sahip olduğunu belirten Bursa Şube Başkanı Ahmet Parseker de “Mevcut Yönetim Kurulu Başkanımız Nilüfer Çevikel’in Bursalı olması şubemiz için ayrı bir gurur kaynağı. Genel Merkez’imizden aldığımız güç ile yeni farkındalıklar oluşturacağız. Önümüzdeki dönemde ekonomide rol model konumundaki başarılı isimleri üyelerimiz ile bir araya getireceğiz. Oluşturduğumuz komiteler ile de sektör bazlı çalışmalar yürütüp sorunların çözümü ve yeni iş birliklerinin hayata geçirilmesi konularına odaklanacağız” dedi.


TÜGİAD Bursa Şubesi 12. yönetim kurulu Anıtkabir’i de ziyaret etti. Parseker ve Bursa Şubesi yöneticileri, TÜGİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ali Yücelen ve TÜGİAD Ankara Şube Başkanı Zafer Yıldırım ile de bir araya geldi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başkan Tetik: “Hıdrellez Bayramımız kutlu olsun” Baharın getirdiği bereketin tüm dünyada daim olmasını ve hiçbir ülkenin yoklukla mücadele etmek zorunda kalmamasını dileyen Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, Hıdrellez Bayramı dolayısı ile kutlama mesajı yayımladı. Tetik, mesajında dünyanın döngüsü ve devamlılığı için büyük önem arz eden, baharın sembolü, ekinlerin ve çiçeklerin gelişinin müjdeleyicisi Hıdırellez’in ülkede sevinç ve coşkuyla kutlanmakta olduğunu belirtti. Hızır ile İlyas Peygamber’in yeryüzünde buluştukları inancının da yaşatıldığını hatırlatan Belediye Başkanı Tetik, mesajının devamında “Halk inancına göre, Hızır ile İlyas peygamberler her yıl sadece bir kez Hıdrellezde buluşabiliyorlarmış. Hızır peygamberin karada, darda kalan kişilere yardımda bulunduğuna, onlara kılavuzluk ettiğine, aynı zamanda bolluk ve bereket getirdiğine, İlyas peygamberin de suların koruyucusu olduğuna inanıla gelmiş. Bununla birlikte 5-6 Mayıs tarihi de baharın başlangıcı olarak değerlendirilmiş. Zengin kültürümüzün bir parçası olan bu gün, geçmişle geleceğimiz arasında köprü vazifesi görmüş, kültürümüzü oluşturan örf, adet ve geleneklerimizin nesilden nesile aktarılarak günümüze kadar ulaşmasını sağlamıştır. Bolluk ve bereketin arttığı, bizlere baharı müjdeleyen Hıdırellez Bayramımızı en içten duygular ile kutlarken, tüm dua ve dileklerinizin kabul olmasını dilerim” ifadelerine yer verdi.
Bursa Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne gastronomi ödülü Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin sahip olduğu zengin mutfak kültürünü turizme kazandırmak amacıyla yaptığı çalışmalar dolayısıyla Gastro Bursa Dergisi tarafından ödüle layık görüldü. Osmanlı saray mutfağının doğduğu şehir olan ve günümüz gastronomi lezzetlerinin önemli duraklarından olan Bursa’nın tescilli lezzetlerini dünyaya duyurmak amacıyla önemli çalışmalara imza atan Bursa Büyükşehir Belediyesi, sektörün bileşenlerine desteklerini de sürdürüyor. Gastro Bursa Dergisi tarafından düzenlenen ‘Dergiye Değer Katanlar’ töreninde, Bursa Büyükşehir Belediyesi de ödüle layık görüldü. Şehir yöneticileri, kamu kurumlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gastronomi turizmi bileşenleri ve sosyal medya fenomenlerinin katıldığı geceye, Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız katıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız, ödülünü Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni İhsan Önder Uçar’ın elinden aldı. “Marmara’da ilk sıradayız” Bursa’nın, Türkiye’nin köklü tarihini ve kültürel zenginliğini en iyi şekilde temsil eden şehirlerden biri olduğunu söyleyen Mehmet Yıldız, “Şehrimizin lezzetli yemekleri, tarih boyunca yaşanan göçler ve kültürel etkileşimlerle birleşerek benzersiz bir çeşitliliğe dönüşmüştür. Bursa kebabı, İnegöl köfte, Mustafakemalpaşa tatlısı, pideli köfte, cevizli lokum, tahinli pide, cendere baklavası, Bağdat hurma tatlısı ve kestane şekeri Bursa ile anılan lezzetlerden bazıları. Şehrimizde coğrafi işaretle tescil edilmiş 30 farklı kategoride ürün ve yemek bulunması, Bursa’mızın tarım ve gıda alanındaki zenginliğini ve kalitesini de gözler önüne sermektedir. Bir lokmanın içinde binlerce yılın hikâyesi gizlidir. Sahip olduğumuz coğrafi işaret sayısıyla Marmara Bölgesi’nde ilk sırada yer alıyoruz. Şehrin marka değerini yukarılara taşıyan çalışmalarımızı Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak devam ettireceğiz. Bursa’yı dünyanın önemli gastronomi merkezlerinden birisi hâline getirmek istiyoruz” dedi. Gastro Bursa Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Araştırmacı-Yazar İhsan Önder Uçar ise, gastronomi turizmiyle ilgili bütün birleşenleri bir araya getirmek ve Bursa’daki gastronomi turizminin sıkıntılarının konuşulması amacıyla dergiyi kaleme aldıklarını ifade etti. Bursa mutfağının çok zengin olduğunu dile getiren Uçar, dergiyle Bursa gastronomisine ve gastronomi turizmine değer katmak istediklerini belirtti.